Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ×× Kivétel

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 3
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6715
Legújabb tag: AlmaToll

Látogatók ma: 5409
Online látogató: 3
Látogatók a hónapban: 44073
Összes látogatók: 51278024

Reklám

Kiemelt híreink

  Dragon Ball Zed: Itt a vége fuss el véle!
Szinkronos anime letöltésekAnnyi kérdést kaptam már a több mint egy év alatt, mióta tart a vágatlan sorozat megosztása, hogy bocsi, ha nem pontosan másolom vissza a kérdést... Csak a tartalmát és a legemlékezetesebb kérdésekre válaszolok, amúgy is mindenkinek egyénileg válaszoltam már...:

- Miért nincs és nem is lesz megosztva a vágott verzió? --> Mert Dumet készítette annak idején és mert õ a gyûjtés alatt se akarta mindenkinek odaadni, mert mindenkinek megfelelt a vágatlan verzió, megcsinálni meg lusta volt mindenki, mert nehéz... Tehát akkor most is legyen jó a vágatlan, ne csak öt éve, vagy tíz éve. A többi okot és egyebet tõle kell kérdezni, bõvebb infóért.

- A számlaszámotokra utalhatok a dragon ball vágott verziójáért, és akkor megkapom õket stúdió minõségbe?-->NEM! Eszébe ne jusson senkinek ezért utalni a számlánkra, ugyanis nem áll módomban cserébe a vágott verziót megosztani, a számlánkra nem ezért kéne utalni. Meg egyébként is véget ért a gyûjtés 2009 május 29. amikor is megvásároltuk az utolsó csomagot.

- Miért hiányzik öt rész teljesen a sorozatból (227-231) és miért van olyan rossz minõségben a 263-267 és a 81-90-es részek?-->Mert a szinkronkészítõ stúdió annak idején egy különleges VHS kazettáról (bocs mondta a nevét de nem tudom Alfa kazetta, Béta? :D Passz, lényeg életembe nem láttam olyat és nem sima VHS kazi...) cd-re másolták fel a szinkronokat és a cd-k az évek során romlanak és adatvesztés léphet fel rajtuk, ezért nincs meg az említett pár rész stúdió minõségben, vagy egyáltalán.

- Ha nincsenek meg a cd-k meg elromlottak, akkor a Viasat6-nak miért van meg a 81-90-es részek? Hogy lehet ez? Átvertétek a gyûjtõket és direkt nem adtatok oda minden részt?-->Ez a kérdés a kedvenceim között volt :D Bonyolult a válasz... Úgy történik a dolog, hogy: jön egy tv csatorna akármelyik, akinek pénze és kedve van és venni akar egy sorozatot, amihez nincs szinkron, akkor szól egy stúdiónak, akit megbíz a dologgal a stúdió és a tv csatorna választ egy számukra jó árban lévõ nyersanyagot, amit megvesznek és arra dolgozik a stúdió.... Kész a végén a felvétel, külön a szöveg, amit felmondtak a színészek háttérzaj nélkül, majd külön az effektek, zajok, robbanások, zenék. Ezeket összekeverik és végül kész a rész. Ez mielõtt leadják egy stúdió minõségû szinkron. Fogják csinálnak másolatokat belõle, kap a csatorna egyet és egyet a stúdió magának, általában az eredetit elrakja, mentésre, archiválásra. Meg a külföldi stúdió is kap egy változatot, mivel videó és szinkron egybejár, jogdíjjal ugye, amit a tv csatorna fizet a külföldi stúdiónak, csatornának. Így: stúdiónak (a magyarnak) elveszett, megsérült a szinkronja, maradt a tv-s változat a külföldieknél, videóstul, viasat ebbõl gazdálkodik.
Húúh nehéz volt, remélem érthetõ, ha nem az se baj :D Nem tudom jobban leírni... A lényeg, hogy nem stúdió minõségbõl dolgozik a viasat, meg nekünk is már csak tv-s minõségünk lesz, átverve meg nincs senki, aki úgy érzi gondolja meg jobban, de szerintem senki se érzi úgy, meg aki ismer élõbe, az tudja, hogy nem vagyok olyan, hogy hazudjak... Minek?

- Te voltál a fõszervezõje a gyûjtésnek? Kinyúlta le a pénzt, emlékszem, hogy mesélték egy fórumon, hogy ott is egy BrollySSJ4 vezette a gyûjtést, de hogy te voltál az isten, aki megszerezted egy másik sráccal együtt a stúdió elérését és leboltoltátok?
Ez is best kérdés :D Érdekes mik terjengenek a neten, bár nem meglepõ...volt aki félig benne volt majd nem tetszett neki és kilépett és félig megmaradt dolgok maradtak meg és adta tovább majd mindenki kiszínezte :D stb. A lényeg, két amolyan korszak volt a gyûjtés alatt. Az elsõnél én még sehol se voltam... Csak megfigyelõként néha néha regisztráció nélkül olyan 2006-2007tõl kezdve. Aztán regisztráltam és figyeltem aktívan végül pár ötletemmel egy fõszervezõnek "megtetszettem" és beavatott meg tanácsot kért és beengedett a fõszervezõk fórumtémájába olvasgatni, aztán jött egy üzlet az állítólagos eladótól, hogy 500 000ért ad egy csomó mindent, majd az üzletkötés után eltûnt a pénz a régi fõvezír állítólag olyan hülye volt, hogy elõre adta a pénzt az eladó meg elment átvenni még egy embertõl a szinkronokat XD hülyeség szagú volt az egész és kész, közben én könyvelõ lettem (mint itt kb, de jó volt nekem ott is, itt is jeje XD), majd alig mertük elmondani a tagoknak, hogy mi történt... végül elmondtuk és akkor történt amolyan vezetõváltás... Én meg egy másik tag: Trunsel megtaláltuk a stúdió elérését és üzletelni kezdtünk, mennyibe fájjon a dolog stb. Aztán elsõ találkozásnál jöttek velünk többen köztük Dumet is, kaptunk samplékat és mindent, hogy mindenki elhiggye ez most komoly eladó. Majd csak én tartottam a fickóval a kapcsolatot vásárlások esetén, úgy egyeztünk meg, hogy kisebb 10 részenként megyünk fizetni és kapunk szinkront, csak szinkront. Bevezettük, hogy mindenki fizet havonta 1000 meg az új tagok fizetnek 3000 belépõt és havonta utána, az kap szinkront. Stb volt ott mindenféle ötlet és szabály, hogy gyûljön gyorsan a szinkronra pénz...
Isten? Ez hízelgõ, de csak egy kis srác voltam és vagyok, aki animés pályafutását annó 1996-97be kezdte a dragon ballal fõleg :D És aki épp akkor jó helyen jó idõbe volt és, volt energiája és akarata és ideje, mivel pont nem volt munkám és anyám nyakán lógva éltem XD De istentõl távol álltam és állók, de azért köszi :D

Ezek voltak a fõ kérdések, volt amit fõleg a vége felé gyûjtéssel kapcsolatosan többen is kérdeztek... Senki ne kössön bele semmibe ezek emlékekbõl mentek, meg nem akarok reggelig itt írni és válaszolgatni... A stúdiós dolgokat meg a fickótól tudom, én is tõle kérdezgettem, mert nem akartam okoskodni, inkább tõle kérdeztem mert õ vágja, aztán ennyi.

Húúh...Továbbiakban pedig tényleg ne engem traktáljatok a Dragon Ballos kérdésekkel, hanem Dumetet, létszíves!! Köszi.

  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!