Az alapsorozat, vagyis a Dragon Ball 153 részes összesen, a folytatása a Dragon Ball Z 291 részes, a harmadik sorozat a Dragon Ball GT pedig 64 részes. Ezen kívül számos film és speciális epizód készült mindhárom sorozathoz, de azok nem kapcsolódnak szervesen az eredeti történethez.
Az első két sorozat teljes egészében letölthető nálunk nagyrészt magyar szinkronnal (pár rész nincs csak meg magyarul). A Dragon Ball GT pedig akkor fog felkerülni amikor az Animax elkezdi adni magyar szinkronnal.
Nézz körül az Animék menüpont, D betű alatt található Dragon Ballos adatlapoknál, onnan érheted el a letöltéseket is.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Sajna nincs újabb infó, pedig folyamatosan figyelem az Animax Facebook oldalát is, de semmi. Egy nagy meglepetést ígérgetnek májusra (talán a GT?), de semmi nem derült ki ezzel kapcsolatosan, akármire is érthették. Amint megtudok valamit azonnal szólok, elvégre engem érint a legjobban, mert én leszek a release készítője, ha leadják végre.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Legújabb Dragon Ball GT-vel kapcsolatos információk:
Pontos indulási időponttal még nem szolgálhatunk, de idén egészen biztos, hogy találkozhattok vele az Animax műsorán. ^^
Kelt: 2011. május 6.
Ha ennyire biztosak benne, hogy lesz az idén, akkor talán már csak lesz valami. Vagyis arra következtetek, hogy a videóanyag már megérkezett, csupán a szinkronizálás és a műsorrendbe helyezés folyamán merült fel valami, de azt hiszem ezt már többen is sejthettétek. Úgyhogy gyakorlatilag ezzel a hsz-el ugyan nem mondtam újat, de azért mégiscsak hír értékű ez ennyi idő elteltével.
Kikyou (InuYasha)
A tegnapi MondoConos Animax beszélgetésen Tonya szeptemberre ígérte a Dragon Ball GT-t. Ennek ellenére még mindig nincsenek náluk az anyagok, azonban nagyon biztosak a dolgukban, és az idén mindenképpen számítani lehet rá, hogy adásba kerül. Ez tehát a legújabb fejlemény, reméljük így lesz.
Kikyou (InuYasha)
Addig fogják húzni halasztani amíg meg nem hal még néhány fontosabb szinkronhang pl: itt van Balázsy Gyula ő lehet, hogy nem vállalta volna el a szerepet, de ha kb 2 évvel ez előtt szinkronizálták volna talán, meg lett volna na jó tudom, hogy ez nagyrészt nem az animaxeseken múlik viszont azért 2 év már durva! Nagy hiba volt bejelenteniük 2 éve, mert felcsigázták egy csomó rajongó fantáziáját!
Spoiler tartalom:
Az egyik netes fórumon olvastam régebben, hogy egy srác csak azért köttette be a T-Homeot, hogy legyen animax csatornája, viszont ezt a még 2 éve tette meg amikor megtudta, hogy adni fogják, viszont nem tudom, hogy mi van a sráccal mivel azt a fórumot már törölték... XD
Ezzel sajnos egyet kell hogy értsek, és arról biztosíthatlak, hogy az Animaxesek is ezerszer megbánták, hogy anno bejelentették, mert nekik is elég kellemetlen, hogy ennyi nyűg van ezzel a sorozattal és nem tudnak semmi épkézláb dolgot tenni. Igen ez egy nagy hiba volt a részükről, de most már utólag teljesen mindegy, ez így alakult. Reménykedjünk benne, hogy tényleg nem csúszik már tovább és ebben az évben végre nekikezdenek. Egyébként Cell hangját nem kizárt, hogy össze tudják vágni (ahogy Krilint is), mert nem sok dumája van.
Kikyou (InuYasha)
Újabb Facebookos hozzászólás az Animaxtől a Dragon Ball GT-t illetően:
"Tény, hogy régóta tervezzük, de sosem láttuk még ilyen fényesnek a jövőképet, mint most. Nem tesszük rá a nyakunkat, hogy nem lesz egyáltalán csúszás, de azt, hogy idén lesz, már majdnem biztosnak vehetitek ^^"
Kikyou (InuYasha)
Jaja láttam már (vagyis hallottam), a srácnak vannak jó munkái, de talán ez eddig a legütősebb... Meg aztán végre már nekünk is van Chala-Head-Chala magyar változatunk, hiszen lassan már minden népnek volt ebből a dalból saját verziója csak nekünk nem... de most végre ez is megtörtént. Ezzel a dallal talán még a vágatlan DBZ-t is megnézném, csak még fel kéne énekelni hozzá a másik 3-at... Na jó azért ennyire nem vagyok elvetemült, nekem mindig a vágott lesz a favorit... de akkor se lenne rossz...
Kikyou (InuYasha)
Sziasztok, DuMeT azt, hogy összevágják a hangot, hogy érted? Volt már egyáltalán ilyesmire példa? Vagy volt már ilyen anime vagy mese ahol ilyesmit megcsináltak, mert én nem tudok ilyenről legalábbis én még nem hallottam ilyenről! Vagy az Animexesek küldtek erre következtető levelet? És ha ezt meg is csinálják a szinkront kölcsön kérik az RTL-től? Meg ha meg is van egy megfelelő szöveg és mondjuk épp van alatta valami háttérzene azt megtudják csinálni, hogy ne legyen ott? És mondjuk ha van egy olyan szó amit mondania kéne a szereplőnek viszont se a DB-ben és se a DBZ-ben nem mondták azt a szót akkor azt, hogy vágják össze, olyan profik lennének, hogy akár a részekben kimondott betűket is össze tudnák vágni?
Én csak az egyik kérdésre tudom a választ, ha van a valami háttérzene azt ök. simán ki tudják szedni, mert külön sávba megy a hátér zene külön sávban a zörejek és a szöveg plusz ha van valami speciális cucc azis külön sávba megy
az afro szamurájnak mongyuk 13 hang sávbol raktam össze a 5.1 es hang ját
Már nem félek, nem fázom, és nem fáj semmim sem.
Meghaltam.
Én se hallottam még ilyenről, hogy összevágnák, animénél biztosan nem volt erre példa még. Azonban én egy elég megbízható forrásból tudom ezt (nem az Animaxtől). Persze elképzelhető, hogy az Animax nem tervez ilyet azóta mégse, de az kétségtelen, hogy terveztek ilyet. Kivitelezése nem annyira nehéz, ahogy Izzy is írta, külön sávokon tárolják az ún. nemzetközi hangot (zene, effektek) és külön a beszédhangot. A szinkronstúdióban csupán a beszédhangot mondják fel a szinkronszínészek, a nemzetközit a másik sávon játszák le és úgy teszik az alá. Vagyis ez technikailag teljesen megoldható. Az hogy mennyi munka van ezzel és hogy mennyi értelme van, mindig ez dönti el, hogy ilyenbe belekezdenek-e. Jelen esetben ugyebár nyomós okok is közrejátszanak ebben.
Kikyou (InuYasha)
Értem, de ha jól értelmezem akkor ez egy olcsóbb megoldás az Animaxnek is, hisz nem kell még egy szinkronszínészért pénzt kiadni, persze innentől már csak az a kérdéses, hogy az RTL-től kölcsönkapják-e a szinkronokat, mert ha meg kéne venniük az még többe lenne, mint az egész szinkronizáltatás! Jobban járnának, hogy egy új hangot iktatnának be.
Spoiler tartalom:
Vagy max írnál nekik, hogy nekem biza meg vannak a részek és szívesen kölcsönadnám nektek. Vagy ehhez is valamilyen beszerzési engedélyek kellenének vagy netán az Animaxesek nem mennének bele? Ezt inkább tőled kérdem DuMeT.
Nem az olcsóság miatt élnek ezzel a lehetőséggel. Lehet, hogy nem volt világos, de akkor még egyszer leírom. Csak azoknak vágnák össze a hangját, akik esetében a szinkronszínész már semmiképpen nem tudja elvállalni a szerepet (pl. elhunyt). És persze ezeknél is csak azok esetén, amely szereplők viszonylag keveset szerepelnek, hiszen minél több mondatot mondanak, annál kevésbé biztos, hogy össze lehet vágni a mondandójukat. Úgyhogy ez egyáltalán nem a pénzről szól jelen esetben sőt! Az Animaxnek sokkal olcsóbb behívni egy új szinkronszínészt aki felmondja az adott szövegeket, minthogy fizesse a hangmérnökök és a vágók extra gázsiját, ami az összevágás miatt szükséges. Elég bonyolult munkálat lássuk be, úgyhogy nem olcsóbb.
Spoiler tartalom:
Ezt jobb ha elfelejted amit spoilerben írtál! Természetesen ez teljesen lehetetlen vállalkozás. Nálunk nem hivatalosan vannak a részek ezt te is tudod, ahogy mindenki így van ezzel, aki a netről, tévéből vagy innen onnan szerzi az ilyen cuccokat. Mindenre meg kell szerezni a megfelelő jogokat vagy engedélyeket, amik minden esetben nyilván pénzbe is kerülnek. Ha nem így lenne, akkor ugye nem lenne gond az Animaxnek, hogy behozzon bármilyen animét is, de ez nem így működik. Azért valljuk be ez eléggé felelőtlen elgondolás.
Kikyou (InuYasha)
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!