Regény következik, nem várom el, hogy mindenki végigolvassa, csak akinek van rá ideje meg kedve.
Szóval tehát, így van, írom ide is, hogy csak ismételni tudom magamat. Van egy szép kerek Dragon Ball sztorink, 3 sorozat, ami szépen feldolgoz egy kerek történetet, aztán ehhez van még pár film, ova, speciál, bár ezek már eleve tök feleslegesek, de legyen... és végül van egy DB Kai, ami ugyanaz mint a DBZ csak valamivel be kellett tömni a száját a sok fannak. És igen, itt el is jutottunk a fanokhoz. Van egy nagyobb csoportosulás, ha úgy tetszik az éretlen fan réteg, akik képtelenek felfogni, hogy ez a történet véget ért, nincs tovább. Ez a fan réteg pedig kitalál mindenféle hülyeséget, mint ez a Bardock Speciál is, hogy Bardock szuperharcosként, meg SSJ5, SSJ6, SSJ13, SSJ100 stb. meg ultragigamegahiperszuperlegendás szintű Son Goku meg Brolly meg anyámkínja, Dermesztő SSJ23 fúzió Cellel meg az összes ellenséggel, akik már nem is élnek... na mindegy, hadd ne folytassam. Szóval ilyeneket kitalálnak, és követelik hogy legyen folytatás, meg extra, meg film, meg mizéke, amire lehet élvezkedni ezerrel...
Pedig, a DB-nek sose ez volt a lényege... csak épp ezt a fanok 80%-a nem képes felfogni, mert csak az erőszakot meg a hipermegaszuperlegendás szintű harcokat látják benne. Mit látok a Facebookon is, meg akárhol fórumokon?:
"Azért szeretem a DB-t mert van benne erőszak."
"Imádom a DB-t mert van benne verekedés."
"Legyen DB mert nincs meg a napi erőszakszintem."
És így tovább... És miért? Mert az erőszak folyik a tévéből, elsősorban kik miatt? Természetesen a bugyuta amcsik miatt, akiket mi annyira imádunk...
Spoiler tartalom:
akik garantáltan nem engedik, hogy 2 akciófilm között levegőt vegyünk, mert ott meg a Nyalóvilág megy, ami meg arról szól, hogy ki mikor dugta be az egyiknek a punájába a fütykösét, és mindezt a lehető legszebb magyarsággal minden mondat végén egy bazdmeggel kell elmesélni... Ugye milyen szórakoztató műsor?
Na de vissza a lényegre, mert kezdek offolni már. Vannak tehát ezek az egyedek, akik nem képesek felfogni, hogy VÉGE! Ezek nyilván nem tanulták az isibe, hogy minden mese, monda, rege, regény, stb. úgy épül fel, hogy van egyszer egy bevezetés, aztán egy tárgyalás, és végül a befejezés. Igen, BEFEJEZÉS! Minden mesének vége szakad egyszer és ez így van jól. Nem lehet semmit se a végtelenségig folytatni. Mert ugye tudjátok, hogy miért lett olyan a GT amilyen? Nem azért, mert én szeretem egyébként, de azért lett olyan amilyen, mert már túlzás volt. Nem azért, mert nem Toriyama rajzolta meg írta... Hanem azért, mert egy történet egy idő után erőltetett lesz, ha sokáig nyújtják. Miért van az, hogy a nagy filmsikerek 2-3. részei már nem olyan jók? Hát azért mert erőltetett... Pedig lehet, hogy nem tudtátok, de a DBGT-t is legalább 100 részre tervezték. Akkor miért lett csak 64? Mert erőltetett lett már... És mivel csökkent a nézettség, ezért inkább befejezték a sárkányos részekkel. Õszintén szólva jól jártak vele, ugyanis így egész tűrhető lett a sorozat. Ha tovább folytatják, akkor lehet, hogy azzal többet ártottak volna neki.
Na szóval a regényem végére érve... Nem mindig jó, ha valami túl hosszú. Néha jobb ha befejeződik egy történet és cserébe egy szép, kerek egészet kapunk, nem pedig hibáktól hemzsegő katyvaszt. Mi a megoldás? Japánban évente több 100 anime és manga készül... nem tévedés... Ha valaki ennyiből képtelen találni annyit, hogy az kitöltse a rajongását, akkor az az ember meg is érdemli...
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Ebbe egyetértek Dumettel, nekem se jön be ez a szuper szaija Bardock, viszont azt támogatnám, ha jönnének még olyan kisebb speciálok, mint a 2008-as special... mert inkább jöjjön valami új, de jó kis történettel, mint egy bőrlehúzó DB Kai, amit szerintem még normálisan se csináltak meg, a zenék lecserélésétől a mai napig irtózok egy kettő kivételével....
Szal felőlem lehetne új Dragonball, de akkor normális, ami nem rontja a régieket, csak hozzátesz. És ehhez évek kellenek...
Van egy kérdésem ezzel a videóval kapcsolatban.
Erről a jelenetről van szó a Buu-sagából. A képe elég szép, de a KAI nem ért el idáig, a DBZ Blu-Ray lemezek pedig a 34. résznél tartanak.
Vagy valaki esetleg nagyon unatkozott és poénból feljavította magának ezt a jelenetet, vagy egy Game-ből származik, esetleg más magyarázat?
Igen szerintem ez feljavítás lehet, elég jól sikeredett, de nekem bántja a szemem ez a világos kép, már-már fehérség..
Game? hát.. esetleg még az mást nem igen tudok elképzelni mi ez, de egyértelműen a DBZ részekből van, ahogy írtad is, Bra
Szóval szerintem feljavítás, csak mondom számomra ez rontás bántja a szemem ez a színvilág...ami itt van.
Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.
Sokakkal nem értek egyet. Ez a BArdock special izé, szerintem nem volt rossz, csak rövid, és itt rá is térek erre a Dragon Ball folytatás dologra. Nem örülnék egy folytatásnak, a DragonBall így kerek, hameg lenne, akk sem úgy képzelném el, hogy figyelmen kívül hagyják a GT-t, de persze ilyen nem lesz. Nem lesz folytatása, sem a Z-nek, sem a Gt-nek, ez megint valami fan agyszüleménye.
De, az Episode of Bardock folytatásaként megnéznék egy előzmény sorozatot.
Elvégre ha belegondoltok az új Special története nem bugyuta.
Spoiler tartalom:
Miután felrobbant a Vegeta bolygó, Bardock nem halt meg, hanem valami oknál fogva visszakerült a múltba. Itt összetalálkozik Dermesztő egyik ősével, akit SSJ-ben győz le, és akkor itt ki is térhetünk az SSJ legendára, és hogy Dermesztő miért tartott a Saiyanoktól. Bardock miután legyőzte Chilled-et, azt mondja a katonáinak, hogy óvakodjanak a Saiyan fajtól, akiknek a haja be tud szőkülni. És ez sokmindenre magyarázatot ad. az ~1000 évvel ezelőtti első SSj Bardock volt, az első SSj, Dermesztő Bardock legendájától félt.
Szerintem jó kis sztori volt, és kíváncsi lennék mi lesz eztán Bardockal, hogy felbőszítette az Univerzum legnagyobb hatalmú és erejű családját.
Szerkesztette: Dumet - 2012. 01. 06 12:24:25. Indok: Spoiler gomb nem dísznek van :)
Én nem azért mondtam bugyutának mert a történetében nincs bármiféle fantázia. Hanem azért, mert a megvalósítás amit láttam, az egy összecsapott, a DBZ-t gyakorlatilag pontról pontra másoló valami... Gyakorlatilag egy az egyben meganimálták az új technikáikkal ugyanazt, ami a 95. részben volt, annyi különbséggel, hogy most Bardock változott át. És miért? Mert valami rejtélyes módon annyira fanolják ezt a Bardockot (pedig rohadtul nem központi szereplő, még csak fontos szereplőnek se mondható a DBZ sztorijában), hogy muszáj voltak csinálni egy ilyet, mondják ők. Persze ez is csak a pénzről szól, semmi másról, mert ha valamire rá van írva, hogy DB, akkor azt el lehet adni bárhol bárkinek. Szóval mégha a történet nem is lenne rá (bár én ezt erősen elrugaszkodottnak tartom már), a kivitelezése akkor is kritikán aluli. Látszik, hogy nem tudnak elszakadni a DBZ-től, nincsenek igazán új ötleteik. Mindez azért van, mert ezeket a munkálatokat kivétel nélkül a DBZ japán fanjai végzik... akik abba a csoportba tartoznak, akiket már megjelöltem az előző hsz-emben. Na mindegy, remélhetően egy pár részes OVA-val be fogják érni, úgy tudom hogy max. 2-3 rész lesz összesen és vége. Jobb is így, mert egy komplett sorozatot nem érne meg ez a sztori, egy OVA-ban még elmegy. Elvégre az első OVA is olyan volt, aminek nem sok értelme volt, mert nem is kapcsolódott a történethez. Ez legalább kapcsolódik mégha erőltetett módon is.
OFF: Na és úgy látom, hogy ez volt az 1000. hsz-em... A Dragon Ballról szólt végső soron, szóval elégedett lehetek, hogy azzal ünnepeltem meg, amivel kezdtem mindent Am. kösz DBS, hogy szóltál, észre se vettem volna, hogy ez az ezredik ha tegnap nem szólsz
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Bardockot tényleg nagyon fanolják, pl.: minden DB-s mugenben benne van, olyanokban is, ahonnan még Krilint is kifelejtették, és ha ránézésre nem ismerjük meg, nem is tudjuk kicsoda, mert a sorozatban nem hangzik el a neve.
Dumettel teljes mértékben egyet értek. A másik történet pedig, hogy Bardock visszakerült a multba és ssj lett, és tőle fél Dermesztő, hát van benne fantázia, csak egy a baj vele, teljesen felesleges. Vannak dolgok amiket balladai homály fed, és ez így van jól, mert nem kell mindent megmagyarázni. Dermesztő tartott a csillagharcosoktól, az ő dolga, nem kell mindenhez fedő sztorit kitalálni.
Dumet teljesen rátapintott a lényegre, hogy a DB elsősorban nem a harcokrol szól. Egy sokkal mélyebb és komolyabb mondanivalója van, amit elsősorban megérteni kell, az egy másik dolog, hogy ezt a jó és a rossz harcával tálalják, mert végső soron erről szól a DB, de a mondanivalója nem az, hogy gyepálj, pusztíts ölj...
Nekem azért nem tetszik ez a szuper szaija Bardock, mert már azt is erőltetettnek érzem, hogy visszakerül a múltba, számomra ez a special csak rombolja az eredeti Bardock specialt... annak örültem, hogy bemutatták Goku apját, de számomra ő olyan szereplő maradt, aki rábízta a fiára, Kakarotra a szaiják jövőjét... meg most nem tudom, hogy ez az új spec a régi folytatása akar lenni? Mert már ott is hiba van, hogy Zarbon meg Dodoria kint vannak Freezával... meg így a Broly-s movie-t is elcseszték, mert igaz, hogy az csak movie volt, de Broly volt a legendás szuper szaija. Meg nehogy már egy alacsony szintű harcos, mint Bardock szuper szaijává változik... még Goku és Vegeta leszármazottjaitól elfogadható, hogy könnyen alakulnak át, mert ők már szuper szaiják leszármazottai...
Mindegy, hogy hogy próbálják megmagyarázni, Dermesztő bácsi kilőtte a Vegeta bolygót, ez csak egy újabb ürügy arra, hogy még1 specialt adjanak ki, eggyel növelve a pénzt hozó, de semmit se érő cuccok számát a DB-hoz.
Bra írta:
Van egy kérdésem ezzel a videóval kapcsolatban.
Erről a jelenetről van szó a Buu-sagából. A képe elég szép, de a KAI nem ért el idáig, a DBZ Blu-Ray lemezek pedig a 34. résznél tartanak.
Vagy valaki esetleg nagyon unatkozott és poénból feljavította magának ezt a jelenetet, vagy egy Game-ből származik, esetleg más magyarázat?
Dragonball már ott el lett cseszve,hogy túl erösre lettek csinálva a karakterek.
pl:VEgita már a Z elején képes bolygókat megsemisíteni.Gt első 25 része nevetséges,olyan mintha a Dragonball paródiája lenne,tehát nem csoda,hogy csak 64 részes lett
Nem tudom, hogy vagytok vele, de én a DB és a DBZ nél is azokat a részeket bírtam, amikor békevolt és nyugalom, meg amikor készülnek a harcra, amikor edzenek és azok már nem nagyon, amikor harc van
Már nem félek, nem fázom, és nem fáj semmim sem.
Meghaltam.
Én is így vagyok ezzel Izzy... Nem mondom, hogy nem voltak izgalmasak a harcok meg jók, de pl. a kedvenc részeim a Namekos részek addig amíg Dermesztővel el nem kezdenek harcolni. Imádtam azt az izgalmas kristálygömb gyűjtögetést pl. meg a taktikázást, hogy hogyan tudja átverni a másikat, és igazából a sima Dragon Ball egésze is ezért volt jobb, mert kalandos volt. Azzal egyébként maximálisan egyetértek, hogy nagyon túlzásba esett Toriyama az erőszinteknél, de egyébként azt olvastam, hogy ezt ő is beismerte, hogy ebben hibázott egy csöppet, és épp ez volt az oka, hogy nem akarta már folytatni a Cell saga után a történetet. De hát ez egy ilyen dolog. Lényeg a lényeg, amit már mindannyian megfogalmaztatok többször is és egyetértünk benne: Az igazi érték nem a harcokban van hanem a mondanivalóban és úgy egyáltalán. Na mindegy, azt hiszem örökre el lehetne elmélkedni egyébként ezeken a kérdéseken.
Kikyou (InuYasha)
Engem a Dragon Ball elsősorban a humorával fogott meg merőben más kikapcsolódást nyújtott, mint az akkori rajzfilmek tucatjai. Volt benne misztikum, egy csomó egyéni, különc figura, lehetett izgulni a szereplőkért, és elképzelni sem tudtam, hogyan ér véget. Én még azon is ledöbbentem, amikor Son Goku felnőttként jelent meg a nagy tornán. Eszembe sem jutott, hogy felnőhet.
A Z csak utólag értékelődött fel nálam. Amíg a tévében ment, mindig vártam, hogy visszaköszönjön valami a legelső szériából, de állandóan csak fight volt. A Buu Saganál sikerült annyi jó karaktert behozniuk, hogy azok a részek kárpótoltak a humorfaktor hiányáért.
"Dragonball már ott el lett cseszve,hogy túl erösre lettek csinálva a karakterek.
pl:VEgita már a Z elején képes bolygókat megsemisíteni."
A GT emiatt lett nevetséges. Táncoló bohócokkal, robotokkal meg Oolong-hoz hasonló lénnyel harcolnak több részen keresztül amikor jóformán már minden nagyságot legyőztek az univerzumban. Hiába próbálták a legelső széria szellemében elkészíteni, a Z után gyerekes és bugyuta lett. Aztán itt vannak a harcok Babyvel. Valamennyire tetszik, hogy újra láthatom a régi szereplőket, de unottan, érdektelenül nézem. Sokszor elterelődnek a gondolataim. Tegnap belenéztem a Buu Sagaba, és ahhoz képest, hogy már 3x láttam, lélegzetvisszafojtva néztem a harcot. A szemem nem tudtam levenni.
Amúgy kár, hogy ez a videórészlet csak egy játék miatt lett felújítva. Nekem tetszenek ezek az élénk színek. Bízok abban, hogy ha már elhúzták a mézesmadzagot, akkor a BD-n is lesz ilyen szép. Youtube-n a BD Trailer címszó alatt található képsorok nem túl meggyőzőek.
Én is egyetértek, emiatt is szeretem legjobban az első sorozatot máig is. Az olyan szép, kiegyensúlyozott.
Spoiler tartalom:
Dumet, ne húzd fel magad ezen, hülyék mindig lesznek, akiket nem lehet észérvekkel meggyőzni, akárhányszor mondod, illetve írod ezt le. Tudom, nekem is volt ilyen időszakom a DB-vel kapcsolatban még boldogult tinikoromban, hogy "mindegy, milyen (szar), csak DB legyen". Egy idő után az ember úgyis egyre kritikusabb és a mostani elvakult fanok is rájönnek, mi az ,ami tényleg értékes, és mi az, amit lehet a "szemétbe dobni".
Lehetséges hogy a Dragon Ball GT 30. rész első feléből hiányzik néhány képkocka? Mert a lejátszóban két oldalt van egy vékony fekete csík, ami a többi részben eddig nem volt.
Nem hiányzik belőle semmi, vagy szerinted direkt kiszedtem? Bár azt se tudom, hogy mit... Mindenesetre ez egy eredeti DVD-RIP, nem felújított amcsi vagy akármilyen fosás, hanem amit a japcsik kiadtak anno a 90-es években, na annak a rippje. Egyedül az esetleges pixelhibák javítása történt a részemről, más nem. De példának okáért a második változatú opening pl. jelentősen rosszabb minőségű, mint az első volt, és oldalt van két fekete csík, de ez az összes olyan részre igaz, ami a 2. változatú openinggel kezdődik, szóval gyárilag ilyen. Ez az eredeti, ezt kell szeretni.
Kikyou (InuYasha)
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!