Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Én még anno az A+-on láttam egy pár részt ebből az animéből, de elég is volt. Se történet, se élet nincs benne, az ilyeneken pedig nemigen lehet felnőni. De akinek ez kell, az hadd nézze; ízlések és pofonok.
Hát mert ez nem olyan anime! Nem csak olyan animék léteznek amin "fel lehet nőni" úgymond, ez inkább kimondottan az idősebb korosztálynak való anime, hasonló a Trigunhoz, aminél szintén olyan mondanivalók vannak, amelyet csak úgy érthet meg az ember, ha kellőképpen érett, és belegondol. Ennél az animénél tehát történetet keresni se érdemes, mert nem az a lényeg, hogy legyen története. Leginkább egy művész animének mondanám ebből a szempontból. Egyébként megvan a sajátos hangulata szerintem, egyértelműen egy komolyabb alkotás.
Aki esetleg kikapcsolódásra vágyik, vagy olyan történetorientált animére, akkor az vsz. eltévesztette a házszámot. Ezt a sorozatot mindenképpen úgy érdemes nézni, hogy előtte felkészül rá az ember.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Kiegészíteném Dumet mondanivalóját azzal, hogy itt a történet akkor lesz egész, ha végig nézi valaki a sorozatot. Hasonlóan a Trigun-hoz. Az egyes részek önmagában való nézése nem igazán érdekfeszítő, mert úgy pár rész megnézésével nem derül ki, hogy mit is akarnak a sorozatban.
Ezeket végig kell nézni, és akkor már megérti az ember, hogy miről szól a történet. Én pl. azért néztem meg, mert
Spoiler tartalom:
Jeet Kune Do-zik benne a főszereplő. Mivel spoilerbe írom, ezért elárulom, hogy az egy harcművészeti stílus, ami Bruce Lee saját önkifejező stílus volt lassan már 50 éve.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!