Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Szamuráj Jack Szamuráj Jack Szamuráj Jack Mézga Aladár különös kalandjai Szamuráj Jack Szamuráj Jack Szamuráj Jack Mézga Aladár különös kalandjai Szamuráj Jack Szamuráj Jack

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 8
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 5794
Legújabb tag: Lali098

Látogatók ma: 3686
Online látogató: 8
Látogatók a hónapban: 396689
Összes látogatók: 43754166

Reklám

1% felajánlás

  Peyo, a törpbirodalom atyja 1.
Szinkronos rajzfilm letöltésekA széria epizódjainak megosztása mellett a következõ hetekben a hupikék törpikék háttértörténetével ismerkedhettek meg.
A kezdet kezdetén a törpök megalkotóját, Peyót mutatom be nektek.

Pierrot Culliford 1928. június 25-én jött a világra Brüsszelben egy angol apa és egy belga anya gyermekeként. Pályafutásának kezdetén vette át brit unokatestvérének keresztnevét, a Pierrot becézett alakját, a Pierre-t, amelynek rossz kiejtésû változata, a Peyo vált igazán ismertté.
Az, hogy Culliford képregényszerzõvé vált, tulajdonképpen a véletlennek köszönhetõ. A '40-es években éppen munka után nézõ fiatalember ugyanis két lehetséges állásajánlatot karikázott be az újságban: az egyikben fogorvosi asszisztenst, a másikban pedig illusztrátort kerestek. Culliford az elõbbi mellett döntött, ám 15 perccel lekéste a megbeszélt találkozót, így nem volt más választása, mint jelentkezni az illusztrátori állásra és elfogadni azt. A képregénymûvészet fellegvárának számító Belgiumban azonban egyáltalán nem volt könnyû dolga a hamarosan már Peyo néven rajzoló Cullifordnak.
A brüsszeli Académie Royale des Beaux-Arts-on folytatott tanulmányait követõen egy kis belga animációs stúdiónál, a Compagnie Belge d'Animation (CBA)-nál helyezkedett el, ahol olyan jövendõbeli munkatársaival ismerkedhetett meg, mint André Franquin, Morris és Eddy Paape. Annak ellenére, hogy a háború után több mûvészkollégája is átigazolt a Dupuis-hoz, Peyo nem fogadta el a neki tett ajánlatot, helyette elkészítette inkább legelsõ, La Dernière Heure (A legutolsó óra) címet viselõ képregényét és promóciós képek rajzolásából tartotta fenn magát.
1949 és 1952 között rajzolta a Poussy névre keresztelt macska képregényes történeteit a Le Soir számára, s e lap hasábjain jelent meg elõször elsõ igazán sikeres történetfolyamának egyik hõse, Janó. A hírnév végül a Le Journal de Spirou címû lapnál talált rá, ahol Poussy történetének folytatása mellett útjára indította az imént említett Janó és csatlósa, Bibice kalandsorozatát. A Johan et Pirlouit, vagyis Janó és Bibice címû képregényszéria egyik címszereplõje a bátor, királyát védelmezõ és hûséges paripáján nyargaló Janó, a másik pedig a nála jóval alacsonyabb, Kecsege nevû kecskéjén vágtató és hamisan éneklõ fegyverhordozó, Bibice, más fordításban Vili. Ez utóbbi figura csak az 1954-ben kiadott harmadik kalandban jelent meg, ám innentõl kezdve minden további történetben helyet kapott a bátor apród, Janó oldalán.

Folyt. köv.


  Hozzászólások
#1Dumet - 2015. 06. 27 16:40:45
Nagyon érdekes ezeket a háttér információkat olvasni amolyan cikkszerûen, minden egyes adag törp során, köszi, hogy ezeket megosztod velünk. Smile
#2chandler81 - 2015. 06. 27 16:55:12
Nagyon szívesen! Gondoltam, egy ideig érdesebb lesz ilyesmivel megtámogatni a sorozatot, mint szimpla epizódismertetõkkel. Agyaltam rajta, mivel lehetne megdobni kicsit a projektet, s eszembe jutott, hogy pár éve kutattam és írtam errõl egy keveset, úgyhogy miért ne kerülhetne ki folytatásokban a cikk? :-)
#3BrollySSJ4 - 2015. 06. 27 20:38:40
Nagyon jó elgondolás igen, én is érdeklõdve nézem hétrõl-hétre a híreid és..király Smile Simán kikerülhet így, hajrá Wink
#4izzy - 2015. 06. 27 22:38:05
Jáá sokkal érdekesebb a cikkeid mint maga a kékmanók. XD
#5chandler81 - 2015. 06. 27 22:49:49
Köszönöm :-) Én is örültem, hogy valami másabbat/újabbat tehetek le a közös asztalra. A kékmanók meg maradnak kékmanók :-)

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2021
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!