Ma lesz a premierje, így én is csak most fogom megismerni ezt a sorozatot, kíváncsi leszek rá, mert állítólag hasonló a Bleachhez, de sokkal viccesebb, mert eleve parodizál néhány más sorozatot.
Egy hír még a végére: Az Animaxtől megtudtuk, hogy az egyik főszereplő, Kid hangja, Hamvas Dániel lesz.
Hát ez egy nagyon elmebeteg anim az is lehetne a címe a hegy lakó kardja
De ami még nem volt ennek SR hangzás van kár hogy ennél is szét csúszik a invezio
Ááhhh már nagyon vártam a premiert Xd eddig csak japán-szinkronnal láttam és angol felirattal deh valami gigantikus nagy anime
Black Star 1-ik kedvencem (Y) XD
Én is nagyon kíváncsi vagyok erre az animére. Az olvasottak alapján (októberi Mondo) csak azt tudom mondani, hogy biztosan nem lehet rossz anime, de ahhoz, hogy tiszta véleményt tudjak kinyílvánítani róla, meg kell néznem belőle pár részt. Holnap hazamegyek, és máris leszedem az első 2 részt.
Hát az első rész alapján valami hihetetlen baromság, de majd kialakul remélem. Harcok vannak meg lesznek is benne, de jelenleg az ökörködés dominál ahogy elnézem.
Szinkron: Eddig jók a hangok, bár Soul hangja nem enyhén furcsa, mivel mindig a Bleaches Hanatarou köszön vissza (ugyanaz a hangjuk) és a két karakternek teljesen különböző a stílusa. Sztem Soulnak valami "keményebb" hang járna, mert már a kinézetéhez se illik ez a kissé buzis hang... na mindegy. Nem tudom milyen az eredeti szóval most csak a karakterekhez nézem a hangokat. A többi eddig jó, de még csak most jön a többi szereplő, szóval majd meglátjuk.
Szerintem se rossz anime. Igaz, hogy néhol tényleg nagyon el van ökörködve, de egyébként jó kis története van. Igazándiból nincs is kedvenc karakterem ebből az animéből, hiszen ha jobban megnézitek, a stáb összes tagja egyformán "ütődött".
Teljesen igazad van. Én se nagyon tudok választani, hogy ki a kedvencem, mindegyiket szeretem igazából. Olyanokat is, akik az elején még kissé irritáltak. Meg egyébként ez azért van mert mindegyik szereplőnek teljesen más a személyisége (és ez nemcsak a főszereplőkre igaz), mindenkinek tökéletesen ki van dolgozva a karaktere.
Az igaz, hogy néha elég nagy ökörség, viszont néha nagyon komolyra fordul a történet. Mostmár a hangokat is tökéletesen megszoktam, mindazonáltal igencsak érdekes, hogy a legtöbb szereplőt olyanok szinkronizálják, akiknek eddig nem volt sok animés szerepük, vagy nem is volt még, ezzel valószínűleg a változatosságot akarják növelni, ahogy hallottam sokan erre panaszkodtak.
A Soul Eater tehát remek választás és megvalósítás az Animax részéről, ezt el kell ismerni.
Black Star egyébként is idegesítő, de szerintem neki tökéletes a hangja. Ugyan nem néztem soha eredeti nyelven, de azt mondják akik nézték (legalábbis a többségük), hogy a magyar szinkron sokkal jobb lett az eredetinél, mert azt eléggé elcseszték állítólag. Talán lehet, hogy csak emiatt nem szidják a szinkront, mint ahogy szokták, nem tudom.
Nem igen jutok szóhoz Szerintem rohadt jó sorozat volt, annyira eltalálták a hangokat, karaktereket, és sokszor a poénokat is..Pedig nálam vigyázni kell a japán poénokkal...de aki ismer tudja viszont itt jó volt a nagy része.
Összességében nekem nagyon bejött bestek között van!! Mindenkinek csak ajánlani tudom!!!!!4
Főleg az első intrót, naponta vagy 20x megkell hallgatnom külömben elvonási tüneteim lesznek....:/
Nagyon jó sorozat tényleg, viszont a vége...
Na az szerintem elég gyenge lett. o.O
Spoiler tartalom:
Azt jobban elfogadtam volna, hogy Makából előtör a fegyver énje és agyonkaszabolja Ashurát... na de egy pofon, és KO... ennél jobbat is kitalálhattak volna szerintem...
Szerencsére a mangában még folynak rendesen a dolgok
ez a K.O. pofon, legalább a sorozathoz illő humorral és témával bíró volt, nekem nagyon bejött, nem a megszokott, mint amit mondasz..hogy előtőr a mit tom én mi..és dirr durr vége..pont ez a jó és meglepő hogy milyen egyszeű a megoldás
Nah, hogy legyen ellenvélemény is...
Mielőtt bárki félreértené, a Soul Eater nekem is az egyik kedvenc animém lett időközben (Bleach, Naruto, DB stb. magasságokba került nálam), szóval a sorozat egésze egyszerűen hihetetlenül jó volt, nem is igazán lehet leírni szavakkal, hogy mennyire.
De ha megengedtek egy rövidebb elemzést, akkor azért leírnék pár dolgot:
Spoiler tartalom:
Maga az alapja az egésznek nem egy nagy szám (talán ezért is fogható fel Bleach paródiának is akár, amit szerintem a készítők se titkoltak). A történet amit a világ köré csavartak, na az már egyedibb, az eszközökről persze ordít, hogy más animéket próbálnak kiparodizálni. És ez egyáltalán nem is baj, sőt, ez teszi igazán jóvá a sorozat elejét.
Aztán a történet teljesen átitatja a történetet a kezdeti baromkodós részek után, és egy igazán izgalmas shounen kerekedik belőle véleményem szerint. Erről nem is írnék többet. A sorozat második felétől (Démonisten feléledése utántól) azonban úgy vettem észre, hogy nemcsak a történet laposodott nagyon el, hanem a poénok száma is drasztikusan csökkent, ami szerintem ennél a történetnél kulcsszerepet játszott. Kivételt képez a vége felé a harc, ahol végre úgy éreztem megint, hogy talán visszaemelkedtek arra a szintre, ahol abbahagyták a sorozat felénél. Persze azt megértem, hogy a sorozat második felének komorabbnak kellene lennie, de akkor ezt ellensúlyozni kellett volna valamivel, mert így eléggé uncsi volt szerintem.
A szereplőkről nem írnék sokat, mert mindegyik egy egyéniség, és úgyis ismeri őket mindenki, aki nézte az animét. Egyszerűen zseniálisak mindannyian. Õszintén megmondom, hogy nekem Kid és Black Star karaktere jött be a legjobban, és Makáé a legkevésbé, szóval elfogult lehetek Makával szemben.
Utolsó rész elemzése:
Spoiler tartalom:
Nos mivel az utolsó részekre elég izgalmas lett a sorozat, egészen más befejezésre vártam. Ahogy elnéztem a rész 80%-ában dumálás folyt, Asura nyomta a sódert, Maka meg visszamondott neki szépeket (Menj a picsába na ez jó volt mondjuk). De kicsit se hasonlított szerintem egy normális küzdelemre. Azt meg, hogy Makából fegyver lett, nos... normális magyarázatot nem kaptunk rá, bár ki lehet következtetni a dolgot. Véleményem szerint azonban ez marhaság volt.
Ami meg Asurát illeti. Egy démonisten szerintetek berezelne attól, hogy nem tudja mi az a bátorság? Na menjenek már... Addig meg tök keményen mindenkit legyőzött stb. utolsó részben érdekes mód többet beszélt, mint az egész sorozat alatt összevéve. Az oké, filozófálgatott már akkor is amikor a Halálistennel harcolt, de szerintem ezt igencsak túlzásba vitték. Látszik is, hogy semmi köze nincs a mangához, és csak egy kényszeredett befejezésről van szó.
Amit én vártam, az az, hogy mondjuk közös erővel győzik le a többiekkel, mert ez a nyálas vég akkor nem így jött volna ki. Ha azt mondják, hogy a barátságról szól a történet, akkor a barátok fogjanak össze és együttes erővel győzzék le a démonistent. Az ugyanis szerintem abszurdum, hogy Maka egyedül ekkora erőre tett volna szert csak azért, mert eljátszotta lényegében a dühös Son Gokut aki átváltozik szuperharcossá, vagy amikor Ichigo lidérc énje előjön és mennyivel erősebb lesz (micsoda véletlen, Maka se volt a tudatánál amikor fegyverré változott, Ichigo sincs tudatánál amikor a lidérc énje előjön... nem furcsa?).
Na mindegy, nem akarom elrontani senki kedvét se. Szándékosan csak a támadható pontokat említettem meg, ha az utolsó rész nem ilyen lett volna, akkor természetesen minden klappolt volna. Csak így túlságosan is megszokott volt, és ettől az animétől nem a megszokottságot vártam.
Összefoglalnám még egyszer. A sorozat örök kedvenc marad, azonban az utolsó rész így ebben a formában szerintem nem illett egy ilyen remek sorozathoz. Kíváncsi lennék a mangára ezek után mindenképpen...
u.i: nekem is a második OP jött be jobban, az ED-ek közül meg a 3-ik.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Amúgy az szerintem is nagy barmoság volt, hogy Asura teljesen berezelt attól, hogy nem tudja mi az a bátorság és a sorozat második fele tényleg elég unalmas volt az első feléhez képest.
Na most néztem meg az 51.részt azaz az utolsó részét ennek az animén!
Véleményem szerint ez egy nagyon király anime,örök kedvenc marad!!Sokat röhögtem a szereplők hülyeségein,beszólásain!Halálisten Mester jó beköszönése Az utolsó rész nálam sem jött be de hát ez van!Szerintem az anime első fele volt a legjobb!!Jó anime és kész!
"A legendám a 12. században kezdődött pont egy olyan kedden vagy szerdán mint a mai. De lehet, hogy inkább csütörtök volt. Nem is! Lehet, hogy hétfő volt. Mégis csak kedd vagy szerda. Bár eddig úgy gondoltam hogy szerda volt, de elég nagy annak a valószínűsége, hogy péntek. Azonban, igazából lehet, hogy kedd volt, vagy még inkább csütörtök, bár inkább szombatot mondanék, nem is, inkább szerdát, vagy netalántán hétfőt, de esélyesek közt van még a péntek is ..."
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!