Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Sherlock Holmes, a mesterkopó A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Sherlock Holmes, a mesterkopó A vörös teknős A vörös teknős

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 13
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 5442
Legújabb tag: hungariandragon

Látogatók ma: 6422
Online látogató: 13
Látogatók a hónapban: 238343
Összes látogatók: 39652867

Reklám

  Új petíció - animéket az M2-n késõ este!
Hazai híreinkTalán még emlékeztek rá, hogy néhány hónappal ezelõtt közzétettük egy érdekes kezdeményezés linkjét, melynek lényege a hazai animés piac fellendítése volt. Azóta közel ezer aláírás gyûlt össze, de az ötletgazdák ezúttal egy újabb lehetõséggel álltak elõ. Nemrégiben módosították a petíciójukat a következõképpen:

A végsõ lépés mégsem a végsõ lépés volt. Néhány rajongóval együtt nagyobb tervet eszeltünk ki, amihez most mindenkinek a segítsége kell! (Ha egyetértetek az alábbiakkal.)

Az új ötlet: az M2 vetítsen animéket a késõ esti sávjában. Az a sáv jelenleg egyáltalán nem is illik bele a nappallal mutatott ifjúsági képbe. Pont kapóra válna mindenki számára, hogy ott animéket vetítsenek.

A feladatunk: beszámolni arról, hogy egy közös ötletként szeretnénk, ha az M2 a 20 óra utáni adását rendes animékkel (is) kiegészítené, legjobb esetben animeblokkot hozna létre. Ehhez kell sok-sok ember támogatása és azon szándéka, hogy õk is írjanak az MTVA-nak e-mail üzenetet. Ha látják, hogy van rá valós igény és tömegnyomás, akkor talán megfontolják. Minél több ember ír nekik, annál jobb. Mindenkinek legyen legalább 5-10 sor érdemi irománya, önálló gondolatokkal. Miszerint miért lenne jó, ha 20 órától animeblokk lenne a TV-ben, újra átélhetnénk a régi A+ feeling-et, miket szeretnénk látni, mennyiben éri meg ez a közmédiának, miért jók az animék, STB. (Ifjúsági struktúraként itt lehetne megemlíteni a nappali és az éjszakai sáv egységesítését.) Mindemellett két petíció egyesítéseként szóba lehetne hozni InuYasha vágatlan levetítését, mert arra önmagában mindenképpen nagy esélyt látunk, és ez jó indítás lenne egy animeblokkhoz. Egyébiránt viszont mindenki arról ír, amirõl akar. Lehet anonim, vállalhatja a nevét, semmi sincs megszabva. A lényeg annak hangsúlyozása, hogy esténként az M2-n legyen valódi animeblokk, mely nem a Kitty cica szintjét ütné meg, hanem fõként az idõsebbeket célozná meg. Aki akar, Lengyel Gábor nyílt levelébõl is meríthet ötleteket. De fontos, hogy ne másoljuk be szó szerint!

Megfogalmazandó mondanivalótok mellé a petíciónk belinkelése is lehetséges. ;-) Illetve részünkrõl nyugodtan kimásolhatjátok a petíciónk szövegét, de inkább tényleg legyenek mellette saját érvényesülések is. Ha mindenki ugyanazt küldi, akkor az már bukta.

Az MTVA e-mail címe pedig a következõ: "kozonsegszolgalat@mtva.hu". Ide lehet írni a kívánságunkat. Reméljük, hogy egyetértetek velünk és készséggel segítetek. Ez mindannyiunk érdeke lenne. Hozzászólásban továbbra is várjuk véleményeiteket, illetve most a megfogalmazott leveleitekre is kíváncsiak lennénk. Mindenkinek sok sikert kívánunk. ^^

Tegyünk meg mindent!

  Hozzászólások
#1Dumet - 2013. 09. 30 20:15:31
Csak vélemény következik, senkit se befolyásoljon!

Ezen a ponton bukott el a szememben végérvényesen ez a kezdeményezés. Akármi is legyen a vége, de a királyi tévét arra kérni, hogy olyan animéket adjanak rajta, amiket õk maguk küldtek régebben az ORTT segítségével hûvösre a legnagyobb marhaság, amit csak ki lehet találni. Politika ide vagy oda, de milyen érdekes, hogy az utóbbi 4 évben csõdölt be az animés piac. Vajon miért? Ezt a kormányt majd pont érdekelni fogja ezek után a bajunk? Amikor az látható, hogy semmilyen támogatást nem kapnak se az animés rendezvények, se pedig semmilyen más ilyen vonatkozású dolog.

Eddig se voltam nagy szószólója ennek a kezdeményezésnek, mert szerintem az egész eleve halva született ötlet, de mégis reménykedtem benne azért, hogy talán jól sülhet el, ha a kereskedelmi csatornák valamelyike látna benne fantáziát. De pont a királyi tévét megkeresni egy ilyen ügyben.... egyetlen egy indok miatt, hogy elõszedtek 2-3 db! olyan retrós sorozatot, amik egyébként spanyol, német, svéd stb. rajzfilmként vannak elkönyvelve, vagyis közük nincs a japánokhoz szinte... Hát megmondom õszintén, hogy aki ebben hisz, az hatalmas bakot lõ.

Nem azt mondom, hogy ne támogassátok, sõt, IGEN, támogassátok, de én már megéltem az elsõ, második és sokadig gyerekkoromat is ahhoz, hogy tudjam, mi az, amiben érdemes hinnem és mi az, ami csak a gyerekkori vágyaimat hivatottak képviselni.

Összegezve: A továbbiakban személy szerint ÉN nem támogatom ezt a kezdeményezést, de az oldalunkra ez nem igaz, amiben tudunk segítünk továbbra is.
#2BrollySSJ4 - 2013. 09. 30 23:09:21
Csak idézni tudom, és a véleményem is ez:

"....Akármi is legyen a vége, de a királyi tévét arra kérni, hogy olyan animéket adjanak rajta, amiket õk maguk küldtek régebben az ORTT segítségével hûvösre a legnagyobb marhaság, amit csak ki lehet találni. Politika ide vagy oda, de milyen érdekes, hogy az utóbbi 4 évben csõdölt be az animés piac. Vajon miért? Ezt a kormányt majd pont érdekelni fogja ezek után a bajunk? Amikor az látható, hogy semmilyen támogatást nem kapnak se az animés rendezvények, se pedig semmilyen más ilyen vonatkozású dolog......
....A továbbiakban személy szerint ÉN nem támogatom ezt a kezdeményezést, de az oldalunkra ez nem igaz, amiben tudunk segítünk továbbra is."
#3DBS87 - 2013. 09. 30 23:26:57
A lényeg akárhogy is, de az, hogy ebben a helyzetben ezt is meg lehet próbálni. Még kábé ugyanannyi esély is va rá szerintem, hogy az Animax foglalkozzon vele. Lengabor oszlopos tagunk egyébként a levelében (link a hírben) egész jól összefoglalta a lényeget - bár neki az InuYasha a vesszõparipája már évek óta, és ez meg is látszik a levélen.
#4gyshinobi - 2013. 09. 30 23:51:39
Természetesen örülök a kezdeményezésnek és sok sikert kívánok hozzá, de én is Dumettel értek egyet. Az anime legnagyobb ellenségeitõl, a narancshuszároktól azt kérni, hogy adjanak animét, kicsit morbid. Jót röhögnek rajta, vagy el sem olvassák Cry. Itt már csak egy megoldás van: jövõre meg kell szabadulni narancséktól meg az elmúltnyolcévtõl is és bevésni az X-et a "szörnyû" "nácifasiszta" párt mellé.

Kételkedõknek:
http://jobbik.hu/...ivan-gaudi
http://hungarian....t-Allamok/
#5animeboy2 - 2013. 10. 01 17:22:06
Sziasztok hát szép elképzelés meg minden de én is csak azt gondolom hogy nagyon kevés a valószínûsége. Inkább bombázzátok a Nickelodeont a Disney-t a Megamax-ot a Pro4-et vagy a Viasat6-ot vagy AXN-t akár. Mert annak is nagyobb lenne az esélye mint az M2-nek. És ez nem kritizálás akart lenni csak saját vélemény.
#6atrik - 2013. 10. 02 21:20:06
Én írtam nekik: -.-
A válasz:
Tisztelt Nézõnk!

A közmédia csatornáin idáig sem terveztünk és a jövõben sem tervezünk anime sorozatot vetíteni.

Üdvözlettel:

Közönségszolgálat
#7Dumet - 2013. 10. 03 00:46:35
No, akkor megoldódott a dolog. Egyenes, a kereskedelmi csatornák kitérõ válaszait hírbõl sem ismerõ reakció. Az ilyet tisztelem, még ha számunkra negatív, ámbár várható választ kaptuk. Smile Egy gonddal kevesebb.
#8Sailor - 2013. 10. 07 20:15:32
Én sem értem, hogy miért éppen az M2-õt akarták megcélozni. Ott az Animax, ami egy animék vetítésére szakosodott csatorna. Nem értem, ez miért nem elég.
#9darkarnold - 2013. 10. 17 20:15:54
Az Animax-al egy baj van, hogy eltért az animéktõl.
Helyette inkább amerikai sorozatokat vetít.
Pl.: Ki vagy doki?,
Farkasbõrben,
stb

Egyébbként tényleg nem az m2 csatornáját kéne kérni.
Hanem azt a csatornát amelyen kb 20 éve ment a RTL rajzfilm klub. Azaz az RTL KLUB csatornát.
Elvileg azért szették le a mûsorról, mert az ORTT-nek túl kemény volt az egyik sorozat.
Részemrõl elég lett volna akkor csak azt az egyet leszedni.
#105759 - 2013. 10. 19 17:51:38
A kezdeményezés indoka pont nem az volt, hogy az M2 elõszedett néhány koprodukciós animét a nappali sávba. Az egész az esti vagy éjszakai sávról szólt komolyabb animékrõl. Méghozzá azért, mivel az M2 elvileg ifjúsági TV-csatornává vált volna, de az este 8 órától reggel 6 óráig tartó sávban ezt teljesen semmibe veszik és össze-vissza élik fel a jogokat. Amennyiben 1 TV-csatornáról van szó, akkor ez egy rossz struktúra. Ez kapóra jött az animerajongóknak, hogy teljes ifjúsági csatornaként animékkel bõvítsék ki a palettát. (Vagy részben animékkel.) Ebben még olyan ismerõseim is egyetértettek, akik egyébként nem néznek animéket. Így adott volt számunkra a helyzet.
A petíció félig az enyém. Én ezt az M2-s ötletet már 1 évvel ezelõtt kitaláltam, de konkrétan a levelezõs kezdeményezést nem én indítottam el. Csak hozzájárultam a petícióval. Én errõl már télen írtam az M2-nek és akkor félig pozitív választ kaptam. Elvileg nem zárkóztak el a dologtól. A hirtelenül sokasodó levelek azonban már váratlanul érte a közönségszolgálatot és sablonszövegek érkeztek vissza. Lehetséges, hogy valóban nem voltak fogékonyak. De úgy gondolom, hogy egy ilyen helyzetben minden lehetõséget meg kellett ragadnunk. Csak így van esélyünk és én ezt jónak tartottam. A jövõben még lazán változhat is a dolog. Az nem pálya, hogy másról nem találunk normális elérhetõséget és csak én egyedül tudok írni a Facebook-on.
Egyébként pont az M1 és az M2 lenne ellene, amikor jó riportokat készítettek az animékrõl?

A Viasat egyelõre elzárkózott új csatorna indításától. De a Viasat 6-ra még várhatóak lehetnek sanyarú sorsú animék. Ez majd kiderül a DBZ kifutása után.

Az RTL az, aminél a múlt miatt nem látok esélyt. Ott mindig is csak gyerekeknek akartak animét vetíteni. A drága programtervezõk tudták, hogy bizonyos esetekben nem jól cselekszenek. Ez alapján több ízben is megitták a levét. Most már végképpen csak olyan animékhez nyúlnak hozzá, amikre biztos módon elég a 12-es korhatár. A társcsatornáknak pedig semmilyen animét nem adnak át.

Az Animaxról pedig annyit, hogy pont annak a tönkretétele miatt jött létre a petíció. Bármikor megszûnhet, ugyanis a weboldalát már törölték.

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2021
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!