Várható volt? Talán Damu Roland nem vállal már anime szinkronokat? Vagy miért?
Amúgy nekem is egyből az InuYasha ugrott be tegnap, mikor néztem a Slayerst, és reménykedtem, hogy ott nem fogják lecserélni, de ezek szerint elég nagy rá az esély, hogy le fogják.
- A címen én is csodálkoztam az első résznél, de a másodiknál már szinte fel sem tűnt, szóval nem olyan vészes a dolog.
- Alapjáraton jó hangja van. Ha Õ szinkronizálná az elejétől fogva Zelgadist, akkor valószínű semmi bajom nem lenne vele. Mondjuk így sincs. Nem olyan rémes, mert az Õ hangjában is megvan az a nyugodtság, stb, de valahogy mégis jobban passzolt szerintem Damu Roland hozzá. De ez van, megszokom ezt is.
Mikor a Te részeidet néztem, akkor néha kíváncsiságból egy-egy jelenetet megnéztem japán hanggal is, de nekem tetszettek az eltérések. Mármint, sokkal jobban passzolnak szerintem a magyar hangok. Pl.: Gourry hangja a japánban kegyetlen mély ahhoz képest, amilyen Pálmai Szabolcsé. Japán hanggal nézve sokkal érettebbnek, és "lovagiasabbnak" tűnik Gourry. Pálmai Szabolcs hangjával viszont inkább "aranyosan lököttnek".
- Majd belejön Szabó Gertrúd. Az első részben tényleg egy kicsivel mintha másabb lett volna. De nekem az első pár mondata Bogdányi Titanillának is másabbnak tűnt, aztán már "Ameliás" volt pár mondat után.
- Pokotához illik Vadász Bea hangja. Csak hát... khm... Konkrétan, amikor először megláttam az jutott eszembe, hogy:
Spoiler tartalom:
"Jé, ez pont úgy néz ki, mint egy pokémon."
- A rímek tényleg nagyon kellenének, ugyanis hiányérzete támad az embernek (szerintem), hiszen mégiscsak Verselő Lináról lenne szó... A harmadik rímelni fog, mert annak a címét bemondták a következő rész ismertetőjében.
Eszem ágában sincs "leírni", írtam, hogy várom a kövi két részt. Végig fogom nézni az egészet. Végre van értelme annak, hogy van Animaxom, mert végre nézek rajta valamit.
Nah ismét írok ahogy ígértem, mert mostmár sikerült végignézni mindkét részt. A hangokat már kitárgyaltuk, kicsit lámpalázas volt az elején mindenki, de a 2. részben már sokkal jobb volt, és szerintem ez csak egyre jobb lesz. Nos olvasgattam sok helyen véleményeket, eléggé megoszlanak, ahogy néztem. Én konkrétan rohadtul élveztem már ezt a két részt is, pedig nem sok minden történt még...
Spoiler tartalom:
...kivéve azt a jó kis harcjelenetet Pokotával, ami mondjuk még ízelítőnek is kevés volt...
Mindenesetre én a történetet is érdekesnek találom már most, kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle. Bár ahogy az eddigi sztorikat nézzük, vélhetően olyan dolog lesz a végén, amire nem is számítana az ember... ez a jó a Slayersben egyébként.
Ahogy hallgattam egyébként, egy két rím azért előfordul, de sajnos elég kevés, lehet, hogy az is csak véletlenül... na mindegy. A következő cím viszont nekem is tetszett.
Pokota hangja szerintem nagyon jó, de mondjuk Vadász Beától ezt vártam...
Spoiler tartalom:
pedig a karakter állítólag fiú... szóval nem tudom, hogy most lánynak akarják beállítani, vagy pedig fiúnak, csak lány hangon menőbb? Mindenesetre Bea szerintem fiút is tudna szinkronizálni a hangjával...
Na ennyit egyelőre, már tűkön ülök hogy lássam a folytatást.
u.i: ja és remélem, hogy a hangmérnök legközelebb jobban megválasztja a hangerősségeket, mert valamikor a zenétől nem lehet hallani normálisan a dumát, valamikor meg az egyes dumák nyomják el a többi dumát...
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
A mostani két rész már sokkal jobban tetszett! Jókat nevettem, a sztori is alakul, szóval az is kezd tetszeni. És a címek is rímeltek, bár az előző rész tartalmát bemutató szövegek még mindig nem rímelnek, úgyhogy szerintem már nem is fognak a későbbi részekben sem.
Pokotával kapcsolatban
Spoiler tartalom:
elég érdekesen oldották meg a dolgot, mert ugye női hangja van, de pl.: Amelia "Pokota úr"-nak hívja.
Visszatérve Damu Rolandhoz, mert tényleg kíváncsi vagyok: Mi is történt vele, hogy ennyire várható volt a csere? Vagy csak simán a sok elfoglaltságára hivatkozva lemondta az Animaxos szinkronszerepeit?
A 12-es karika kb. semmit se ér, a 16-os már talán komolyabb tartalomra hívja fel a figyelmet. Azonban animék esetében ez rohadtul nem jól van megcsinálva. Az RTL Klub is azért tesz karikát a Slayersre és az InuYashára (amíg ment), mert az ORTT ba*ogatja őket miatta. Ezt egy az RTL ellen indított eljárás leírásából tudom, sajnos még mindig itt tartunk. Megjegyzem az RTL a Slayers 3. sorozatát 16-os karikával adta ezután, amire szerintem rohadtul semmi szükség sem volt, mert egyáltalán nincs benne olyan durvaság de mindegy. Még szerencse, hogy az Animax végre átkerült a britek hatásköre alá, így az ORTT nem rondíthat bele innentől abba amit csinálnak, és még karikák se lesznek.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Vágom, hogy az RTL miért is van annyira szigorlatok alatt. Főleg így, nyárvíz idején teremnek a finom kis műsorszünetek egyre-másra valami réges-régen levetített és nem jól korhatárolt film miatt. Igazából csak azért éreztem igazán extrémnek, h 9-10 évesen valami 12-es cuccot néztem, mert anyám egyfolytában elkezdte, h ez nem nekem való és a többi szokásos dumák (Mellékes, h ilyen éppen csak életkapisgáló korban gyakran menőzik az ember a korhatáros filmek megtekintésével, mert hát mégiscsak izgalmasabb "tiltott" tartalmat nézni, mint pölö a Kölyökklubot...)
Akartam még várni az első sorozat értékeléséig, de egy rész híján is menni fog ugyanis csak néhány dolgot mondanék, kíváncsi lennék véleményekre.
Szóval egyszerűen nem értem az Animaxet. Most már szinte 100%-osan biztos, hogy kiírták maguknak a 5 főszereplő hangját (Lina, Gourry, Amelia, Zelgadis, Xellos) és ezzel annyira hűde nagy arcnak gondolták magukat, hogy váá tessék régi hangok megmaradnak, igyátok a szinkront népek. Arra nem vették már a fáradságot, hogy legalább egyszer végignézzék, hogy hoppácska, de van itt vagy 2-3 szereplő akik nem főszereplők, de visszatérő szereplők, és talán talán nekik is meg kéne hagyni a régi hangját... dehát erre már nem futotta a lelkesedésből.
Ami a legfelháborítóbb az az, hogy kb. egy üzenetbe került volna az Animax részéről, hogy hé, ugyan hívjátok már be XY-t hogy szinkelje le azt az egy szál részt amiben szerepel az illető. Láng Balázs, aki Rezót alakította eddig a Narutóban szinkelt, nem hiszem, hogy olyan nagy dolog lett volna szólni neki. Lenyeltem. Most jön Sylphiel akit F. Nagy Erika szinkelt eddig, mellesleg ő a Bleachben szinkronizál. Szóltak neki? Basztak rá. Amikor Philt meghallottam, elszakadt a cérna... Rosta Sándort se hiszem, hogy olyan nagy kérés lett volna viszonthallani, dehát ugye mellékszereplők le vannak szarva szó szerint. Ez a fajta hozzáállás számomra teljesen elfogadhatatlan, mert annyira az igénytelenséget sugallja, hogy minden tiszteletem ellenére, kicsapja a biztosítékot szerintem nemcsak nekem, hanem másnak is. Szóval ennyit a jó Slayers szinkronról... Annyi vígaszom van, hogy akik kivételesen maradtak (vagyis a főszereplők), azok nagyon jó teljesítményt nyújtanak most már. Pokotának meg akkor is Vadász Bea a hangja, hogyha a fél interneten azzal van tele, hogy de szar hiszen Pokota fiú, kit érdekel őszintén?
Na mindegy visszatérve az előbbire, azért kíváncsi leszek a DBGT-hez hány szinkront sikerül összevadászni (az előbbi gyakorlatból következtetve nem sok jóra számítok).
Kikyou (InuYasha)
Dumet írta:
Pokotának meg akkor is Vadász Bea a hangja, hogyha a fél interneten azzal van tele, hogy de szar hiszen Pokota fiú, kit érdekel őszintén?
Egyszerű érvelés, h Gohánnak a DBZ 194. részéig Pogány Judit volt a hangja, holott köbö a 126. résztől tinédzser már. Aki ezzel ki van békülve, annak Pokota hangja süti.
Továbbá még:
Na mindegy visszatérve az előbbire, azért kíváncsi leszek a DBGT-hez hány szinkront sikerül összevadászni (az előbbi gyakorlatból következtetve nem sok jóra számítok).
A bizalmatlanság nem túl jó erény, de az előbb leírtak alapján már én is kicsit félek a végkimeneteltől... o.O
Nah így a sorozatot végignézve megejtenék egy kis összefoglalót, amiben leírnám a véleményemet a két sorozatról együttvéve, mint ahogy azt már néhány anime esetében tettem, aztán persze lehet róla beszélgetni tovább, ha van kedvetek.
Naszóval összességében ez a két új sorozat (egybe veszem őket mert külön-külön nem teljes egyik sem) szerintem hozta azt a színvonalat amit az első sorozat is hozott. A véleményem ugyan nem változott arról, hogy melyik sorozat a kedvencem (még mindig a második), de fordulatokban és izgalmakban talán az első sorozatot megelőzte (kivéve ha azt nem nézzük, hogy az első sorozat utolsó 6 része kb. olyan izgalmasra sikerült, mint az előtte lévő 20 rész együttvéve). Sokan mondják amúgy, hogy ez a két sorozat azért nem volt már annyira jó, mert kezd elcsépelt lenni, mind történetben, mind poénokban nem tudnak már mit kitalálni. Sajnos ebben van igazság, ezt észrevettem én is, történetben egyébként ki lehetne találni még sok mindent még ezután is, a poénok viszont tényleg néhol elcsépeltek voltak, de szerencsére még mindig elég élvezetesek. Aki bírja a Slayers humort (ez bizony egy külön kategória), annak bizonyára ez nem okozott gondot és élvezte a sorozatot.
Akkor jöjjön néhány konkrét dolog:
Spoiler tartalom:
A szokásos séma itt sem maradt el: durván 8 résznyi kalandozás és baromkodás után egy főbb küzdelem valamelyik ellenség ellen, és a történet megint kirakósjáték szerűen derült csak ki. Talán ez a legdícséretesebb az egészben, hogy ebben még mindig jókat találtak ki a készítők, végig izgalmas volt a sorozat (amikor épp nem azzal telt el egy rész hogy baromkodtak, dehát ilyen rész bőven van az előző részekben is, nem is sokkal kevesebb).
A sorozat első felét a Zanaffar elleni küzdelem fejezte be, na ez véleményem szerint egy jó ötlet volt, mert Zanaffar teljes valójában nem jelent még meg eddig, csak az első sorozatban a Rezo-másolat erejének forrásaként. Duclis karaktere is érdekes volt, aki hatalommal akarta megbüntetni azokat, akik anno hátat fordítottak neki, amolyan hataloméhes őrült karakter akinek olyan filozófiája van amit senki nem érthet meg. Az már elég érdekes, hogy végül nem halt meg, egy drámai befejezés talán jobban illett volna ide, de mondjuk az meg túlságosan hasonlított volna a többi sorozatra, szóval így legalább meglepő volt. A sorozatban az új vonal Taforashia története egész érdekesre sikerült, egyedi történet lett és kitart a második sorozat alatt is, ami nem rossz, mert így az új főszereplőt, Pokotát is hajtja előre valami, ahogyan a többieket, és így megint kialakul az az érdekes helyzet, hogy Zelgadis és Pokota főleg a 2. sorozat végefelé akármire képes, hogy a saját célját elérje.
És itt el is érkeztünk a második sorozathoz, ahol a történet visszakanyarodik Rezo-hoz, vagyis az első sorozathoz, ami igen érdekes, és jó ötlet volt szerintem. Ebben a sorozatban nagyon sok mindent megtudhatunk néhány karakterről, akiket eddig nem nagyon boncolgatott, vagy csak nagyon kevéssé a történet. Így a sorozat is komolyabbá válik, talán ezért jobban is tetszik nekem, mint az első, mert ugyan szeretem nagyon ha van humor a történetben, de a túlzott humor se mindig jó. Na a történethez nincs mit hozzáfűznöm, hiszen nagyon jó, egyedül a vége az ami nem igazán tetszett. Szokatlannak szokatlan volt, és Rezo őrült mániája is előkerült, miszerint akár az egész emberiséget feláldozni azért, hogy még egyszer láthasson. Ilyen karakter elég ritka, aki vergődik a jó és a gonosz között, és végül ugyan a gonosz kerekedik felül benne egy olyan csekélység miatt, ami neki az életét jelenti, másnak viszont tényleg csak csekélységnek tűnik. Eddig nincs is bajom ezzel, mert érdekes, az utolsó részben viszont azzal szemben, hogy Zanaffar elleni küzdelem szerintem izgalmasabb volt, ugyanazt a varázslatokat vetik be Shabranigdo ellen mint az első sorozatban. Ezt elég nehezen tudom felfogni, hogy már az 5. sorozatnál járunk és Lina még mindig ugyanazokat a varázslatokat tudja csak használni, magyarul nem fejlődik egyáltalán. Ezt leszámítva amúgy izgalmas volt a küzdelem, csak éppen valami más varázslatra számítottam volna a Szörnybéklyó helyett, de mindegy.
Ami pedig még ugyan egy mellékszál, de sajnos semmi nem derült ki belőle: Nama karaktere, aki amikor visszatér a testébe, eltűnik. Az lett volna az igazi, ha lett volna később egy rész, amikor megtalálják a saját testébe költözött Namát, aki ugyabár a régi Slayers filmekben és speciálokban Lina nagy vetélytársa majd partnere, vagyis egy fontos szereplő (ezekben Naga néven futott). Szóval ezt a szálat alaposan levágták a végéből, pedig jó lett volna, mivel így teljesen értelmetlenné válik az egész megjelenése a sorozatban...
Talán majd egy következő sorozatban, hiszen továbbra is nyitott maradt a történet, ki tudja, hogy ha hamarabb nem is, de 10 év múlva megint kap egy folytatást...
Végül a szinkronhangokról:
Spoiler tartalom:
Már egyszer témáztam erről, de egy kicsit most is fogok. A főszereplők hangja még mindig zseniális, semmi kifogásom nincs ellenük, Lina és Amelia hangja (Szabó Gertrúd és Bogdányi Titi) még mindig kedvenceim. Zelgadis új hangja (Welker Gabi) is nagyon jó lett szerintem, néha úgy éreztem, hogy talán még jobb is mint volt, úgyhogy talán ez az első alkalom amikor azt mondhatom, hogy a második hang is simán az első szintjén van. Pokota (Vadász Bea) is tökéletes, már volt róla szó, hogy fiú karakter, de én már nem tudnám elképzelni őt más hanggal, szintén kedvenc. Gourry és Xellos (Pálmai Szabi és Szalay Csongi) sem változott, nincs hozzáfűzni valóm mert tökéletes. Amiért nagyon haragudtam az Animaxre, hogy Sylphiel és Phil hangját megváltoztatták. Hogy ez mire volt jó azt azóta se értem, de valami szörnyű hangot kaptak mindketten (még Philé nem volt annyira rossz, de Sylphielnél a hányinger kerülgetett és imádkoztam, hogy ne szerepeljen többet két résznél). Szerencsére a második sorozatban Rezo is visszakapta a régi hangját (Láng Balázs), így teljes volt az élvezet. A többi új szereplő mind megfelelő hangot kapott, ezek közül akik kiemelkedően tetszettek: Ozel (Vágó Betti), Zuuma (Mészáros András), Duclis (Holl Nándor), Nama (Peller Mariann).
Úgyhogy összegezve a két baklövést leszámítva megint csak pozitív a szinkron, bár ez a kettő nagyon megrendítette a bizalmamat amúgy, remélem hogy legközelebb máshol nem követnek el ilyesmit.
Hát nagyjából ennyi lenne, remélem lesz olyan akit érdekel is, és végigolvassa.
Kikyou (InuYasha)
Nos,Dumet,én még régebb néztem a Slayers - A kis boszorkány-t(a legelső sorozatról beszélek) és bevallom őszintén nem nagyon emlékszem rá(mármint arra,hogy mi lessz a vége,pedig az a legfontosabb de már rég néztem)de volt benne egy olyan hangulat amelyet...egyik animénél sem éreztem,volt egy olyan átütő humor és egyben jó harcok is de maga a történetet aki kitalálta az zseni volt..tehát...lehet még egyszer letöltöm és végig nézem,mert már rég volt és sok dolog nem maradt az eszembe,de lényeg : szerintem ez az anime nem utánzat,mert van sok shounen meg egyéb anime ami csak utánzat pl. a dragon ball z-ről a Yu Yu Hakusho stb...de ennek van egy olyan egyedi átdolgozása meg minden...szóval...szerintem nagyon jó anime,a szinkronokhoz csak annyi hozzáfűzni valóm van,hogy azokat is jól eltalálták nagyon és a szöveg is jó!!!gratulálok az animaxnak jól össze hozta ezt az animét...meg annak aki kitalálta ezt a történetet
Én is így vagyok vele. Régen néztem és nagyon tetszett, jó hangulata van, de már nem emlékszem túlságosan a történetére. Azt hiszem el is kezdem letölteni újra.
Nos: az animét a Revolution 3. részéig láttam. Az első részben, és még a másodikban is furcsa volt nagyon Lina játéka, de úgy tűnik - ahogy Dumet is mondta - csak bele kell lendülnie.
A karakterdizájn nekem kifejezetten tetszik, az OP az egyik kedvenc számom lett, még mielőtt megismertem volna a Revolutiont, szóval ebben nem volt hiba, az ED-ben sem, bár azt korábbról nem ismertem, vagy anno nem jött be, nem tudom.
Pink:
Mindenkit szokni kell egy kicsit, legalábbis Lina, Zelgadis és Xellos tényleg jelentős változáson ment keresztül, már ami a kinézetet illeti, a többieken annyira nem veszek észre túl nagy különbséget.
Niki:
Welker Gábor hangja nekem is furcsa volt. Nekem valahogy "túl nyugodt"... Olyan, mintha kicsit unná, vagy nem tudom, de biztos lesz ez még jobb is, hisz ezt az évadot csak most kezdtem el.
Dumet:
Igen, ezt a címes dolgot én se nagyon értem, dehát így alakult... Nem tudom, hogy figyelmetlenség, nemtörődömség, esetleg mindkettő, vagy egyik se, minden esetre annyira nem zavaró.
A rímelés nekem is hiányzik, meg nekem kicsit fura a fordítás... Nem is csak azért, mert eddig a rímeket szoktam, de mintha nem is illene néha oda, amit mondanak... Meg ugye már az említett színészi játék, ami Ameliánál és Gourrynál nem változott...
Na igen, a hangerősségek, ezt én is észrevettem, és sokszor rettenetesen zavaró... Az első résznél pl. szinte teljesen le kellett vennem a lejátszó és a hangszóró hangerejét is, és ahogy hallottam, talán picit recsegett is, de túlélhető...
A szinkronhang keveredésekre:
Spoiler tartalom:
sokat emlegetem magamban és máshol ebben a témában a Sailor Moon magyar szinkronját, és átkozza mindenki az RTL Klubot, mint a fene... Szerintem nem jó, hogy az ustó két évad az Animax szinkronizálása alá tartozik... Mivel az RTL Klub már képes sokkal jobb szinkronokat csinálni, mint régen, hisz mégiscsak egy elég nagy nézettségű kereskedelmi csatornáról beszélünk (bár a minőség a műsorokat illetően itt se mérvadó, de ez nem ide tartozik).
Összegezve kicsit:
Eddig nagyon tetszett az egész Slayers (én inkább évadonként bontanám). Az első évadot másodszorra néztem meg, mert a másodikat félbehagytam egyszer és nem emlékeztem utána dolgokra. Szóval az első két évad tényleg nagyon bejövős volt. A harmadik évad már teljesen mást jelentett számomra, mint az első kettő, hisz grafikailag is fejlődött, de a történetvezetés is átalakult kicsit, másképp szőtték a fonalakat, mint az első kettőben, de nem rontották el, tehát tetszett. A Revolution-ről pedig már fentebb írtam, csak ismételni tudom magam.
Amióta az RTL-en megy/ment, szeretem ezt az animét, és nektek köszönhetően nem maradok le róla!
Hogy rákontrázzak picit erre az igen tartalmas és egyben tanulságos hozzászólásra, amihez egyébként nem tudok már mit hozzászólni, mivel egyetértek vele, jelezném, hogy még nincs vége a Slayers - A kis boszorkány című anime DragonHall os pályafutásának!
Ezúton jelzem (bár nem igazán ide kéne, hogy írjam), hogy hamarosan elkezdem készíteni az utolsó két évadot a saját változatomban, ami váltani fogja a jelenlegi Garurumonos verziót. Kétféle verziót tervezek, az egyik egy nagy felbontású 1920x1080 képméretű BluRay-Rip, illetve a másik az ebből konvertált asztali lejátszós verzió. Ami pedig a legfőbb, hogy a hangsávok az Animax Playerről lementett hangok lesznek, vagyis vélhetően jobb lesz a minősége a hangnak, talán még ez a keverési probléma is javulni fog, bár ezt nem ígérem azért. Szóval a lényeg, hogy befejezem amit elkezdtem, az első 3 sorozat Dumetes verzió kibővül a 4-5. sorozatra is, hogy teljes legyen az élvezet.
Kikyou (InuYasha)
Na ahogy ígértem kikerült a maradék Slayers is, vagyis az utolsó sorozat is. Ezzel a szinkronos Slayers-t, vagyis a sorozatokat lezártnak tekintem, minden nyalánkság elérhető belőle: 1-78. részig full japán DVD-RIP (első 3 sorozat)
79-104. részig japán DVD-RIP amcsi BD-RIP 720p és 1080p felbontásban (utolsó 2 új sorozat)
Ahogy a hírbe is írtam, lesz még Slayers ezen kívül, gondolok ez alatt a mozifilmekre és OVA-kra, amiket kiadtak még a sorozatok megkezdése előtt. Mindezek természetesen már a feliratos projektek közé sorolandók, hiszen nem létezik hozzájuk magyar szinkron. A fordítást előreláthatóan szintén én fogom elkövetni. Tudom, hogy ezekből a filmekből már van egy rakat változat a neten, így a miénk abból lesz különleges, hogy a magyar szinkronhoz lesz hű támadásnevekben és mindenféle egyéb kifejezésben.
Amúgy a rippeket már beszereztem a filmekhez, mind nagyon szép minőségű ahhoz képest, amelyek keringenek a neten, de sajnos a Slayersre, mint tudjuk eleve jellemző, hogy eléggé elnagyolták sajnos anno a készítők, szóval a jó minőség az viszonylagos fogalom.
Nem ígérem, hogy mikorra várható ez, mivel elsősorban nem fordító vagyok, így abszolúte mellékesen csinálom a fordításokat, amikor időm engedi, például két release között pihenésképpen.
Kikyou (InuYasha)
A verselést és Lina Inverse magyar nevét leszámítva, a magyar szinkron a nem túl rossz kategóriába tartozik nálam. Bár a japán szinkron mérföldekkel jobb. Hayashibara Megumi hangját senki sem tudja überelni.
Hogyne, hiszen Hayashibara Megumi anno szinte borítékolt befutó volt a legjobb női énekes-szinkronszínész választásán a 90-es években, egy, azaz egy alkalommal verte meg őt ekkor más, az is Megumi Ogata volt, Sailor Uranus szerepéért 1994-ben (lásd még Bleach - Tiel Harribel, Yu Yu Hakusho - Kurama)
Nem igazán erre gondoltam, de ez is igaz. Mondjuk az jobban zavar, hogy a magyarok az Inverse szót próbálták magyarosítani, aminek nincs igazán magyar fordítása. Legalábbis jó magyar fordítása.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!