Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

A kék szemű szamuráj Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Kedves démonom Itou Junji hátborzongató japán meséi Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy A kék szemű szamuráj Itou Junji hátborzongató japán meséi Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy A kék szemű szamuráj Itou Junji hátborzongató japán meséi

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 35
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6962
Legújabb tag: Comspikes

Látogatók ma: 45833
Online látogató: 35
Látogatók a hónapban: 854214
Összes látogatók: 53502085

Reklám

  Peyo, a törpbirodalom atyja 1.
Szinkronos rajzfilm letöltésekA széria epizódjainak megosztása mellett a következő hetekben a hupikék törpikék háttértörténetével ismerkedhettek meg.
A kezdet kezdetén a törpök megalkotóját, Peyót mutatom be nektek.

Pierrot Culliford 1928. június 25-én jött a világra Brüsszelben egy angol apa és egy belga anya gyermekeként. Pályafutásának kezdetén vette át brit unokatestvérének keresztnevét, a Pierrot becézett alakját, a Pierre-t, amelynek rossz kiejtésű változata, a Peyo vált igazán ismertté.
Az, hogy Culliford képregényszerzővé vált, tulajdonképpen a véletlennek köszönhető. A '40-es években éppen munka után néző fiatalember ugyanis két lehetséges állásajánlatot karikázott be az újságban: az egyikben fogorvosi asszisztenst, a másikban pedig illusztrátort kerestek. Culliford az előbbi mellett döntött, ám 15 perccel lekéste a megbeszélt találkozót, így nem volt más választása, mint jelentkezni az illusztrátori állásra és elfogadni azt. A képregényművészet fellegvárának számító Belgiumban azonban egyáltalán nem volt könnyű dolga a hamarosan már Peyo néven rajzoló Cullifordnak.
A brüsszeli Académie Royale des Beaux-Arts-on folytatott tanulmányait követően egy kis belga animációs stúdiónál, a Compagnie Belge d'Animation (CBA)-nál helyezkedett el, ahol olyan jövendőbeli munkatársaival ismerkedhetett meg, mint André Franquin, Morris és Eddy Paape. Annak ellenére, hogy a háború után több művészkollégája is átigazolt a Dupuis-hoz, Peyo nem fogadta el a neki tett ajánlatot, helyette elkészítette inkább legelső, La Dernière Heure (A legutolsó óra) címet viselő képregényét és promóciós képek rajzolásából tartotta fenn magát.
1949 és 1952 között rajzolta a Poussy névre keresztelt macska képregényes történeteit a Le Soir számára, s e lap hasábjain jelent meg először első igazán sikeres történetfolyamának egyik hőse, Janó. A hírnév végül a Le Journal de Spirou című lapnál talált rá, ahol Poussy történetének folytatása mellett útjára indította az imént említett Janó és csatlósa, Bibice kalandsorozatát. A Johan et Pirlouit, vagyis Janó és Bibice című képregényszéria egyik címszereplője a bátor, királyát védelmező és hűséges paripáján nyargaló Janó, a másik pedig a nála jóval alacsonyabb, Kecsege nevű kecskéjén vágtató és hamisan éneklő fegyverhordozó, Bibice, más fordításban Vili. Ez utóbbi figura csak az 1954-ben kiadott harmadik kalandban jelent meg, ám innentől kezdve minden további történetben helyet kapott a bátor apród, Janó oldalán.

Folyt. köv.


  Hozzászólások
#1Dumet - 2015. 06. 27 16:40:45
Nagyon érdekes ezeket a háttér információkat olvasni amolyan cikkszerűen, minden egyes adag törp során, köszi, hogy ezeket megosztod velünk. Smile
#2chandler81 - 2015. 06. 27 16:55:12
Nagyon szívesen! Gondoltam, egy ideig érdesebb lesz ilyesmivel megtámogatni a sorozatot, mint szimpla epizódismertetőkkel. Agyaltam rajta, mivel lehetne megdobni kicsit a projektet, s eszembe jutott, hogy pár éve kutattam és írtam erről egy keveset, úgyhogy miért ne kerülhetne ki folytatásokban a cikk? :-)
#3BrollySSJ4 - 2015. 06. 27 20:38:40
Nagyon jó elgondolás igen, én is érdeklődve nézem hétről-hétre a híreid és..király Smile Simán kikerülhet így, hajrá Wink
#4izzy - 2015. 06. 27 22:38:05
Jáá sokkal érdekesebb a cikkeid mint maga a kékmanók. XD
#5chandler81 - 2015. 06. 27 22:49:49
Köszönöm :-) Én is örültem, hogy valami másabbat/újabbat tehetek le a közös asztalra. A kékmanók meg maradnak kékmanók :-)

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Kiemelt híreink


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!