Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!

Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

Jelszó

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Az istenek alkonya Akuma-kun Kutyák szigete Arcane - League of Legends Maja, a méhecske legújabb kalandjai Az istenek alkonya Rick és Morty A fantasztikus Róka úr Maja, a méhecske legújabb kalandjai Az istenek alkonya

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 18
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen

Regisztrált tagok: 7301
Legújabb tag: ZooLee

Látogatók ma: 23482
Online látogató: 16
Látogatók a hónapban: 778290
Összes látogatók: 59757466

Reklám

Téma megnyitása
Felhasználónév:
Jelszó:  
Fórum - Animék és társaik - Animék
Téma megnyitása
Aktuális értékelés: (Összesen: 12 szavazatok)  
Ikon 
Dragon Ball
 Felhasználómenü
Fentre Üzenet nyomtatása #601
Postázva 2012. 02. 22 09:33:24

Üzenetek:
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 01.01.70
Ennyi napja tagunk: 20050

Figyelmeztetések: 0

Ikon 
RE: Dragon Ball

Én is úgy hallottam, mintha Horányi László lett volna Nappa hangja.

Varga Tamást jó szereplőhöz osztották, a Z-ben is ő szinkronizálta. A torna konferansziéjának csak egy saját hangja volt: Viczián Ottó. A többi hang csupán "beugrós" volt: Kálloy Molnár Péter (a Lila nindzsa után kapta meg), Breier Zoltán, Holl Nándor (neki ott volt Nam), Varga Tamásnak pedig Yama volt az első nagyobb szerepe. Szerintem jó lett a szereposztás, Sótonyi Gábor passzolt a konferansziéhoz, Varga Tamás hangja nem is illik ahhoz a szerephez.

Katona Zoltán is jó volt Cellként. Várkonyi András rohadt jó Dr. Geroként, Szabó Máté is remek választás volt C-18-hoz. Ez a három párosítás akár a Kaiban is maradhatna. Smile

Fentre Üzenet nyomtatása #602
Postázva 2012. 02. 22 13:26:55

Csapatvezető

Üzenetek: 2148
Regisztrálva: 18.04.09
Ennyi napja tagunk: 5698
Neme: Fiú

Szidalmazás ebben az üzenetben 
Ikon 

Igen nekem is bejött mindhárom hang, mind Zolié, mind Várkonyi és persze Katona Zozó is, szerintem is mind jó döntés és választás volt, Várkonyi jön be nagyon Geroként DDD Azt nagyon bírom Smile

Nappát én is úgy hallottam, hogy maradt. Szinte biztosan.

Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.

Fentre Üzenet nyomtatása #603
Postázva 2012. 02. 23 01:56:22

Csapatvezető

Üzenetek: 2413
Regisztrálva: 14.04.09
Ennyi napja tagunk: 5702

Ikon 

Így van, megint jól eltalálták a hangokat, nekem C-18 új hangja is bejött (a kedvenc női szereplőmről van szó a sorozatban), meg kezdtem már Krilint is szokni
Spoiler tartalom:
C-17-re meg tényleg nagyon jó választás volt Szabó Máté, egyébként is bírom a hangját és illik is a szereplőhöz. A Szuper C-17-es röhögése nagyon állat lett (és igen Szuper C-17-nek fordították, szóval ez a kívánságom is meglett, sokan hajlamosak csak Szuper 17-nek mondani, és az olyan silányan hangzik szerintem).

Nappa hangja valóban Horányi volt, ahogy az várható volt az X-Menes szerepe után, kár, hogy nem volt egy mondata sem. Varga Tamás azért lett Yama (Enma), mert a Z-ben ő volt az első hangja, szóval ez kellemes meglepetés, hogy még erre is figyeltek (már a Z-ben is voltak váltások pedig). A kommentátor hangját elsőre fel se ismertem, mert a mikrofonos visszhang hatás miatt kissé vesztett a hangszínéből, de most pótoltam utólag a 41-es rész stábjába. Hamarosan írok nagy stábot is, csak mostanában nincs ilyesmire időm (a Narutóval meg a Kilarival is lógok nagy stáb terén, de majd hamarosan).

Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou
(InuYasha)

Szerkesztette: Dumet - 2012. 02. 23 02:00:33

Felhasználómenü
Fentre Üzenet nyomtatása #604
Postázva 2012. 02. 23 14:39:23

Üzenetek:

Ikon 

Garamszegit én is megszoktam, de csak azért, mert ilyen formában Krillinre szinte rá sem lehet ismerni, annyit változtattak rajta. Ha lesz Kai az Animaxszon, ott csak Galambos Péterrel lenne jó.
A Krillin halálakori visszajátszás bennem pont az ellenkező reakciót váltotta ki. Amikor kérte a sárkánytól C-18 emberré formálását, ott egyértelműen elmaradt az a beleélés és hangsúlyozás, amit Breier Zoltán alakított a Z-ben. Teszem hozzá, nem is voltak elvárásaim, hisz Breier addigra már kisujjból kirázta a karaktert, itt meg csak egy "beugrós" hang volt, aki nem ismeri a szereplőt. Egyébként felismerte valaki? Én úgy hallottam, mintha azt a két mondatot Szatory Dávid mondta volna.

Nekem Krillin lányának, Marronnak tetszik még a hangja. Viszont egy esetleges Kai esetén reménykedem Timkó Eszterben, vagy mivel Liptai Claudiát most kinyírták a napi szappanban, talán még ő is szóba jöhet.

Fentre Üzenet nyomtatása #605
Postázva 2012. 02. 23 14:57:58

Csapatvezető

Ikon 

Az a két mondat nekem is fura volt, mintha nem Garamszegi mondta volna, de lehet, hogy mégis, nem tudom. Amúgy nem is rá gondoltam ebben a jelenetben, hanem F. Nagy Erikára, aki szerintem nagyon jól vitte a szerepet, szerintem maradhatna a Kai-ban is, mert nem rossz (már ha Liptai nem vállalja, de az szinte kizárt, mert már a Z-t is csak kínkeservesen szinkelte le, úgy kellett sokszor berángatni a stúdióba). Szóval ha lesz Kai, akkor szerintem Erika marad. Krilinnel szerintem az Animaxesek is tisztában vannak, hogy Garamszegi csak az öreg hangjának jó, úgyhogy Galambost visszahozhatnák, ezt támogatom.

Csuha Boriról nem is írnék semmit, mert zseniálisan jó hangja van, és örülök, hogy újra van végre valami szerepe, mert mostanában hanyagolták az animékben.

Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou
(InuYasha)

Fentre Üzenet nyomtatása #606
Postázva 2012. 03. 01 00:14:57

Csapatvezető

Ikon 
RE: GT baki termés

Sajnos nem tudtam a tévében nézni a legutóbbi 2 GT részt és csak hangfelvételt kaptam, de az alábbi baki volt benne a 46. részben a 19. percben:

Mivel a hang nem csúszott el, így az, hogy megakadt volna a felvétel, eléggé valószínűtlen. Marad az, hogy így adta le az Animax. Természetesen én javítottam a hibát az oldalra felkerülő saját változatomban. Észleltétek ti is ezt a hibát netán a tévében? Jöhetnek a vélemények DDD

Kikyou
(InuYasha)

Fentre Üzenet nyomtatása #607
Postázva 2012. 03. 02 16:23:03

Üzenetek: 17
Regisztrálva: 14.05.10
Ennyi napja tagunk: 5307

Ikon 

Igen, az Animax így adta le, Goku kétszer mondta, hogy "tenni".
A 46. részben volt még egy baki. A feliratot nagyobb betűkkel írták ki és a második sor nem is látszott. Már nem sok rész van hátra, remélem nem bakiznak többet.

Fentre Üzenet nyomtatása #608
Postázva 2012. 03. 02 20:02:00

Csapatvezető

Ikon 

Akkor nem tévedtem, kösz az infót... Érdekes volt DDD
A feliratot meg láttam, hogy nagyobb a betű, mert kaptam Izzytől képeket a stábból, de azt hittem, hogy csak a felvételnél volt valami gubanc, de akkor már értem. Amúgy mostanában egész jó már a szinkron, kevés a baki (kopp kopp kopp) és figyeltem, de teljesen eltűnt a basszusozás... már kezdem hiányolni XD Lényeg a lényeg, hogy végre kezd egész normálissá válni ez a GT szinkron, kissé méltóbb a régihez, mint a sorozat elején.

Kikyou
(InuYasha)

Fentre Üzenet nyomtatása #609
Postázva 2012. 03. 09 22:51:18

Üzenetek: 17

Ikon 

A GT 47. részének elején másnál is csúszik a hang?

Fentre Üzenet nyomtatása #610
Postázva 2012. 03. 09 23:32:23

Csapatvezető

Ikon 

Csúszik? Mi csúszik? Jaa, arra gondolsz, hogy nem tudnak időzíteni a készítők igaz? Már mindent értek... nos így jártatok. Írj levelet az Animaxnek vagy a Pannonia Sound Systems-nek hogy törjék el végre a kezét annak a kontárnak, aki időzíteni szokta ezt a mocskot... mert hogy nem lát a szemétől és hogy tök söket, az hót ziher... El van baszva már az időzítés jó pár rész óta, egyszerűen lehetetlen normálisan beidőzíteni. Szóval nem csúszik az, csak fos...
Spoiler tartalom:
Majd egyszer utánanézek ha lesz kedvem hozzá, de nem nagyon tudok mit csinálni vele, mert nem szívesen nyúlok bele a hangba. Mivel később megjavul, ezért ez a basztatós módszer... addig kell baszni amíg jó nem lesz... arra valahogy nincs most indíttatásom. Amúgy ne lepődjetek meg ha jövő héten is fos lesz, nem rajtam múlik.

Kikyou
(InuYasha)

Fentre Üzenet nyomtatása #611
Postázva 2012. 03. 11 13:37:39

Csapattag

Üzenetek: 836
Regisztrálva: 20.05.10
Ennyi napja tagunk: 5301

Ikon 

Dumet: DDD.

Nekem fel se tűnt a hangcsúszás, pedig nálam a legkisebb szinkronhiba is allergiás tüneteket vált ki DDDSick.

Fentre Üzenet nyomtatása #612
Postázva 2012. 03. 11 17:13:41

Üzenetek: 570
Megköszönve: 1 ideje 1 üzenet

Ikon 

Nekem csak az a bajom, hogy teljesen más a szövegkörnyezet, mint a Z-ben.
Hogy Vegita is másnak (Kakarot)-nak hívja Songokut, mikor a Z-ben egész végig Songokunak hívta. Ez elég nagy butaság.
Én a GT-t ezért nem szeretem. A síma DB és a Z sokkal jobban tetszett.
Miért nem lehetett a régi szövegkörnyezet és mondjuk Liptai Klaudia C-18 hangja, mert az is nagyon tetszett nekem.
És, hogy Songoku nevét is lerövidítik vagy másnak hívják.
Az egész Z alatt nem fordult ilyen elő.
De persze mondjuk már a Z-ben is voltak, amik nem tetszettek.
Pl. a hiper-, a megaharcos és a fúzió.
Sokkal jobb lett volna, ha egyszerűen a szuper csillag meg szuper namek harcosok lettek volna a legerősebbek.

Fentre Üzenet nyomtatása #613
Postázva 2012. 03. 11 18:28:14

Csapatvezető

Ikon 

Írtál valamit Arnold? Ja csak a szokásos? Akkor semmi. Nincs kedvem válaszolni a hsz-edre, mert megint tele van hülyeséggel. Aki akarja oktasson ki, pár napon belül úgyis kirakjuk a szűrödet.

Kikyou
(InuYasha)

Fentre Üzenet nyomtatása #614
Postázva 2012. 03. 14 06:33:29

Csapatvezető

Ikon 

Na nem tudom kinek tetszett, ki nézte ki nem DDD Nem akarok nagy poént lelőni de, az eddigi két sárkány hangja (két csillagos és öt csillagos), nekem nagyon atom bejöttek, jól eltalálták őket Smile Mind Szűcs Sanyit mind Német Attilát Smile Kíváncsi vagyok ezután kik lesznek, főleg a kövi részre, ahol egy női hang jön, nyami érdeklődve várom, de persze a másik 4 férfi hangot is, hogy kik lesznek DDD

Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.

Felhasználómenü
Fentre Üzenet nyomtatása #615
Postázva 2012. 03. 14 13:18:49

Üzenetek:

Ikon 

Ja, a hangok tök rendben voltak... ami kifogás volt részemről, az már nem a magyarokon múlt Tongue
Remélem, szegény sárkány nem fog úgy járni, mint Rem a Death Note- ban, mármint, hogy "nő" létére pasi hangot adtak neki a nagyeszűek. Tongue

A sztorival kapcsolatban
Spoiler tartalom:

Fentre Üzenet nyomtatása #616
Postázva 2012. 03. 14 15:47:31

Csapatvezető

Ikon 

Son Goku valóban eléggé le van butítva ebben a sorozatban, ez nekem is feltűnt már, bár az ellenkezője is. Oké, hogy a csillagharcosoknak a harc az életük, de az első két sorozatban annak ellenére, hogy nagy harcokat vív, mégse tűnik úgy, hogy annyira izgalomba hozná egy-egy küzdelem (lehet, hogy csak a szinkronban nem hangzik el, de szerintem egyébként se). Kivétel talán ez alól amikor Vegitával egyesül, de ott nyilván azért olyan, mert Vegita személyiségével ötvöződik a sajátja. Szóval itt a GT-ben meg elég sokszor elhangzik, hogy mennyire vágyik a harcra. Nem tudom, szerintem ezt a részét kicsit túlzásba vitték.

Ami Pant illeti, pont a következő részben fog nagyot alakítani az említett sárkány ellen, úgyhogy azért még nem kell teljesen leírni. Meg hát így hogy szuperharcossá se tud változni, nyilván nem olyan erős mint a többiek, mégis szerethető karakter (én szeretem), aki az utolsó leheletéig küzd ennek ellenére, sokszor még bátrabb is Son Gokunál. Szerintem így a karaktere elég jól sikerült, legalábbis a többiekétől mindenképpen jobban. Ez mondjuk annyira nem meglepő, mivel néhány karaktert Toriyama tervezett meg még a sorozat elején, többek közt Pant is.

Kikyou
(InuYasha)

Fentre Üzenet nyomtatása #617
Postázva 2012. 03. 14 16:58:30

Csapattag

Ikon 

Szerintem a Dragon Ball egyik nagy hibája, hogy azzal, hogy Son Goku lett a legerősebb szereplő, mindenki csak rá vár, mint a messiásra a problémák megoldásával, a többi szereplő meg cselekvésképtelen (ez főleg itt a GT-ben érezhető). Ezt hibát később a többi hasonló sorozatban már kiküszöbölték, pl. a Narutóban vagy a Bleachben ugyan sokszor a főszereplőre vár a meló oroszlánrésze, de addig a mellékszereplők is azon vannak, hogy minden erejüket beleadva harcoljanak és minél jobban tehermentesítsék a főhőst. Mellesleg szerintem sem Naruto sem pedig Ichigo nem lesz a legerősebb szereplő max. a sorozatok legvégén. Son Goku ezzel szemben már gyakorlatilag a sorozat elején előlép a legerősebb szereplőnek.

Ami Pant illeti, szerintem jól visszaadja egy lázadó tinédzser jellemét, lényegében olyan mint Naruto a legelején, mindent egymaga akar megoldani, de nincs tisztában a képessége korlátjaival.

Szerkesztette: gyshinobi - 2012. 03. 14 17:02:48

Fentre Üzenet nyomtatása #618
Postázva 2012. 03. 14 17:27:26

Csapatvezető

Ikon 

Azért azt tegyük hozzá, hogy mikori is a Dragon Ball sorozat? Jó a GT kicsit...fiatalabb de még talán az is olyasmi idő síkba sorolható mint az első két sorozat, szerintem nem meglepő, hogy egy főhősre összpontosulnak a cselekmények, ez amolyan világmegmentő szuperhős dolog DDD Jó ez, kell ilyen is, mint tudjuk talán az első olyan anime ami ekkora sikert könyvelt el magának a fiú/harc/kaland stb műfajban, kezdetleges tehát, míg az említett: Naruto, Bleach kicsit más ez ügybe, de azért mégse annyira más...Ott is megvannak azok a "szuperhős" főszereplők, de tény, hogy több hangot és szerepet kapnak a mellék és al szereplőknek nevezett fontos emberek/lények is. Viszont lehet a GT-be már a korát is akarják mutatni Sonnak, hogy nem mai csirke DDD Jó náluk csillagosoknál máshogy megy a kor de bemagyarázható ennek is DDD ha védeni akarom a készítőket...

Pan szerintem is nagyszerű színfoltja a sorozatnak főleg, hogy nem tud szuperhipermegaatomantiésatöbbi átváltozásokra, hanem igenis egy kicsit emberfeletti de mégse annyira, mint a többiek (rokonai) és kis virtuóz, szerintem szimpi DDD

Fentre Üzenet nyomtatása #619
Postázva 2012. 03. 14 17:49:09

Csapattag

Ikon 

Igaz DDD. Azért meg kellett volna jegyeznem, hogy mégis a DB minden shounen atyja, anyja, így azért ezen "bűnei" megbocsáthatók. DDD

Felhasználómenü
Fentre Üzenet nyomtatása #620
Postázva 2012. 03. 14 20:47:07

Üzenetek:

Ikon 

Hm, nekem Pan jelleme annyira nem jön be, idegesít. Na, meg, ez a folyamatos féltés. Songokutól legalább 10-szer elhangzott a legutóbbi részben, hogy "Pan!" "Pan, VIGYÁZZ!"-persze a figyelmeztetés ellenére Pan tovább csörtet és kap is egy nagy pofont az ellenféltől...
Nem csinált még valaki paródiát a GT-ből? Annyira adja magát Smile

A Slayersben is elkövették ugyanezt a hibát: Lina nélkül megáll az élet. Mindenki más csak addig érdekes, míg a váratlan belépőjével megmenti az éppen sz*rban lévő főszereplő(ke)t.

RSS Fórumra ugrás:
Kiemelt híreink

© DragonHall+ v3.0 | 2009-2024
Póvered báj PHP-Fusion

Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!