Nem ez az első ilyen kiegészítés vagy ilyesmi, jó pár ilyen készült az idők folyamán, ez se több annál. A rajzok egyébként figyelemreméltóak merthogy nem Toriyama rajzolta természetesen. Õ már nemigen kezd bele más nagyobb műbe, általában az ilyen tanítványokra bízza, vagy akiket felfedez. Az a gyerek is aki az AF-t kezdte csinálni, Toriyama őt is elismerte, de az is félbemaradt, meg egyébként a történet is eléggé béna volt, még ha a rajzolása annak is nagyon szép.
Nem tudom egyébként minek folytatni a történetet, oké nekem is van egy saját folytatás ötletem hozzá, de szerintem egy elcsépelt és nem komplex történetet felesleges írni hozzá, abból semmi jó nem keletkezik. Ezt hiányoltam eddig minden kiegészítésből, semmi kreativitás nem volt egyikben sem, nem magyarázta meg a miérteket, és a hogyanokat. Szerintem így felesleges bármibe is belekezdeni, akkor már ha valaki tehetséges, rajzoljon saját mangát, vagy kérje a segítségét egy olyan írónak, aki megfelelően kreatív történetet tud kitalálni. De ezeknek nincs olyanjuk.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Itt a szerző pont a mester, és csak a rajzoló más. Ez ugyan olyan dolog hogy Akira megtervezi a szereplőket, kitalál egy történetet, és más valaki kivitelezi. Ha megnézed ez volt a Gtnél is. Õ csak megalkottta a szereplők nagyrészét, de a többi már a stábon múlott. Most ahogy már irtam nem csak tervezett, hanem a sztorit is ő találta ki. Nekem tetszik, és megpróbálom lefordítani, csak szeretném hogy magyarul is jól nézzen ki.
Már bocsánat, de a GT történetét nem ő találta ki. Lehet, hogy a szereplőket ő tervezte meg, de a történet már nem az övé volt, kivétel az utolsó lezáró rész. Szerinted az, hogy ráírják a nevét, azonos azzal, hogy ő találja ki? Meglehet, erre gondol az ember legelőször. De közel se biztos, hogy így is van. Én persze nem azt mondom, hogy kételkedek ebben (na jó tényleg kételkedek benne ), a lényeg inkább azon van, hogy ez is csak egy kiegészítő a sok közül, amelyek nem igazán azért születnek, hogy komolyabb babért törjenek maguknak, hanem csak a fanok kedvéért boncolgatnak egy-egy témát, bár túlnyomó többségükben egyiknek sincs sok jelentősége. Ettől persze lehet jó, de komplex történetként nem állják meg a helyüket. Amíg ilyen nem születik, addig nem méltó egyik se arra, hogy "folytatásnak" nevezzük. Még az AF manga se méltó erre, pedig meg lehetett volna csinálni olyanra.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Van igazság abban amit mondasz, de nekem tetszik ez a manga ugyhogy én egyfajta speciálként tekintek rá Amúgy igen az af jól indult, igaz én végig még nem olvastam el, csak az első 3 fejezetet, azt sem tudom hogy mennyi van összesen és hogy mi a végkifejlet. Azt tudom hogy a végére elhanyagolták.
Én se jutottam tovább szerintem, de nem is tartott tovább talán... a lényeg, hogy nincs befejezve azóta se, nincs végkifejlet, viszont annál több logikátlanság és baromság van benne. Lehetne sorolni őket, de inkább nem teszem, mert akkor regény lenne ebből a hozzászólásból. Sajnos azt kell mondjam, nem olvastam olyan manga/írás folytatást eddig ami megfelelt volna azoknak az elvárásoknak, ami a sorozat színvonalát megütötte volna. De nem is baj lehet, mert amit nem Toriyama ír azt úgyis mindenki fikázza, amit meg ő ír az nem komplex, mert ő elhatározta, hogy nem ír folytatást hozzá többé. A kiegészítések meg kitudja meddig jönnek majd a fanok szórakoztatására, dehát nem annyira meglepő ez se. Dragon Ball márkanéven még mindig bármit el lehet adni, akár jó, akár nem.
Kikyou (InuYasha)
Nekem ugyanez a cikk már kézzel fogható formájában is megvan, és hát meg kell hagyni, nem csalódhatunk a cikk íróiban, hiszen rögtön lesüt belőlük, hogy ismerik magát az egész DB-sztorit. Nagyjából a DBZ-ről mint előzményekről esik benne szó, illetve elrizsázzák még az egész GT történetet. Legkevésbé az zavart, hogy az olyan kifejezéseket használták benne, mint SSJ4, Piccolo, Majin Buu, stb., de ettől eltekintve dicsérem a mondósok munkáit, ugyanis a GT-sztorin, illetve a DB körül forgó bolhacirkusz mellett külön kiemelést kapott a cikken belül Son Goku alakja, ami valóban rendhagyó az egész szereplőstábot beleértve. Szinte csodálatra méltó, hogy a 444 rész alatt olyan barátokat szedett össze, akik egykor ellenségként tekintettek rá (Krilin és Ten Shin Han ki nem állhatták, amíg le nem verték őket, Ifjú Sátán és Vegita még meg is akarták ölni őt). Nem csoda tehát, hogy Kubo az ellenséges oldalról Ichigo mellé állította többek között Ishidát és Renjit is, hiszen őt is Yama bá (Akira Toriyama) ösztönözte arra, hogy írja elfogulatlanul a mangáját, amelynek azóta is töretlen népszerűsége akad. De születhetnek akármilyen főhősök akármilyen népszerű animében, az olyan karakterek, mint Yusuke Urameshi, Edward Elric, Uzumaki Naruto vagy éppen Kurosaki Ichigo, soha nem lesznek még csak köszönő viszonyban sem a DB epikus hősével, hiszen nem csak a múltjuk különbözik, de még a viselkedésük miatt is messze eltávolodnak tőle. Tény és való, hogy Son Goku több, mint egy egyszerű főhős. Az ő személyében egy olyan karakterről beszélhetünk, aki minden helyzetben igyekezett előmozdítani a békét. Ettől kezdve azt is kijelenthetjük, hogy mindössze két okot találhatunk arra, hogy miért keveredett bele a harcba annak ellenére, hogy képes volt az ellenségeit is a barátjaivá tenni. Az egyik az, hogy rendszeresen részt vett a Harcművészetek Nagytornáján. A másik pedig, hogy mindig csak akkor használta az ökleit, amikor egyszerűen nem hagytak neki más választást. Még egy ilyen, de még csak hasonló karakter sem fog soha többé születni. Lehet itt akárki akármilyen Naruto-, Sasuke-, Ichigo- vagy Hitsugaya-fan, ezek mind elbújhatnak Son Goku mellett. Azért is mondom ezt, mert a mangakák sokasága vagy haszonszerzés céljából ír, vagy szélsőséges nézeteket vall, vagy pedig azt sem tudja, hogy éppen mit csinál (tisztelet a kivételnek), ezáltal pedig a XXI. század shounen-fight (vagy bármilyen műfajhoz tartozó) animéi csak kis részben vagy pedig egyáltalán nem tekinthetők tanmeséknek. Csak nagyon kevés olyan alkotás került ki emberi kézből, ami tényleg nyomot hagy a nézőkben (pl. Bleach, Elfen Lied), de a Dragon Ball nyomába egyikük sem érhet, mivel ez nem pusztán egy shounen-fight anime, sokkal inkább az elejétől fogva a végéig egy tanmese. Igen ám, csakhogy ahogy a magukat kereszténynek nevező emberek tekintenek betanulandó szövegként a Bibliára, úgy az ORTT is csupán a harci jeleneteket jegyezte meg az akkor több mint 270 epizód alatt, és csupán ennyiből képesek voltak azt állítani, hogy a Dragon Ball "erőszakos" és "ártalmas a gyerekekre". Röhöghetünk akárhogyis ezen az elferdült nézeteket valló szervezeten, a DB-re tett kijelentéseik mindegyike rossz viccként fogható fel, és szerintem még a mai napig sem gondolkodtak el rajta, hogy mit tanít valójában a Dragon Ball, ami érthető is, hiszen Yama bá gondosan elrejtette a szakértők előtt az igazi értelmét, de mindezek a gyerekek előtt nyitva álltak, és így van ez napjainkban is.
Hát igen, ehhez nincs mit hozzátenni, nagyon jól leírtad a lényeget, azt hiszem sokan egyetértenek ezekkel a gondolatokkal. Ami pedig az ORTT és egyéb vizsgálódó izéket illeti... ezeknek nem is az a dolguk, hogy belegondoljanak ebbe-abba vagy, hogy valamiből filozófiai értékeket vonjanak le, nem ezért fizetik őket, hanem azért, hogy ami megítélésük szerint erőszakos, vagy nem odavaló azt eltüntessék. Mert valljuk be, nem várható el az ORTT-től, vagy bárkitől akit ez az egész nem érdekel, hogy végignézzen 100-200 részt csak azért, hogy megértessük vele ennek a sorozatnak a mondanivalóját. Õk részenként nézik a sorozatot, ha az egy részben szereplő erőszak a szintet meghaladja, akkor perbe foghatják, ez ilyen egyszerűen működik. Ezzel az egésszel nem őket védem, csak próbálom azt a tévhitet szertefoszlatni, hogy mindenért ők a felelősek. A felelősség inkább (ha egyáltalán keresni kell felelőst) azoké a szülőké, akik nem foglalkoznak a gyerekeikkel, és a tévé műsornak tulajdonítják azt, hogy a gyerek nem normális. Mert valljuk be, hogy nem a tévétől lesz a gyerek szektás, csavargó, bűnöző, egyéb, hanem attól, amit otthon lát, vagy amit engednek neki. Én se lettem szerintem egyik se, pedig ezen a sorozaton nőttem fel. De mint mondottam... az ORTT-nek egészen más a feladata, ehhez ők már kevesek. Az egyetlen megoldás az, ha a magyar ember is végre meglátná azt az értéket úgy általában, amit az animék és mangák világa nyújthat, és erre a legmegfelelőbb valóban ez a sorozat is lehetne, ahelyett, hogy eltiltják a gyereket ettől a világtól, talán sokkal többet tudna tanulni ebből, mint egyes esetekben az otthon látottakból (ne menjünk bele, hogy mit lát manapság otthon a gyerek).
Kikyou (InuYasha)
Jaja pontosan, írni is akartam, de megelőztél. Amint kiderül a többi hang, kiírom ide (ne magánakciózzon senki! ), illetve kiírom a főoldalra is egy hírbe.
Kikyou (InuYasha)
Végre itt a várva várt Dragon Ball GT végleges stáblista!
Son Goku - Lippai László
Pan - Haffner Anikó
Trunk - Szokol Péter
Vegita - Bozsó Péter
Son Gohan - Csőre Gábor
Son Goten - Markovics Tamás
Bulma - Kiss Erika
Chichi - Törtei Tünde
Videl - Böhm Anita
Giru - Pálmai Szabolcs
Kaito - Forgács Gábor
Momo - Kapácsy Miklós
Zseniális Teknős - Végh Ferenc
Pilaf - Harsányi Gábor
Shau - Papucsek Vilmos
Magyar szöveg - Herendi Bálint
Hangmérnök - Csomár Zoltán
Gyártásvezető - Gémesi Krisztina
Szinkronrendező - Marton Bernadett
A szinkront az ANIMAX megbízásából a Pannonia Sound System készítette.
Produkciós vezető: Walger Zsófia
Szerk: a lista már a Dragon Ball GT adatlap szinkronlistájában is elérhető!
Kikyou (InuYasha)
Kaito várható volt, mert már a Zedben lecserélték a hangját, mert Beregi Péter nem vállalta tovább. A Zedben ezután két hangja is volt, de Forgács Gábor egész jó választás amúgy ő szinkronizálta Nyugati Kaitót a Zedben (először), szóval nem áll messze. A másik Zseniális Teknős... hát Kenderesi Tibor bácsi 91 éves, de az FMA Testvériségben ennek ellenére elvállalt egy 2 epizódos szerepet... ebből kifolyólag nem értem, hogy most miért nem, bár az még tavaly volt, ez igaz. Lehet, hogy az egészségi állapota már nem engedi. Végh Ferenc amúgy hihetetlen jó volt a Kertvárosi gettóban, illik hozzá alapvetően ez a szerep is, meg amilyen keveset szerepel ZseniTeki ebben a sorozatban, szerintem annyira nem lesz vészes a váltás.
A többiekkel meg vagyok elégedve, bár pl. Dende hangja nincs kiírva meg Mei hangja se, de Kapácsy Miklós jól illik Momóhoz, a többiek meg maradtak. Haffner Anikót mostanában nem hallottam animékben, szóval meglepődtem, hogy elvállalta Pant annak ellenére, hogy a Zed-ben kb. csak 2 részben kellett szinkronizálnia ráadásul az 5-6 éves Pant. Pálmai Szabi meg vicces lesz Girunak, biztosan jól eltorzítják a hangját olyan gépiesre.
A maradék pedig ugyanaz marad, mint régen, Herkulest se írták de, de vsz. ő is marad, úgyhogy úgy tűnik, hogy nagyon jó kis GT szinkron fog ebből kerekedni és mivel rengeteg szereplő van még hátra, lesz még meglepetés ezek után is.
Kikyou (InuYasha)
Liptai Claudia biztos nem vállalja el, pedig annyira hiányozni fog... Krilinnek vajon találnak méltó utódot vagy elrontják egy Elődd Botonddal? Amúgy bírom a hangját, de Narutóként nagy melléfogás volt.
A Naruto szinkront tessék más oldalon szidni, van elég sok ahol szidják, szóval kedvedre válogathatsz, de itt nem tűröm el (főleg, hogy nem ennek a topiknak a témája). Köszönöm.
Kikyou (InuYasha)
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!