A Dragon Ball után a második kedvenc animém!!
Kedvenceim: Ishida, Ichigo, Rukia, Kukkaku. De amúgy mindenkit szeretek!(Kivéve a Kanondzsí nevezetű fazont... xD)
hosszú idő után én is újrakezdtem a nézését, bár elég elkeserítő dolgokat hallani mostanában arról, hogy lement a színvonala úgy az animének mint a mangának is. de én azért most is bizakodva fogtam neki, mivel anno nagyon megfogott a világa, pedig nem sok részt láttam.
Nagyon jó anime! A kedvencem Byakuya, Ichigo, Aizen és a többi kapitány, A bountok közül az akinek Dark nevű bábja van. Darkot nagyon csípem. Kon is tetszik
A Dark nevű báb Koga Go bábja!
Mondjuk nekem ez a Bount-os korszak nem igazán jön be, a Lelkek Világás balhé sokkal izgalmasabb szerintem!
De ha már itt tartunk, a Bount-ok közül nekem Yoshino és Koga karaktere jött be leginkább, illetve Kariya is egész jól el lett találva (a magyarhangja nagyon jól alakítja szerintem!). És nekem nagyon tetszett benne Ichinose-nek a története is, na az Õ esete szerintem egészen hasonlatos a való élethez, mert tényleg vannak olyan emberek, akik egymagukban gyengék, és ezért elkezdenek rácsimpaszkodni valakire, aki mellett erősnek érzik magukat.
És remélem, hogy a szünetet követően már újra valami izgalmas sztorival rukkolnak elő!! Ez a Bount-os nem volt olyan jó, mint a lelkek Világa-balhé.
Osztom a véleményed, tényleg nagyon jó anime!!
Én is bírom a kapitányokat, meg egyik-másik hadnagyot is, pl. Renji, Matsumoto, Hisagi (bár Õt még nem ismerjük igazán), és kiváncsi lennék Yachiru-ra, Róla is elég keveset lehet tudni, de nagyon vicces karakter!
De a legjobban Ishidát szeretem! (és ebben nagymértékben közrejátszik a magyarhangja is!!)
Szerk.: Valamit elfelejtettem: a kapitányok közül Mayuri-t gyűlölöm, ki nem állhatom!!
A kedvenceim férfi szereplők közül (sok lesz): Urahara, Kenpachi, Hitsugaya (úgy hallom, hogy sokan nagyon utálják, de én nem), Kyouraku, Ukitake. A bountok közül nekem is Koga a kedvencem és a bábja a legjobb az összes közül!
Lányok közül: Orihime, Yachiru, Soi Fong, Yoruichi
Spoiler tartalom:
Elég sok szereplőt szeretek, és kevés van, akiket nem bírok, hihetetlen, hogy mennyire jól kidolgozták minden egyes szereplő karakterét, és hogy mindenkinek megvan az egyénisége. Lehet, hogy ez is az egyik legnagyobb csábító erő, hogy ez ember nézze a sorozatot, hiszen apránként mindenkiről egyre több mindent is megtudhat a történetszál követése mellett. Persze maga a történet is nagyon jónak ígérkezik, ezeket a filleres részeket mondjuk szinte mindenki szidja, de az alapelgondolás annyira nem lett volna rossz, csak éppen az nem tetszik szerintem senkinek, hogy kihúzták 50 rész hosszúra és így olyan érzése van az embernek, hogy kissé unalmassá válik már. Most a végefelé viszont kezd nagyon érdekessé válni szerintem, mert azért most felgyorsultak az események.
Nekem is ez az egyik kedvenc animém, nem pusztán a harcok miatt, hanem azért is, mert minden szereplőnek megvan a maga egyénisége, és szinte nincs olyan szereplő, akit csak egy kicsit is az átlagemberhez lehetne hasonlítani. A kedvenc fiúszereplőim közül sok mindenkit fel tudnék sorolni, olyan neveket, mint pl. Ichigo, Ishida, Chad, Renji, Hitsugaya, Kenpachi, Byakuya, Yamamoto, Ikkaku vagy éppen Urahara. A lányok közül nem sok kedvencem van ugyan, de nagyon szeretem benne Orihimét, Rukiát, Yachirut, Yoruichit, Soifont, de az első számú kedvencem a lányok körében - nehogy hülyének nézzetek - Hinamori.
Spoiler tartalom:
A Bountok közül a legjobban Kariyát kedvelem, hiszen ő pontosan ugyanúgy vélekedik az életről, mint amilyen az valójában, továbbá neki is legalább vannak olyan "beteges" vágyai, mint Aizennek (egyébként az összes főgonosz közül az ő karaktere jött be nekem a leginkább). A Vaizardok közül két kedvencem is van, Hirako és Hiyori. Az Arrancarok közül csak az Espadákat kedvelem igazán, mert ugyebár ők alkotják a halál 10 fajtáját, a többiek (mármint a 10 feletti Arrancarok) csak eltörpülnek mellettük, és emiatt nem sokáig szerepeltetik őket, és így nem is tudtam igazán megkedvelni őket. De az Espadák közül különösen Szayel Aporro, Grimmjow, Ulquiorra és Barragan stílusa tudott igazán magával ragadni, azonban mégis Grimmjow az, akit első számú kedvencemnek ki tudok emelni.
mtarr írta:
A lányok közül nem sok kedvencem van ugyan, de nagyon szeretem benne Orihimét, Rukiát, Yachirut, Yoruichit, Soifont, de az első számú kedvencem a lányok körében - nehogy hülyének nézzetek - Hinamori.
Ezt valahogy sejtettem (avatar). Amúgy aranyos lány, nekem is bejön.
Dumet az 50 részes húzás-halasztással kapcsolatban annyit mondanék hogy én szeretem azt a fillert aminek értelmét is látom. Például jobban megismerek egy-egy karaktert, honnan jött, miért jött, hogy érte el amit elért, stb. Kiváló példa a kedvenc Bount-om Koga, vagy Soi Fon (bocs ha rosszul írtam) kapitány. Kariya története sem volt rossz. Nekem azok a fillerek nem jönnek be amikor az a balfék szellemírtó (a nevét se tudom halleluja) szerepel. Az első ilyen epizód még elmegy, de a második az már förtelem.
Spoiler tartalom:
Koga-t és Dark-ot nagyon sajnáltam amikor legyőzte őket Hitsugaya.
Ami igaz az igaz, végülis ha megfelelő a filler története, akkor nem olyan rossz az.
Spoiler tartalom:
Ahogy mondtad, a Bountos részek végsősoron nem voltak rosszak ahhoz képest, bár nem ismerem még ugye az eredeti történetet, ami majd csak most fog jönni. Lehet, hogy ahhoz képest tényleg gyenge ez a filler évad és ezért is szapulják sokan, hogy filler így, filler úgy stb. Állítólag a későbbiekben van olyan filler évad is, amit nem ért annyi kritika mint ezt, szóval van igazság abban amit mondasz. Bár tudomásom szerint ez a leghosszabb filler a Bleachben.
Nekem is Koga jött be a legjobban, ő látja a legtisztábban a dolgokat és képviseli a bölcsességet, a tapasztalatot, hozzá képest Kariya egy izgága őrült fickónak látszik, mondjuk neki is megvan a maga oka, amiért azt teszi ami tesz, de kissé elveti a súlykot (tisztára Aizen ha azt nézzük, hogy lényegében egy örültről van szó). Koga ellenben reálisan látja a dolgokat, kíváncsi leszek, hogy végül mi lesz a filler vége, mivel Hitsugaya parancsot adott hogy keressék meg Koga holttestét de az is lehet, hogy életben maradt, tesz egy ilyen célzást, gondolom azért, mert lehetséges, hogy tényleg nem halt meg. Majd kiderül.
Nem tudom ki hogy van vele de a Kariya elleni utolsó 2 rész az elég gyenge volt
Spoiler tartalom:
Hát igen, bőven hagy némi kívánnivalót maga után...
Sőt, ami azt illeti csomó dolog volt ebben a Bount-os korszakban, amit nem nagyon tudok hova tenni, pl. még az első pár részben Kariya mozgásképtelenné tudta tenni az ellenfeleit, ahogy a homlokukhoz ért egy ujjával... azóta se derült ki hogy ez milyen képesség, vagy egyáltalán mi ez, és már nem is fog. Meg aztán ott van Yoshi, aki csak úgy lazán meghalt az Ishida elleni harcban, ahelyett hogy meggyógyította volna magát a lélekrészecskékkel. Először arra gondoltam, hogy hú de tökös csajszi, biztos élet-halál küzdelmet akart vívni, aztán eszembe jutott hogy bezzeg amikor Rukia ellen harcolt, akkor többször is felgyógyította magát minden nehézség nélkül. Aztán a második gondolatom az volt, hogy akkor talán az lehet a magyarázat, hogy a quincy nyílvessző okozta sérülés nem gyógyulhat be, de ez sem igaz mert Kariya simán begyógyította az Ishida elleni harcban szerzett sebeit.És még folytathatnám elég sokáig a sort... véleményem szerint nem dolgozták ki rendesen ezt a saga-t (korszakot), több dolog is csak úgy lógva maradt a levegőben. Na mindegy, ne értsétek félre, ezzel nem fikázni meg szidni akarom az animét, csak hát igaz ami igaz, jobban is meg lehetett volna csinálni ezt a fillert. Ez a véleményem.
ott van Yoshi, aki csak úgy lazán meghalt az Ishida elleni harcban, ahelyett hogy meggyógyította volna magát a lélekrészecskékkel. Először arra gondoltam, hogy hú de tökös csajszi, biztos élet-halál küzdelmet akart vívni, aztán eszembe jutott hogy bezzeg amikor Rukia ellen harcolt, akkor többször is felgyógyította magát minden nehézség nélkül. Aztán a második gondolatom az volt, hogy akkor talán az lehet a magyarázat, hogy a quincy nyílvessző okozta sérülés nem gyógyulhat be, de ez sem igaz mert Kariya simán begyógyította az Ishida elleni harcban szerzett sebeit.
Spoiler tartalom:
Nem tudom, ki hogy van vele, de Yoshino kivételével minden Bountnak van egy espada megfelelője. Yoshit például a 3. espadához, Halibelhez lehet hasonlítani. Õ is ugyebár nő létére egy igen komoly harcos, és ő is szívesebben harcol erős ellenfelekkel, csupán annyiban különböznek, ahogyan bevégezték. Rukia ellen simán meggyógyította magát, de amikor Ishidával harcolt, és a Quincy-fiú föléje kerekedett, tovább nem látta értelmét a harcnak, és hamuvá vált. Ha azt nézzük, ugyanolyan halált halt, mint Ulquiorra, hiszen miután Yoshi már nem tudott mit kezdeni Ishidával, elfogadta a vereséget, és a hamuvá válása gyakorlatilag ezt jelentette, és ugyanez mondható el Ulquiorráról is, amikor Ichigótól kapott ki.
Nem tudom ki hogy van vele de a Kariya elleni utolsó 2 rész az elég gyenge volt
Spoiler tartalom:
Hát igen, bőven hagy némi kívánnivalót maga után...
Sőt, ami azt illeti csomó dolog volt ebben a Bount-os korszakban, amit nem nagyon tudok hova tenni, pl. még az első pár részben Kariya mozgásképtelenné tudta tenni az ellenfeleit, ahogy a homlokukhoz ért egy ujjával... azóta se derült ki hogy ez milyen képesség, vagy egyáltalán mi ez, és már nem is fog. Meg aztán ott van Yoshi, aki csak úgy lazán meghalt az Ishida elleni harcban, ahelyett hogy meggyógyította volna magát a lélekrészecskékkel. Először arra gondoltam, hogy hú de tökös csajszi, biztos élet-halál küzdelmet akart vívni, aztán eszembe jutott hogy bezzeg amikor Rukia ellen harcolt, akkor többször is felgyógyította magát minden nehézség nélkül. Aztán a második gondolatom az volt, hogy akkor talán az lehet a magyarázat, hogy a quincy nyílvessző okozta sérülés nem gyógyulhat be, de ez sem igaz mert Kariya simán begyógyította az Ishida elleni harcban szerzett sebeit.És még folytathatnám elég sokáig a sort... véleményem szerint nem dolgozták ki rendesen ezt a saga-t (korszakot), több dolog is csak úgy lógva maradt a levegőben. Na mindegy, ne értsétek félre, ezzel nem fikázni meg szidni akarom az animét, csak hát igaz ami igaz, jobban is meg lehetett volna csinálni ezt a fillert. Ez a véleményem.
Spoiler tartalom:
Azért mégiscsak egy fillerről van szó, amit az anime készítői találtak ki és nem a mangaka. Ez már jelent valamit, főként azt, hogy az anime készítői csak az első 63 részből tudtak valamennyit meríteni, hiszen akkor még csak annyi volt meg. Persze meríttek az említett espadás vagy milyenes manga fejezetekből is, de alapjába véve az anime még viszonylag a kezdetén volt. Egy filler ahogy a nevéből is adódik kitöltő epizódokat jelent, koránt sem lesz olyan színvonalas, mintha az eredeti történet lenne, hiszen azt nem a mangaka írja meg, aki az egész történetet kitalálta. Azért mégsem ugyanaz a kettő. Ennek ellenére a fillerekhez képest is jó történetet hoztak létre szerintem, és persze voltak bakik, nem is kevés, de ez a dolog ezzel jár véleményem szerint. A Bountok pedig sokkal jobban ki voltak dolgozva, mint azt bármilyen más animének a fillereiben teszik, persze idő is volt rá, hiszen elég hosszú volt ez a történet, de erre természetesen szükség volt. Lehetséges, hogy ezek miatt a dolgok miatt is utálják annyira egyesek a fillereket, hiszen visszanézve gyengébb a történetük és a megvalósításuk mint az eredeti történetnek. Mindenki másképp látja, aki még nem látta az eredeti történetet a mostani állásig, az lehet teljesen mást fog mondani majd 100 rész múlva. Az ilyen hosszú animék így működnek...
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!