Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Szamuráj Jack Szamuráj Jack Szamuráj Jack Mézga Aladár különös kalandjai Szamuráj Jack Szamuráj Jack Szamuráj Jack Mézga Aladár különös kalandjai Szamuráj Jack Szamuráj Jack

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 10
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 5794
Legújabb tag: Lali098

Látogatók ma: 3906
Online látogató: 10
Látogatók a hónapban: 396909
Összes látogatók: 43754386

Reklám

1% felajánlás

  A törpképregények
Szinkronos rajzfilm letöltésekAz eredetileg Peyo képregényeiben életre kelt törpök mindösszesen 23 kötetben jelentek meg 1963 és 2005 között. E képregénysorozat elsõ 16 darabját még egy az egyben Peyo hozzájárulásával jelentették meg, 1992-es halálát követõen pedig utódai írták és rajzolták meg a további hét törpénetet - természetesen az alkotó stílusában és szellemében.
Hazánkban 1988 és 1990 között öt kötetben 14 hupikék-históriát adott ki a Fabula Kiadó a Hupikék törpikék és a csodafurulya címû mesekönyvet szintén 1988-ban jegyzõ Liszkay Szilvia mûfordításával. Sok évre rá, 2009-ben a Manó Könyvek Kiadó Kft. öt 80-as évekbeli képregénysztorit újranyomva, a Törpárbaj címû fejezettel kiegészítve jelentetett meg ma már ritkaságnak számító Peyo-képregényeket. A kiadó ezzel egyértelmûen a törpök akkori mozifilmes megjelenésének sikerét igyekezett nem csak elõsegíteni, de meg is lovagolni. Arról nem beszélve, hogy ezidõtájt került a piacra számtalan hupikék törpikékes foglalkoztatókönyv és kisgyerekeknek szánt törpös mesekönyv.
A "kismanók" hazai képregényes megjelenésére visszatérve elmondhatjuk, hogy olyan klasszikus, legfõképpen a rajzfilmsorozat elsõ szezonjában megfilmesített szövegbuborékos mesék ezek, mint A varázstojás, Az áltörp, A századik törp, A fekete törpök, A repülõ törp, A törpök elrablója, A pilótörp, Az idõbepörgetõ, A királytörp, a Törpfónia c-dúrban, A Törpicur, az Ügyi-törp, a Törpingáló és a Törpedelmes-gyõzedelmes ünnep. Ezen albumok legtöbbje Peyo 3 vagy 4 törpéneteként került a könyvesboltok polcaira, de egy képregényekkel foglalkozó hazai portál két olyan törpképregényt is magyarított, amely nagy valószínûség szerint az USA-ban a rajzfilmsorozat alapján készült képregénysorozat két füzete. Ezekben egy törprepülõrõl, a fiatalság forrásáról, egy törpszörnyrõl és egy törplabdáról esik szó, kiegészítésként pedig aprajafalvi apró kalandokat is megosztanak a nagyérdemûvel. Egy ún. Comic strips címet viselõ összeállításban pedig Garfieldot idézõ, három-négy kockából álló, humoros képsorokat is bemutatnak, melyek fõ jellegzetessége, hogy szöveg nélkül, tehát a világ bármely részén érthetõ módon szórakoztatják a közönséget Peyo mára már klasszikus figurái.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2021
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!