Szerintem eddig is elég jól szinkronizálta Gokut. Összességében meg vagyok elégedve a szinkronnal, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz. Az első felében a sok basszust lehetett volna hanyagolni, de miután Herendi be lett fenyítve, onnan már kifogástalan.
Milyen "tetű"? Ez a legerősebb sárkány pedig... Vagy csak nem jön be neked?
(Én azért is örülök, hogy ő lett, mert így legalább nem egy 2-3 részes szerepe van csak, hanem 7-8 részben is lehet hallani).
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
A sárkányok nevei el vannak írva, helyesen így vannak:
Yi Xing Long - egycsillagos sárkány
Liang Xing Long - kétcsillagos sárkány
San Xing Long - háromcsillagos sárkány
Si Xing Long - négycsillagos sárkány
Wu Xing Long - ötcsillagos sárkány
Liu Xing Long - hatcsillagos sárkány
Qi Xing Long - hétcsillagos sárkány
Nincsenek elírva, egyszerűen én csak japánosan írtam őket. Nem is beszélve arról, hogy a listádban szereplő pár sárkánynak tök más név hangzik el a szinkronban. Ennek oka, hogy alapvetően a sárkányok neve a kínai nyelvből származik, amelynek az átírása kissé bonyolultabb a japántól. A helyzet az, hogy úgy tűnik, hogy a szinkronban végül nem az eredeti kínai neveket, de nem is teljesen a japánt használták végül, hanem a kettőnek az egyvelegét, legalábbis a kiejtésből ítélve. Én minden esetben azt a nevet írtam ki a stábban, amit a szinkronban mondtak és lehetőleg japános leírásmóddal, de ahogy ők is, a kínait is benne hagytam, vagyis kevertem őket, ahogy ők is. De nézzük sorban (sorrend: kínai, japán, magyar, ill. a végleges leírásmód) :
Yī Xīng Lóng ~ Ī Shinron ~ Ji Szin Lon (egycsillagos)* --> Yii Xing Long
Èr Xīng Lóng ~ Ryan Shinron ~ Rján Szin Lon (kétcsillagos) --> Ryan Xing Long
Sān Xīng Lóng ~ Sān Shinron ~ Szan Szin Lon (háromcsillagos) --> San Xing Long
Sì Xīng Lóng ~ Sū Shinron ~ Szü Szin Lon (négycsillagos)** --> Suu Xing Long
Wu Xing Lóng ~ Ū Shinron ~ Vu Szin Lon (ötcsillagos)* --> Wu Xing Long
Liù Xīng Lóng ~ Ryu Shinron ~ Liu Szin Lon (hatcsillagos) --> Liu Xing Long
Qī Xīng Lóng ~ Chī Shinron ~ Csí Szin Lon (hétcsillagos) --> Chii Xing Long
*A hosszú Í/Ú hangot egymagában nemigen szokták kiejteni, ezért van kiejtéskönnyítő mássalhangzó előtte
** Az U hangot alapból U és Ü hang között ejtik
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Jajj, láttátok már ezt? Bocsi, ha már volt fenn, de sztem annyira jól megcsinálták, aki még nem hallgatta, az tegye meg! http://www.youtub...re=related
A XingLongról nekem mindig az olcsó kínai ceruzaelem jut eszembe. Ja, igen, csak nekem nem jön be szegényszerencsétlen Y Shinrong.
Na kint az újabb két rész, hát az utóbbi részek közül ezek voltak a legjobbak, főleg Vegita meg Gogeta miatt, de nem lövöm le a poént azoknak, akik nem látták, csak annyit mondok hogy végre rendesen visszaköszön a Vegita-stílus, amolyan DBZ-szerűen, már ezt vártam régóta
Kikyou (InuYasha)
kobretti: Majd meglátjuk. Shenlongnak gondolom Bolla Róbert lesz, mert eddig is ő volt, Lippait és Bozsót nem tudom, mert még nem láttam a sorozat végét, de gondolom nem variálnak a szinkronhangokkal .
Tökjó lett Gogéta hangja. kicsit "nyújtva" beszélt, érződött, hogy szokatlan, hogy tökegyszerre kell beszélniük. De jópofa volt, és igen, nekem is tetszett, hogy VEgita produkálta magát
Eh, most látom, hogy csak sikerült kihagynom a 60-as rész stábjából a Kaioshineket... Miért nem szóltok? Ejnye-bejnye...
Kikyou (InuYasha)
Egyetértek abban hogy jó lett Gogeta hangja. Az első számú sárkányé is remek. Szinkron tekintetében tökéletes. Ami nekem nem tetszett az a bohóckodás. Egészen egyszerűen Songokunak nem ilyen a természete, Vegitának meg pláne. Az hogy a GT-ben már újra ment a bohóckodás az elején, azt is nehezen tudtam elviselni. Nem is értem a készítőket, hogy vették a bátorságot arra, hogy ilyen idióta módon készítsék el az epizódokat (amelyekben megy a bohóckodás).
Nem tudom, szerintem pont jó volt, mert kellett egy ilyen rész is. Eléggé unalmas volt már, hogy részeken keresztül csak aprították egymást, szerintem egy kis színt akartak vinni az egészbe és ez sikerült is. Mert milyen legyen Gogeta? Nyilván olyan, mint Vegeku volt, csak még erősebb. Vegeku is bohóckodott Bubuval, inkább mondanám komolytalannak azokat a részeket a DBZ-ben, mint komolynak. A túlzott komolyság ölte meg amúgy a sorozatot már a DBZ alatt is, hiszen gondoljunk csak a sima DB-re, ami Szívtelen Sátán felbukkanásáig csak a hülyülésről szólt, aztán utána komolyodott egy csöppet és onnantól kezdve eléggé komollyá vált a sorozat, csak néha voltak apróbb kikapcsolódások a harcok szüneteiben. A GT pont a komolytalanságot akarta kicsit visszahozni, bár ez nem úgy sült el teljesen, ahogy akarták, mert sokszor eléggé erőltetetté vált már. De a szándékot én a magam részéről mindenképpen értékelem. Nekem a DBZ-ben is a komolytalanabb részek voltak azok, amik bejöttek, vagy ha komolyabbak, akkor is a kalandozós, kristálygömb-keresős részek, azok kellően izgalmasak, sokszor viccesek és jópofák voltak. Sajnos ahogy mondtam, a túl sok harc sokszor eléggé megölte a hangulatot, a DBGT ebből a szempontból nem annyira rossz, mert nem húztak el nagyon egy-egy harcot, bár már így is sokszor az az érzésem, hogy még így is hosszúak lettek a főharcok. Sajnos ez a régi shounenek átka, szerencsére az újabb shouneneknél már kicsit jobban odafigyeltek erre.
Na mindegy, jövő héten jön a finálé, aztán a speciál, szóval már csak 2 hét van hátra a sorozatból... őszintén szólva el se hiszem, hogy máris eltelt ez a bő fél év... nem semmi.
Kikyou (InuYasha)
Én bevallom, lemaradtam pár részről, de meg lett ez magyarázva?
Spoiler tartalom:
1- a csillagharcos óriásmajommá változik: elszakad a ruhája ficnikbe; 2- a "meztelen" majom átváltozik SSJ4-é: van rajta egy tök új, sértetlen ruha; 3- az SSJ4 visszaváltozik alaphelyzetbe: az eredeti ruhája van rajta, sértetlenül.
Varázslat???O.O
A GT-beli bohóckodás nekem se jön be, nagyon önmagukat ismétlik. De ahogy mondtátok, volt azért a Z-ben is hülyeség, ha jól emlékszem, leginkább a Dermesztős részek voltak olyan nagyon húzósak. Cellnél jó volt poénforrásnak Herkules, később Songohan lesz tök idióta. Mármint jó értelemben. Goten és Trunks hülyéskedéseiről meg már ne is beszéljünk.
Nem maradtál le semmiről, nem derül ki. Már én is gondolkodtam amúgy ezen, de aztán ráhagytam, hogy biztos... Elvégre a DB-ben a Mindenható, a DBZ-ben meg Ifjú Sátán is tudott ruhát varázsolni, szóval kitudja.
Kikyou (InuYasha)
A bohóckodásról annyit, hogy tényleg szükségesek az ilyesfajta sorozatokban, hiszen ha minden rész arról szólna, hogy győzzük le az ellenfelet majd a következő ellenfelet stb akkor unalmassá válhat az egész műsor. Kell a nézőnek is a kikapcsolódás, hogy fel tudjon készülni a nagyobb eseményekre. És valóban, az eredeti DB nagyrészt humoros volt, a komolyság háttérbe szorult. A Z-től kezdve azonban túlságosan komoly volt az elődhöz képest, csak néhány humorosabb epizód volt.
Szerintem a sorozat egyik legnagyobb hibája, hogy a Z-től kezdve a főellenségeknek nincs igazi céljuk.
Celltől kezdve az ellenfeleknek nem voltak ambíciói, nem vágytak világuralomra, csak annyit tudunk, hogy gonoszak és kész.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!