Mint mondtam, 26 részből nem tudod megállapítani. Példának okáért én a Yu Yu Hakushót 82. részig láttam, de csupán a 66-ik voltak benne olyan párhuzamok amik egy az egyben másolatai voltak a DBZ-nek. De nem csak olyan volt mint a DBZ, hanem az egy az egyben az volt. Na de nem térek el a témától. Nagyon könnyen lehet párhuzamokat vonni sorozatok között és kreálni is lehet őket. Nem ismerem el, és mégpedig azért mert nincs mit elismernem. Természetesen én is láttam azokat az animéket, amiket te itt leírtál, véleményem szerint NEM lehet szoros párhuzamokat vonni. Egyedül az említett shounen párhuzamok azok, amik előfordulhatnak, de a Bleachnek szerintem olyan története van egy az egyben, ami abszolúte ugyanannyira egyedi, mint pl. a Narutonak. Nem akarlak itt téged győzködni, mert azt gondolsz amit akarsz, de véleményem szerint elfogult vagy még mindig, és ez a további hozzászólásokkal se fog változni. Felesleges folytatnod, mert ebben a beszélgetésben te nem fogsz tudni olyan érveket felállítani amelyek döntő bizonyítékként szolgálnak. Egész egyszerűen azért, mert nem láttad még a sorozatot és mint említettem, elfogult vagy.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Egy kicsit a Sónenről, mert szerintem nem mindneki tudja mit jelent:
Spoiler tartalom:
A sónen, angol átírás szerint shōnen) japán szó, mely kifejezésként azokra az animékra és mangákra utal, melyeket elsősorban fiúknak készítenek.
A sónen anime és manga jellegzetessége az akciódús történet, melynek központi karaktere, a főhős egy fiú. A történetben fontos szerepet játszik a szereplők közötti erős barátság, a bajtársi kitartás és helytállás, ebből adódóan kedveltek azok a történetek, melyek szereplői sportolók vagy harcosok. A megjelenő női karakterek többnyire jobban kidolgozottabbak és szebbek, mint a sódzsó és egyéb műfajokban, sokszor szélsőségesen idealizált megjelenésűek. A fiú karakterek kevésbé kidolgozottak. A sónenből általában hiányoznak azok a virágos és egyéb „lányos” motívumok, melyek a sódzsora jellemzőek (erős érzelmek és a rájuk épülő drámai jelenetek).
Az idősebb, 18 év feletti, közönségnek szóló sónen történeteket már szeinennek hívják.
Tipikus sónen anime, manga például a One Piece, a Naruto, a Bleach, illetve a Dragon Ball sorozat.
Tehát a Sónen azt jelenti, hogy mindig egy fiúról szól a történet, és a lány szereplők, csak mellékesek. Tehát a Yu Yu Hakusho is Sónen Anime.
Dumet írta:
És azt meg ne felejtsd el, hogy a shounen műfajban akaratlanul is, de másolják egymást, ha a Bleachben is ennyi másolatot véltél felfedezni, akkor a Narutóban is van legalább ennyi, elhiheted.
Tehát ha Bleachet nem tekintitek másolatnak, akkor a Yu Yu Hakushot sem lehet másolatnak tekinteni, hiszen akaratlanul másolt a Dragon Ball Z-ből.
Máspedig, a Naruto egy egész Ninja világot teremtett, kölönféle saját kitalált technikával, míg a Bleach vehetett más animéktől ötleteket, és így könyebb volt elkészíteni az animét.
Az utolsó reagálásom következik a témában.
1. Mindenki tisztában van a shounen jelentésével és hogy mit takar, az okoskodásod szerintem kezd kicsit mindenkinek az agyára menni.
2. Nem írtam olyat, hogy egyik shounen sem lehet teljes másolat, csak azt, hogy minden shounen vesz egy kicsit a többiből --> ez nem zárja ki tehát a lehetőségét annak, hogy túlzásba esnek, ugyanakkor minden shounen rendelkezik saját történettel, a kérdés csak az, hogy ez a történet mennyit merít másokból
3. Érezhető, hogy a logikád elég ingatag lábakon áll az előbbieket elnézve.
Nos tehát a további viták elkerülése végett, amik feleslegesek, jó lenne ha befejeznéd az okoskodást, mert mint látható nemhogy nem tudsz felmutatni logikus érvet, csak szítod a tüzet azzal, hogy megpróbálod a saját igazadat bebizonyítani minden áron.
Az előbb ismertetett viselkedés a Fórum szabályzat I. 1. szabályát (a jó ízlés határain belül történő véleménynyilvánítást) sérti. Amennyiben csak és kizárólag a saját érdekeidnek megfelelően folytatod a jelenlegi vitát, kénytelen leszek kiszabni a megfelelő szankciót.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Már nem tudok mit irni itt Dumet nagyon megmondta az igazat,de Pinknek mindig van valami kikötni valója.Ez itt a Bleach fórum topik itt nem szarni kell a Bleachet hanem megbeszélni h mi jó benne nem itt az egészet ....
Ha Pink ennyire sok ebben az animében a hiba akkor minnek nézed?Akkor nézd a Yu Yu Hakusot és a Narutot amiből "lopták" szerinted!!!!!!
Na jó tényleg elég legyen, mert kezdem elveszteni a fejem, és olyankor könnyen kivágok valakit/valakiket! Pink nyugodj meg válts témát, ne hergeld a többit, mert az már tényleg fórum szabályba ütközik, ami törléssel/bannyar jár, és ez nem az az oldal ahonnét jöttél (db szink gyűjtő) és itt nincs kedvem ilyesmihez...
Na ja. Szóval akkor itt egy téma:
Ki meddig látta az animét? Van itt valaki rajtam kívül, aki feliratosan nézi?
Esetleg valaki, aki a mangát olvassa? A mostani fejezet naggggyon izgalmas volt *.*
Spoiler tartalom:
Megjelent Isshin, mielőtt Aizen elmondta volna, hogy micsoda Ichigo anyja... már folynak a találgatások, van, aki azt mondja, hogy Aizen Ichigo bátyja, vagy Ichigot csak örökbe fogadták, vagy... áá, alig várom a jövő hetet!
Egyébként tévedtem, bocsi. Nyáron vége lesz a Fake Karakura Town arcnak.
A Bleachet én az anime verzióját 109.részig láttam,nem szeretem a feliratos animéket ezért ezt sem nézem feliratosan.
Néha elolvasom a mangát de nem mindet csak néhányat pl.elolvastam az arrancarok részek elejét nem sokat 5-6 fejezetet.
Vége van már az Aizen elleni harcnak az animében??Vagy még tart?
Még a mangában is tart, ne aggódj
Azt mondják, hogy nyár közepén lesz vége (mármint a mangában), de lehet hogy csak a harc egy részének, és majd még folytatják egy másik arcban.
Aha, úgy látom, itt mindenki a szinkronra szavaz Én az első 51 részt láttam szinkronnal, még akkor, amikor csak addig volt szinkron, aztán tovább néztem felirattal... jó régen volt az Versenyeztünk az osztálytársammal, hogy ki tud többet nézni... én nyertem^^
Hogy őszinte legyek, tulajdonképpen az egész Bleach-et végignéztem, ameddig leadták, meg olvasom az animén túli részek mangafejezeteit, tehát még hozzá is tudnék szólni a témához:
Spoiler tartalom:
A fejezet végén megjeleni Isshin, eddig oké. De még hogy Aizen Ichigo apja? Ilyen hülyeség az életbe nem fog kiderülni, hiszen Ichigo apjának a kiléte teljesen nyilvánvaló. Szerintem a következő fejezetben az lesz, hogy Isshin egy ideig bírja a strapát, de utána Aizen fölé kerekedik, és megint jön Ichigo. Esetleg még egy olyat tudnék elképzelni, ami egyszer már a Bount sagában is megtörtént, vagyis hogy Aizen betörhessen a Lélekkirályhoz, nem Karakura városát fogja megkísérelni elpusztítani, hanem a Lelkek Világát, és akkor jön a nagy pofára esés, meg az, hogy Aizen felteszi mindenkinek azt a körkérdést, hogy "Mikor hittétek azt, hogy el akarom pusztítani Karakura városát?" Az is például, amikor Aizen végzett Halibellel, mert úgy gondolta, nem tudja tovább hasznossá tenni magát nála, a Bount sagából jött át, amikor is Kariya Ugakira omlasztotta a barlangot, mert túl gyengének találta a jövőre nézve; ráadásul Kubo mostanában egyre inkább olyan jeleneteket, mozzanatokat visz bele a mangába, amelyek mintegy visszaköszönnek a Bount sagából. Az, hogy utána mi lesz, az valóban jó kérdés, bár a legszívesebben egy Byakuya vs Aizen, vagy éppen egy Kenpachi vs Aizen harcot néznék meg; azok aztán tényleg nem lennének százasok.
Az Aizen Ichigo apját én sem gondoltam komolyan, csak olvastam egy olyan ember véleményében, aki valószínűleg túl sok szappanoperát nézett. Bár ki tudja...
Õszintén megmondom, a Bounto sagából már nem túl sok dologra emlékszem, de biztos igazad van.
Egyébként már megmondták, hogy Ichigon kívül senki se győzheti le Aizent, mert már mind látták a kardját. Bár mondjuk Aizen azóta ezerszer a képébe tolhatta, csak nem tudnak róla, mert rögtön utána azt a képzetet keltette benne, hogy még sose látta a shikaiát
Tényleg, a Bounto sagának a történetét Kubotite írta? Vagy teljesen az animekészítők agyszüleménye? (Azért kérdem, mert elvileg a zanpaktous sztorit ő írta...)
Mint ismeretes, a Bountok csak az animében szerepelnek, tehát a Bount sagát kizárásos alapon az animekészítő gárda készítette, ami viszont egy olyannyira jó filler lett, hogy még ötletet is adott Kubónak, hogy a Karakura Fake sagába is belevigyen egy-egy hasonló jelenetet, amit egyszer már átélhettünk a Bount saga alatt.
Oké, értem Gondoltam, hátha a forgatókönyvet ő írta, vagy valami ötletet adott hozzá, de ezek szerint mégsem.
Ha minden igaz akkor a Bleach folytatódik a Soul Eater befejezése után, nem? Mintha én azt olvastam volna valahol...
Csákány!
Na most ma nézztem meg 2 Bleach részt, a 27-28-adik részeket.
Tetszettek, és jók voltak. Csak az a lány, nekem még mindig erőltetett karakter.
Szerintem úgy gondolták, hogy kell bele egy erős női karakter is a főszereplők közé, ne csak a fiúk legyenek.
Minden shounenbe kellenek olyan karakterek, akik úgymond "boldogítják" a nézőközönséget, ugyanis kedvcsináló karakterek nélkül nem lenne teljes egyetlen shounen anime szereplőstábja sem. Borzasztó nehezen lehetne elképzelni például egy Dragon Ballt Herkules nélkül, vagy egy Inuyashát Miroku nélkül, de még mindig nem lenne igazi a Soul Eater szereplőstábja sem, ha nem szerepelhetne benne Excalibur. Még a Bleach sem érné egy fillért sem, ha kihagyták volna belőle Kont vagy Don Kanonjit, tehát én úgy gondolom, hogy Orihime mindenképpen kulcsfigurája kell, hogy legyen ennek az animének; ezt majd a 3. adag részei (110-167) fogják igazán részletesen vázolni, hogy Kubónak miért is van szüksége erre a karakterre.
Hát, tényleg jó karakter, meg poénosan szerepeltetik benne, de a harc közben nem ér semmit, esetleg mondjuk pajzsot emel az Isidának, ő meg el lő egy szuper nyilat.
De ez a kimondás nem kellene, hogy elutasítom, még a képessége jó lenne, de a szöveg nem kéne. De hogy lett neki képessége? Ha kiderül a mesében, akkor ne mondjátok el.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!