Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ××

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 6
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6731
Legújabb tag: Bence896

Látogatók ma: 8991
Online látogató: 6
Látogatók a hónapban: 67832
Összes látogatók: 51301783

Reklám

Kiemelt híreink

  A sorozat hazai megjelenéseirõl
Szinkronos anime letöltésekA kezdet kezdetén, 1987 és 1988 környékén Magyarországon elõször a Magyar Televízió 2-es csatornája kezdte el sugározni a szériát, s egy idõ után ez a sugárzás beállt a szombat délutáni mûsorsávba. Mint már szó volt róla, az MTV kisebb-nagyobb adagokban vásárolta meg és szinkronizálta le a részeket – köztük a Janó és Bibice címû spin-off-ot –, majd nagyjából 1996-ban-1997-ben valószínûleg az egyetlenegyszer leadott 8. évad néhány epizódjával le is köszöntek a törpök a királyi tévétõl. Ezen évek alatt a zenei albumok kezdeti sikerein felbuzdulva a sorozat hat fejezetét adták ki VHS-en, köztük a 7. évad Karácsonyi különkiadását és Az elátkozott remetét, s mi is ezekrõl a szalagokról nyertük ki e részek magyar hangsávját.
A tévéképernyõre 2000 környékén tértek vissza a hupikék törpikék, méghozzá az RTL Klub hétvégi, Kölyökklub címû matinésávjába, majd e blokk megszûnése után is maradt szombati-vasárnapi ébresztõ sorozatnak. Érdekesség, hogy nem egy epizód 6-os karikával került mûsorra, mely elõször furcsálkodásra adhat okot, de ha belegondolunk, hogy sokszor gyermekded és könnyed hangvétele mellett nem egyszer izgalmas, ármánykodással, kísértetekkel, gonosz varázslókkal és boszorkányokkal teli jelenetek szemtanúi lehetnek a legkisebbek, érthetõ, hogy az RTL célszerûnek tartotta „6 éven felülieknek” jelzéssel ellátni ezeket az epizódokat. 2010-tõl a PrizmaTV is beszállt a rotációban történõ sugárzásba, de már napi szinten, s ezt RTL+-szá való alakulása óta tartja. Ugyanígy tesz az RTL II is, mely a másik két RTL-csatornával karöltve sajnos sok olyan epizódot nem ad le, amelyet korábban a „királyi kettes” már leadott.
A három kazettányi Hupikék törpikék-VHS után sok-sok évvel kísérletet tettek idehaza a sorozat DVD-megjelenésére is. Elõször 2007-tõl-2008-tól kezdve összesen 12 „számot” ért meg az a kiadványsorozat, amelyen digitálisan felújított képpel, 4:3-as képformátummal adtak ki jó pár részt, majd néhány évvel ezelõtt, 2013-ban új kiadással és új borítóval jelentették meg ugyanezeket a részeket. Ezek száma azonban nagyon csekély a teljes szinkronos epizódállományhoz képest, és sajnálatos, hogy a hazai sorozatos DVD-piac nem tudta életben tartani az aprajafalvi szériát. Így mi magunk is legfõképp a televízióból rögzített részekbõl nyertük ki az adott szinkronsávokat, hogy azokat az USA-ban kompletten megjelentetett sorozat digitálisan felújított videóihoz igazítva tegyük teljessé a „cakumpakk” 425 részesre duzzadt Hupikék-sagát.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!