Én is végignéztem már ezt az animét. Hogy is mondjam, igencsak érdekes története van, hiszen a bölcsek kövéért folytatott utazás rengeteg izgalmas harcot, na meg kalandot hagyott maga után. Noha Ed az anime főszereplője, és ráadásul még ő is az idősebb a két Elric testvér közül, mégis Ed a pukkancsabb, Al sokkal tisztábban látja a dolgokat, és ésszerűbben cselekszik, mint Ed. Az Altól vett idézet pedig nagyon is igaz, és ezt így meg lehet tanulni ebből az animéből.
Hát nem régen megnéztem a 2ik részt is, nekem eddig bejön várom a folytatást, ami a napokba lesz..sok jót hallottam erről a sorozatról.
És mondom eddig bejön, nagyon
Na áááá végre végig tudtam nézni az alkimista gyerekeket hát ez nagyon oda tett a szeren, de a vége szír, kár hogy nem heppyend de belegondolva így korily a sorból úgy hogy fasza
Kicsit más
Valamit nem nagyon értek a Fullmetal Panic és a Fullmetal Alchemist között mi van? Azonkívül hogy szinte ugyan avval a grafikus text garnitúrával késziteték bár lehet hogy eben is tévedek.
Ja és Brolly én is unat koztam de fel találtam magam a csevegöbe mondo it egy kicsit nagyon el térne. Egyébként nagyot üt
izzy írta:
Na áááá végre végig tudtam nézni az alkimista gyerekeket hát ez nagyon oda tett a szeren, de a vége szír, kár hogy nem heppyend de belegondolva így korily a sorból úgy hogy fasza
Kicsit más
Valamit nem nagyon értek a Fullmetal Panic és a Fullmetal Alchemist között mi van? Azonkívül hogy szinte ugyan avval a grafikus text garnitúrával késziteték bár lehet hogy eben is tévedek.
Ja és Brolly én is unat koztam de fel találtam magam a csevegöbe mondo it egy kicsit nagyon el térne. Egyébként nagyot üt
Semmi közük nincs egymáshoz a címhasonlóságon kívül. Az FMA ugye egy alkimistavilágban játszódó anime, egyébként a vége nem a manga szerint lett megcsinálva, a mangában szó sincs a mi világunkról (ennyi spoiler belefér). Az FMP ellenben egy alternatív jelenben játszódik és teljesen más a témája is, a történet is, minden. A cím mindkét esetben a Full Metal kifejezés ami teljes acélt, vagy teljes fegyverzetet is jelenthet, egyszóval acélos dolgokkal kapcsolatos ugyebár. Az FMA esetében egyértelmű hogy Edwardra utal akinek az alkimista neve Acélalkimista. A Full Metal Panicban egyértelműen az óriásrobotokra utalhat ez a kifejezés.
Nah... Én még ugyan nem láttam a Testvériséget, most fogom csak nézni a szinkronos változatot. De az a lényeg, hogy az első anime sorozat, ami 51 részes egy film befejezésű volt, az a mangának kb. csak a felét, vagy még annyit se dolgoz fel. Kb. a manga felétől a történet eltér az animében és egy alternatív befejezést ad, aminek semmi köze nincs a mangás történésekhez. Ezen kívül vannak benne fillerek is, és a mangához képest fel vannak benne cserélve események.
A Testvériség, vagyis az új 2009-ben indult sorozat már nem így dolgozza fel a történetet, hanem a manga alapján halad teljesen. Tehát NEM folytatásról, hanem egy újrafeldolgozásról van szó, teljesen a történet elejétől a manga alapján a végéig, csak minimális fillert beiktatva. Az az értelme, hogy a történet végre a neki méltó adaptációt kapja, és mivel az első sorozatnak csak a fele volt a manga alapján, így a későbbiekben igen változatos, fordulatos lesz, lesznek olyan szereplők akiket eddig csak a mangából ismerhettünk stb. Szóval igencsak érdemes volt megcsinálni ezt az animét épp emiatt, én már kíváncsi vagyok rá nagyon.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Egyetértek, teljesen más a története tizenvalahány epizód után, és sokkal-sokkal jobb (bár nekem az első is tetszett )
Én Linék megjelenését várom most a szinkronos részekben leginkább. Remélem jó hangot fognak kapni *.*
Köszönöm Dumet így már teljesen értem
Kicsit talán unalmasak lesznek az első részek főleg, hogy pont most láttam az első animét, de azért nézni fogom, kíváncsi vagyok miben fog eltérni. (A mangát sajnos nem olvastam)
Letöltöttem a Shamballa hódítóját, de csak a part 1-et sikerült megnézni VLC playerrel, a többit viszont nem játssza le. Mi a megoldás?
Bocs, hogy csak most válaszolok (lehet azóta már megoldódott a probléma).
Szóval a film 3 részre van szedve tömörítővel, de ha kicsomagolod, akkor automatikusan az egész filmnek ki kéne jönnie... szóval nem nagyon értem, hogy tudtál csak egy partot megnézni belőle...
Használj 7zip programot, azzal bizonyosan sikerül kibontani (leírás ott van a GYIK-ban, hogy hogyan működik).
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Húúú azt figyeltétek ki volt a 15. rész elején harcoló öregúr (Ezüst Alkimista) magyar hangja? Elsőre el se hittem...
Kikyou (InuYasha)
De bizony!
Sosem gondoltam volna, hogy még viszont halljuk majd bármilyen animében is, úgyhogy nagyon kellemes csalódás volt. Ezt lehet, hogy vehetjük üzenetnek az Animax felől, hogy bizony lesz itt DBGT is méghozzá Tibor bácsival az első részben.
Kikyou (InuYasha)
Dumet írta:
De bizony!
Sosem gondoltam volna, hogy még viszont halljuk majd bármilyen animében is, úgyhogy nagyon kellemes csalódás volt. Ezt lehet, hogy vehetjük üzenetnek az Animax felől, hogy bizony lesz itt DBGT is méghozzá Tibor bácsival az első részben.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!