Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Végtelen vonat Végtelen vonat Végtelen vonat A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Végtelen vonat

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 10
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6320
Legújabb tag: lacifer

Látogatók ma: 3484
Online látogató: 10
Látogatók a hónapban: 50083
Összes látogatók: 47899251

Reklám

Kiemelt híreink

  A törpök legelsõ mozgóképes megjelenése
Szinkronos rajzfilm letöltésekPeyo képregényhõsei nem az 1976-ban készült belga csodafurulyás filmben debütáltak, hanem 11 évvel korábban, 1965-ben egy szintén belga fekete-fehér animációs filmben, amely nemes egyszerûséggel a Led Adventures des Schtroumpfs - azaz A hupikék törpikék kalandjai - címet kapta.
A törpkarakterek eme kezdetlegesnek nevezhetõ elsõ animációs játékfilmjében népszerû belga színmûvészek kölcsönözték hangjukat a törpöknek és fõ ellenségüknek, Hókuszpóknak. Az Eddy Ryssack és Maurice Rosy által rendezett, illetve a Peyo, Yvan Delporte és André Franquin által írt másfél órás film tulajdonképpen öt rövid történet füzére, amelybõl hármat késõbb William Hanna és Joseph Barbera is feldolgozott klasszikus sorozatának elsõ évadában. Az egyik ilyen A varázstojás, a másik A lila törpök - akik fekete-fehér film révén itt még értelemszerûen feketék voltak -, valamint a Szent Törp és a sárkány. Helyet kapott a gyûjteményben egy fejezet, amelyben Hókuszpók önmagát törppé változtatva Aprajafalvába jut, illetve az a rész, amelyben az egyik törpicsek repülni szeretne, mint a madarak.
A minimálpárbeszéddel készült mesékben a karakterek spórolósan szaggatott mozgása és Törpapa morózus fizimiskája ellenére is felismerhetõek a Hupikék törpikék olyan - késõbb védjeggyé vált - momentumai, mint a közösen végzett munka, a Lalala-daltól még messze álló danolászás, Ügyifogyi ügyetlenkedése és a mágia használata.
Az öt kisfilmbõl álló mû ismertségét 11 év múlva érthetõ módon beárnyékolta a Hupikék törpikék és a csodafurulya címû egész estés rajzfilm, de az a tény nem vitatható, hogy ez a több mint 50 éves mese szükséges volt ahhoz, hogy a törpök másfél évtizeddel késõbb diadalmasan bemasírozhassanak a szombati matinéfilmek világába.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!