Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

A képzelmény Itou Junji hátborzongató japán meséi Hanma Baki Itou Junji hátborzongató japán meséi A kék szemű szamuráj Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Itou Junji hátborzongató japán meséi A kék szemű szamuráj Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Itou Junji hátborzongató japán meséi

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 2
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 7049
Legújabb tag: Ferenc88

Látogatók ma: 3000
Online látogató: 2
Látogatók a hónapban: 299315
Összes látogatók: 55274504

Reklám

  A sorozat hazai megjelenéseiről
Szinkronos anime letöltésekA kezdet kezdetén, 1987 és 1988 környékén Magyarországon először a Magyar Televízió 2-es csatornája kezdte el sugározni a szériát, s egy idő után ez a sugárzás beállt a szombat délutáni műsorsávba. Mint már szó volt róla, az MTV kisebb-nagyobb adagokban vásárolta meg és szinkronizálta le a részeket – köztük a Janó és Bibice című spin-off-ot –, majd nagyjából 1996-ban-1997-ben valószínűleg az egyetlenegyszer leadott 8. évad néhány epizódjával le is köszöntek a törpök a királyi tévétől. Ezen évek alatt a zenei albumok kezdeti sikerein felbuzdulva a sorozat hat fejezetét adták ki VHS-en, köztük a 7. évad Karácsonyi különkiadását és Az elátkozott remetét, s mi is ezekről a szalagokról nyertük ki e részek magyar hangsávját.
A tévéképernyőre 2000 környékén tértek vissza a hupikék törpikék, méghozzá az RTL Klub hétvégi, Kölyökklub című matinésávjába, majd e blokk megszűnése után is maradt szombati-vasárnapi ébresztő sorozatnak. Érdekesség, hogy nem egy epizód 6-os karikával került műsorra, mely először furcsálkodásra adhat okot, de ha belegondolunk, hogy sokszor gyermekded és könnyed hangvétele mellett nem egyszer izgalmas, ármánykodással, kísértetekkel, gonosz varázslókkal és boszorkányokkal teli jelenetek szemtanúi lehetnek a legkisebbek, érthető, hogy az RTL célszerűnek tartotta „6 éven felülieknek” jelzéssel ellátni ezeket az epizódokat. 2010-től a PrizmaTV is beszállt a rotációban történő sugárzásba, de már napi szinten, s ezt RTL+-szá való alakulása óta tartja. Ugyanígy tesz az RTL II is, mely a másik két RTL-csatornával karöltve sajnos sok olyan epizódot nem ad le, amelyet korábban a „királyi kettes” már leadott.
A három kazettányi Hupikék törpikék-VHS után sok-sok évvel kísérletet tettek idehaza a sorozat DVD-megjelenésére is. Először 2007-től-2008-tól kezdve összesen 12 „számot” ért meg az a kiadványsorozat, amelyen digitálisan felújított képpel, 4:3-as képformátummal adtak ki jó pár részt, majd néhány évvel ezelőtt, 2013-ban új kiadással és új borítóval jelentették meg ugyanezeket a részeket. Ezek száma azonban nagyon csekély a teljes szinkronos epizódállományhoz képest, és sajnálatos, hogy a hazai sorozatos DVD-piac nem tudta életben tartani az aprajafalvi szériát. Így mi magunk is legfőképp a televízióból rögzített részekből nyertük ki az adott szinkronsávokat, hogy azokat az USA-ban kompletten megjelentetett sorozat digitálisan felújított videóihoz igazítva tegyük teljessé a „cakumpakk” 425 részesre duzzadt Hupikék-sagát.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték

Kiemelt híreink


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!