Bizony... jön a GT spec jövő héten, aztán ezzel vége is DB történetnek véglegesen... Talán lesz még DB KAI... pár év múlva (ha addig nem csődöl be az Animax)... de ez még nincs megerősítve.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
De végül csak nem derült ki, miért is kellett SonGokunak eltűnni. Meg hogy hová tűnt el... Nagyon-nagyon gyorsan és eléggé átgondolatlanul zárták le ezt a sorozatot...
Nektek viszont millió köszönet az önfeláldozó munkátokért!
Holnap majd írok bővebben a sorozatról egy hsz-t. Most csak a szinkronról pár észrevétel:
Pan Haffner Anikó helyett Orosz Anna hangján szólalt meg.
Faragó András pár mondatos szerepben, telitalálat volt!
Fekete Zoltán elsőre fura volt, a Kertvárosi gettóban ismerős hanghordozással beszélt. Nekem ez a szereposztás is bejött.
Lippai László-Goku Jr. páros pedig annyira jól sikerült, főleg ezzel a technikai megoldással, hogy teljesen olyan volt, mintha a sima Dragon Ball reboot-ját néztem volna. Kár, hogy a GT-ben nem így csinálták meg. Ez a hangszín sokkal közelebb áll a 15 évvel ezelőtti Gokuhoz. Amikor meg kis Goku beszélgetett a felnőtt Gokuval, egyszerűen zseniális. A GT-széria legjobban sikerült szinkronja volt a mai!!
Elvileg egy óra múlva felér (2 körül). Sajna elég lassú netem van (egy sima epizód is nagyjából 1-1,5 óra alatt megy fel), és ez is marad egy jó-jó darabig, úgyhogy tőlem ne sokat várjon senki ilyen téren a jövőben sem.
Amúgy, aki esetleg felismer majd a szinkronlistában nem szereplő hangot vagy nem ért egyet valamelyik meglévővel, az jelezze itt, ha kérhetem, mert az Animax szarta kirakni a stábot (minő meglepetés), úgyhogy nekem kellett összevadászni (bár elvileg megvolt mindenki fontosabb).
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
De végül csak nem derült ki, miért is kellett SonGokunak eltűnni. Meg hogy hová tűnt el... Nagyon-nagyon gyorsan és eléggé átgondolatlanul zárták le ezt a sorozatot...
Spoiler tartalom:
Ezzel vitatkoznék, ha nem bánod, de nem bántásból Számomra már a feliratos dolgokban is kiderült, meg most is ,sőt most jobban pár mondatból, amit Son mondott, mikor Shen mondta neki, hogy itt az idő. Igazából elég volt megnézni a Z-t és kiderült miért és hová ment, de ez mindenki fantáziájára van bízva Fantázia kérdése minden, meg visszaemlékezés kérdése, mit mondanak a Z-ben.
Nekem tetszik a megoldás kifejezetten.
DreamerZ29 írta:
Holnap majd írok bővebben a sorozatról egy hsz-t.
Én most Szerintem jól sikerült úgy ámblokk az egész sorozat, kivéve pár dolgot amiket már mondtunk is, mondtam is asszem. Pl. a folytonos Goku Goku hátán nekem fura és irritáló volt, még most is az. Lehet azért mert a régi szinkron, sőt biztos. De ott mintha kreatívabbak lettek volna a készítők, sőt biztos azok is voltak, bátrabban mertek hozzá nyúlni a magyar nyelv fordulatosságához, kreativitásához, bár a mostani nevek és fordítások is jók lettek sok téren, de túlságosan követték a japános nyelvjárást, holott szép a nyelvünk és sok színű, sok rétű. Lehetett volna bátrabban magyarosítani, szerintem. Ennyi a fordításról, nevekről a véleményem és negatívum számomra.
DreamerZ29 írta:
Most csak a szinkronról pár észrevétel:
Szerintem Krilint kivéve fantasztikus lett az egész osztás szinkron téren, mind a sorozatban, mind a filmben Nem tudok sok negatívumot felhozni, sőt szinte semmit Csak szegény Krilint, bár Zseniális teki se volt a legjobb...de Krilinhez képest....
DreamerZ29 írta:
Lippai László-Goku Jr. páros pedig annyira jól sikerült, főleg ezzel a technikai megoldással, hogy teljesen olyan volt, mintha a sima Dragon Ball reboot-ját néztem volna.
Ott a pont látom más is észrevette én ezt a jelenetet vártam a legjobban Amikor ott beszélgetnek pár percet. Ráadásul az is fantasztikusan megvolt oldva, hogy idősebb Son nem tudta ki is neki pontosan Son Jr. Az haláli volt XD
Összegezve: Nagyon bejött mind a sorozat szinkronja, mind a kis filmé Kárpótol az elnevezések hibáiért. Továbbá köszönöm a munkád Dumet!
Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.
Látom nem sokan találkoztak ilyen megoldással még...
Az van a végén, hogy rád van bízva, vagyis el kell mennie Sonnak, miért? Hová? rád van bízva.
De megosztom a saját véleményem és fantáziám szülötte elképzelést:
A Z-ben utalnak rá, mikor Son meghal Cell ellen és utána feltudnák támasztani, de nem teszik, mert Sátán mondja (asszem nem tuti, rég láttam..DBZ 193-195 részek), hogy a sok gonosz felbukkanása és a sok rossz meg a kristálygömbök túlzott használata Son miatt van, mert elindítottak egy folyamatot, ami nem várt eseményeket vonnak maguk után. Láss csodát eltűnik Son és hipp hopp jön a béke és nyugalom korszaka DBZ 200-219.
Így tehát Sonnak mennie kell, hogy eltűnjön a sok rossz fel se bukkanjon, viszont az ő emléke viszi magával a gömböket is és nem fog megismétlődni a gonosz sárkány mizéria, két legyet egy csapásra.
Hová megy? El. Nem hal meg, nem lesz élő se. Egy olyan dimenzióba jut ahol mindkét világba van bejárása. Ezt bizonyítja, hogy nincs glóriája, de ugyan akkor ott van az utolsó részben a nagy tornán, sőt Pan meg is látja. Csak nem avatkozhat közbe.
Lehet ezzel vitázni, meg nem is, de ez az én egyéni véleményem, mindenkinek van másik ez fix, direkt így csinálták meg Szóval nincs vita, hogy ezért azért nem helyt álló, de az mert ez az én fantáziámban a sorozat vége, és Goten megkért magyarázzam el, parancsolj. De igazán magadnak tudod elmondani, mert mindenki máshogy láthatja, gondolhatja mi volt ez.
Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.
Najó, nem emlékeztem a Z-re meg egy csomó részt nem láttam
Arra viszont igen, amit Cell legyőzése után mondtak (addig láttam), bár nem hiszem, hogy a gonosz megjelenése Songokun múlt, csak Bulma hülyesége volt. Mindegy... a Z végén is béke és nyugalom volt, egyébként, pedig nem küldték át Gokut semmilyen másik dimenzióba. (A Son az jobb, mint a Goku? Kis Sonka. )
A Gt -t szeretem, de ettől függetlenül nem fogadom el a MÛ folytatásaként/lezárásaként, csak "fanfiction"- kategóriába sorolom, mert azért sántít a dolog pár helyen.
Spoiler tartalom:
(Csak egy példa: az öreg Kaioshin Bulmát blamálja, hogy miatta használják sokat a kristálygömböket, mivel ő találta fel a radart... csakhogy Pilaf is feltalálta, meg a REd Ribbon Armynak is volt, ha jól emlékszem. Ha nincsenek Gokuék, ez már kapásból két gonosz felhasználó. Plusz ha még az Öreg Sátán is előkerül később...)
De mint mondtad, ez mindenkire rá van bízva.
Az utolsó rész egyébként tökjó lett, bár a kisebbik medve rohadt idegesítő volt számomra. Naja, tökéletest csak Allah alkothat...
Szerintem átküldték, de ez egyéni mindenkinek Ízlések és pofonok kinek tetszik a GT kinek nem akár a vége akár az egész mű. Hivatalosan az a lezárása, akár részben, mert csak részben fanok által írt mű.
A végét am pont Toryi írta, szóval beszélni kell vele XD
Lényeg dimenzió, mert az én fantáziámba az, mondtam nem kötünk bele Gotennek írtam csak. Egyébként se szeretem leírni mit gondolok róla, mert mindenki talál benne kivetni valót, bezzeg egyénileg semmi fantázia nincs, hogy na vajon mi történt, könnyebb leszarozni, le rosszazni
A Son? Nem, nem jobb, de szinkronba nem tenném bele Becézés így fórumon, nem hivatalosan teljesen más, mint egy szinkronba.
No, megnéztem én is ezt a spacialt, tetszett, tényleg jól megvan csinálva a kis Goku, és az "öreg" Goku beszélgetése. Én is megköszönném, Dumet a munkát, mégegyszer kösz!!
De ha már írtatok itt elképzelésekről, hogy mi lehet a GT után, megakadt a szemem a sírkövön, ami előtt Pan és a kis Goku imádkoznak, és érdekességre bukkantam, eddig még egyszer se vettem észre ezt
Spoiler tartalom:
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20120205150548/dragonball/images/e/e5/Pan_and_Goku_Jr._Praying_to_Goku's_Grave.png
Utána is néztem az írásjeleknek, és valóban így írják a SonGokut. És ha sárkánygömbök is vannak a Földön, és ha Gokunak is van sírköve (jó, lehet csak emlékmű is) akkor minden bizonnyal tényleg visszatért a Földre...
Viszont ha jól emlékszem nem hibádzik a GT abban, hogy az öreg Kaioshin azt mondja Bulmának, hogy miatta van az egész, mert feltalálta a sárkányradart, mert ha jól emlékszem, de javítsatok ki mindenképp ha tévednék, a Red Ribbon úgy tett szert radarra, hogy Blue tábornok ellopta azt Gokutól, mikor még Araléék falujában volt, azt hiszem Pingvin falu vagy micsoda, Pilaf meg lemásolta a technikáját a radarnak...
Erre mostmár én is kíváncsi vagyok... lehet újra kellene nézni a sima Dragonballt?
Brolly, mikor azt írtam, hogy "nem küldik át Gokut másik dimenzióba" , akkor a Z végéről beszéltem, NEM a Gt-ről. Olvass csak vissza.
A Gt végét illető teóriáddal nincs semmi gond.
Van nekem fantáziám különben, csak másra használom.:/
Különben miez a diszkrimináció, Gotennek elmondod, engem meg lesöpörsz azzal, hogy "ez emlékezet meg fantázia kérdése" Nem láttam végig a Z-t, így nincs mire emlékeznem.
Az a "míg SonGoku-itt-van-nincs-béke", az ami nem tetszik. Ezt csak Bulma találta ki. Bulma meg egy tapló, Goku meg hiszékeny... :/
(Spoileres szöveg):
Spoiler tartalom:
Na, csak megnéztem a Zed végét... nem küldték át Gokut sehová. Elröppent edzeni Uub-bal, és ennyi volt. Ráadásul a képregényben arról sincs szó, hogy esetleg Dendéhez megy, hanem Uub házába (ami "valahol délen" van). Vagyis ha utána számolunk, Songoku ott volt a Földön Boo legyőzése után kb 10 évig (ezalatt se küldték át semmilyen másik dimenzióba), aztán a Gt kezdéséig újabb tíz(vagy mennyi?) év telt el. Vagyis kb 20 évig béke volt, aztán Piláfék megint elkezdték kavarni a szart. Ergo Gokunak semmi köze ahhoz, hogy béke van-e a Földön vagy sem. Vagyis van köze, általában ő tesz rendet.
A GT végén meg nem igazán érdekel, hová megy, mert mint mondtam, az számomra csak egy jó kis "fanfiction", kisebb-nagyobb bakikkal.
Hát, igen. Toriyama már nagyon le akarta zárni. Biztos baromira unta már az egészet, és azt akarta, hogy véletlenül se tudjanak folytatást csinálni.
Bizony, Atrik jól tudja a radaros témát, még ki is térnek rá pár mondat erejéig a RR főhadiszállásán.,, most meg nem tudnám mondani melyik részben.
Pilafnak is volt korábban, a képregényben egyértelműen látszik a képernyő a kastélyában, ami a gömböket jelzi, sőt Pilaf mondja, hogy " Biztosan nekik IS van radarjuk". (A magyarul kiadott mangában valamiért nem így fordították... :/)
Szerintem a történetet a Cell saga után kellett volna lezárni, számomra tökéletes volt
Spoiler tartalom:
Goku meghalt ugyan, de a Föld nem maradt védtelen, hiszen Gohan elég erős volt ahhoz, hogy megvédje. A Bubus részekben azonban ismét Goku lett a főhős, míg Gohan szerepe eléggé jelentéktelen lett. És a Z végén ugye Goku elkezdte tanítani Uub-ot, ami a sorozat lezárásának megfelelne, hisz Gokunak lett célja, de a GT szempontjából teljesen felesleges. Uub szintén arra a sorsra jutott, mint Gohan, a jelenléte alig észrevehető és nincs akkora hatása az eseményekre.
Eredetileg addig is tartott, csak a rajongók nyomására Toriyama úr nekiállt a folytatásnak. Azért tök jó lett a Boo saga is, és valahogy jobb az ember közértzete, hogy SonGoku is életben maradt a végén és képzi az utódját.
Uubnak viszont van egy nagy "hibája". Nem csillagharcos, szóval nem tudja turbózni magát. :/ Tényleg kár, hogy a Gt-ben úgy elsikkadt.
Nekem személy szerint a Buu Saga a kedvencem, ott az összes kedvenc karakterem: nagy Gohan, Gotenks, Kaioshin, Buu; de jobban örültem volna hogyha Gohan nagyobb szerepet kap.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!