Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Kakegurui ×× Kakegurui ×× Kakegurui ×× A sárkányherceg A sárkányherceg A sárkányherceg Kakegurui ×× Kakegurui ×× Kakegurui ×× Kivétel

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 13
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6673
Legújabb tag: Natcu99

Látogatók ma: 13951
Online látogató: 13
Látogatók a hónapban: 535795
Összes látogatók: 51115064

Reklám

Kiemelt híreink

  Peyo, a törpbirodalom atyja 2.
Szinkronos rajzfilm letöltésekBibice természetesen helyet és fontos szerepet kapott az 1958. október 23-án megjelent, La Flûte à Six Schtroumpfs (Hupikék törpikék és a csodafurulya) címû fejezetben is, amely - miként a címe is mutatja - új szereplõket, a törpikéket vonultatta fel. Peyo eredetileg pusztán kiegészítõ, mondhatjuk azt is, mellékszerepet szánt a három alma magasságú kis lényeknek, az olvasóközönség ízlése azonban közbeszólt. A fehér sapkás, fehér nadrágos törpikék saját képregénysorozatban éltek tovább e történetek abszolút fõszereplõivé válva, a késõbbiekben pedig gyakran keresztezték útjukat Janóval és Bibicével.

Az elsõ önálló törpképregény 1959-ben látott napvilágot, s az ekkor útjára indított sorozat párhuzamosan futott az õket '58-ban bemutató Janó és Bibice címû történetfolyammal. Culliford olyan szerzõkkel és mûvészekkel dolgozott együtt az évtizedek alatt, mint Steven Strong, Willy Maltaite, Roger Leloup és Yvan Delporte, aki élete végéig társa volt az írásban. Késõbb fia, Thierry Culliford is a képregényeken dolgozott, a lánya, Véronique pedig a forgalmazásból vette ki a részét.

A hamarosan piacra dobott mûanyag törpfigurák mellett Father Abraham hupikék törpikés zenei albumai öregbítették tovább a kis manószerû lények hírnevét, elérve ezzel a nemzetközi ismertséget és teret engedve a figurák további megjelenési formáinak, a játékoknak és az ajándéktárgyaknak is. 1965-ben készítettek egy fekete-fehér animációs filmet Les Aventures des Schtroumpfs (A hupikék törpikék kalandjai) címmel, különösebb népszerûségnek azonban nem örvendett. A tizenegy évvel késõbb, 1976-ban bemutatott, a csodafurulyás fejezetet feldolgozó, természetesen Janó és Bibice "fõszereplésével" készült, színes, belga rajzfilm már osztatlan sikert aratott a nézõk körében, a világhírûvé válás mérföldköve azonban kétségtelenül a Hanna-Barbera Stúdió 1981-ben szombat reggelenként vetített, The Smurfs (Hupikék törpikék) címû amerikai rajzfilmsorozata volt, amely fõleg a kezdeti idõkben Peyo eredeti képregényes történeteit dolgozta fel. A mester felügyelete mellett készített animációs széria kilenc televíziós évadon át szórakoztatott kicsiket és nagyokat egyaránt, megszerettetve a világ számtalan országával az aprajafalvi kis törpöket.

A hupikék törpjei által világhírûvé vált Pierre Culliford 1992. december 24-én, 64 éves korában, Brüsszelben hunyt el szívroham következtében. Képregényrajzolói mûterme mind a mai napig létezik, s az utódai által készített új "törpénetek" továbbra is az õ neve alatt jelennek meg.

Folyt. köv.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!