Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ××

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 4
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6719
Legújabb tag: ppskof

Látogatók ma: 8558
Online látogató: 4
Látogatók a hónapban: 47222
Összes látogatók: 51281173

Reklám

Kiemelt híreink

  A törpképregények
Szinkronos rajzfilm letöltésekAz eredetileg Peyo képregényeiben életre kelt törpök mindösszesen 23 kötetben jelentek meg 1963 és 2005 között. E képregénysorozat elsõ 16 darabját még egy az egyben Peyo hozzájárulásával jelentették meg, 1992-es halálát követõen pedig utódai írták és rajzolták meg a további hét törpénetet - természetesen az alkotó stílusában és szellemében.
Hazánkban 1988 és 1990 között öt kötetben 14 hupikék-históriát adott ki a Fabula Kiadó a Hupikék törpikék és a csodafurulya címû mesekönyvet szintén 1988-ban jegyzõ Liszkay Szilvia mûfordításával. Sok évre rá, 2009-ben a Manó Könyvek Kiadó Kft. öt 80-as évekbeli képregénysztorit újranyomva, a Törpárbaj címû fejezettel kiegészítve jelentetett meg ma már ritkaságnak számító Peyo-képregényeket. A kiadó ezzel egyértelmûen a törpök akkori mozifilmes megjelenésének sikerét igyekezett nem csak elõsegíteni, de meg is lovagolni. Arról nem beszélve, hogy ezidõtájt került a piacra számtalan hupikék törpikékes foglalkoztatókönyv és kisgyerekeknek szánt törpös mesekönyv.
A "kismanók" hazai képregényes megjelenésére visszatérve elmondhatjuk, hogy olyan klasszikus, legfõképpen a rajzfilmsorozat elsõ szezonjában megfilmesített szövegbuborékos mesék ezek, mint A varázstojás, Az áltörp, A századik törp, A fekete törpök, A repülõ törp, A törpök elrablója, A pilótörp, Az idõbepörgetõ, A királytörp, a Törpfónia c-dúrban, A Törpicur, az Ügyi-törp, a Törpingáló és a Törpedelmes-gyõzedelmes ünnep. Ezen albumok legtöbbje Peyo 3 vagy 4 törpéneteként került a könyvesboltok polcaira, de egy képregényekkel foglalkozó hazai portál két olyan törpképregényt is magyarított, amely nagy valószínûség szerint az USA-ban a rajzfilmsorozat alapján készült képregénysorozat két füzete. Ezekben egy törprepülõrõl, a fiatalság forrásáról, egy törpszörnyrõl és egy törplabdáról esik szó, kiegészítésként pedig aprajafalvi apró kalandokat is megosztanak a nagyérdemûvel. Egy ún. Comic strips címet viselõ összeállításban pedig Garfieldot idézõ, három-négy kockából álló, humoros képsorokat is bemutatnak, melyek fõ jellegzetessége, hogy szöveg nélkül, tehát a világ bármely részén érthetõ módon szórakoztatják a közönséget Peyo mára már klasszikus figurái.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!