Szerintetek ez a vágottabb, vagy az amcsi? Am. kösz érte mindenképp, mert a szinkronért bevállalom a vágottat, max ahol vágást sejtek, pl.: fürdőjeleteknél, ott belenézek a kevésbé vágottba
Mondjuk kb. az első tíz részt láttam magyarul, szóval nem tudom. DVD-ket meg húgomnak vettem. Nekem bőven jó a japán, a magyar szinkron mondjuk úgy... elment. Szóval nem igazán tudom, hogy mennyire vannak vágva.
Az első 20-30 rész kb. semennyire. Utána már akad pár nagyon apró vágás, de olyannyira kevés, hogy én se tudom, hogy pontosan mennyi és, hogy mik ezek. Vélhetően a véresebb jelenetekben egy-egy pár másodperces szösszenet. Ahol igazán elkezdődnek a vágások, az a 100-as részek eleje, ahol az új évad is kezdődik a mangás részekkel, utána pedig minden ami belefér a 105-113-nál, nagyon durva, hogy ott mennyi vágás van, arról van pontos statisztikám is ennek a témának a 41. hozzászólásában, akit érdekel, az megnézheti.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Egy részt kaptam el anno még, aminek kb. a fele ki volt vágva. Magyarán a harci rész asszem Inuyasha és Sesshoumaru között kb. 90%--ban meg volt vágva. Azon lestem.
Lenne egy szakmai kérdésem :
Ugyebár az első mozifilmnek az egyik címe, hogy InuYasha, a film - Az időt felülmúló szerelem, így szerepel az oldalon is, de van egy másik címe is, hogy InuYasha, a mozifilm - Időtlen szerelem. A kettő közül melyik a hivatalosabb vagy elfogadottabb? DVD-borítón is láttam már mindkét címet.
Mindig az a hivatalos cím, amit bemondanak címként a szinkronban. Ezt most így hirtelen meg nem mondom neked, hogy mi, de szerintem az előbbi a hivatalos cím, a második csak amolyan rövidített címféleség lehet. Itt van a hivatalos DVD borító: http://dragonhall...to_id=1197
Ez a változat van meg nekem is. Elvileg ez a hivatalos. Régebben amúgy én is nézegettem, mert találkoztam mindkét-féle címmel én is, de aztán vélhetően utánanéztem és így lett az oldalon is ez a cím. Majd ha a kezem ügyébe kerül a DVD megint, akkor belelesek, csak most nagyon el van pakolva.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Köszi az infót, majd utánanézek, de valószínű, hogy az InuYasha, a film - Az időt felülmúló szerelem lesz a hivatalos, jobban illik a többi film címéhez.
Szerintem az Időtlen Szerelem jobb cím. Nem tudom, miért kell hülye címeket adni hivatalosként. Bár a szó szerinti fordítás Az Időt Átívelő Szerelem amúgy.
Azt hiszem ezt ide is ki kell tennem. Már egy olyan országos napilap mint a Bors is megemlítette a témát. Bár tipikus Bors-firkász színvonalon, tele tévedéssel, negatív előjellel, de a lényeg, hogy egy ilyen nagy példányszámban eladott újságban is szó volt róla. Addig üsd a vasat, míg meleg elv alapján kitettem az AXN-nek és az RTL2-nek is, meg persze az Animax facebook oldalára.
Egyébként magáról a petícióról már én is lemondtam, tudom, hogy az nem érte el a célját, és a háttérben már egész mást kezdtünk el szervezni, amiben az RTL már nem is játszana szerepet. Ehhez képest viszont ez a cikk elég nagy meglepetést hozott. Egyrészt kéjes öröm töltött el, hogy na végre, talán ők akarva-akaratlanul, de besegítenek, másrészt felkaptam a vizet, hogy ilyen kis terjedelemben hogyan tudtak ennyi baromságot írni. De ez mindegy. Ahogy a Pokémon hetedik filmjét, úgy ezt is tök véletlenül fedeztem fel, mert nagy kapkodásban gyorsan betettem a táskámba a tegnapi és tegnapelőtti újságot, hogy legyen mit olvasni a vonaton. Képzelheted mennyire meglepődtem, amikor megláttam
Kár felvenni az ilyeneket. Már az is nagy szó, hogy mangasorozatot írtak és nem rajzfilmsorozatot, habár azzal se mondanának hülyeséget, mert végül is az. Amit pedig a Facebookon is írtam ezzel kapcsolatban, hogy egyrészt ezeknek a szavazásoknak nem sok értelmük van, de mégis népszerű, mert a magyar ember szeret szavazni, csak nem tud (lásd választások). A másik pedig, hogy az InuYasha helyzete kísértetiesen hasonlít a DBZ esetére és az RTL-t ismerve, ők képesek ugyanazt a hülyeséget akárhányszor eljátszani, ez nem kétséges, akárki akármit is mondjon, ugyanis ezt már bebizonyították nem egyszer. Ebből kiindulva, az InuYashára még várhatunk jó pár évet, ha nem örök időket, amíg egy másik csatorna nem lát benne fantáziát (lásd Viasat6) és meg nem szerzi. Az RTL-től viszont ne várjon senki semmit, mert aki így tesz, az hatalmasat fog csalódni és ez nem feltevés... ez tényállás.
Kikyou (InuYasha)
Pont a választásokat példának? Hát nem azért, de a magyarok többsége megmutatta, hogy nagyon is tudja, hová/mire kell szavazni, de hadd ne politizáljak. Egyebekben nem reagálok, mert egy szóval sem mondtam, hogy ez automatikusan azt jelenti, hogy folytatnák. Én egy tényállást közöltem: az újság megírta. Ennyi. Innentől szerintem hagyjuk a témát. Sorry, hogy megemlítettem. Meg azt is sajnálom, hogy én nem adom fel, ha már valamit elhatároztam és esetleg mást is megpróbálok informálni vagy reményt adni. Mert ebben van reális lehetőség, nem úgy, mint hogy pl. az Animax feltámad hamvaiból és eljön a Kánaán. Azt mégis többen beveszik.
Egy szóval se mondtam, hogy nem tartom tiszteletben a véleményedet. De esélytelennek tartom és ezt nem 2 perccel ezelőtt találtam ki. Nagyon régóta figyelem az RTL hozzáállását ehhez a témához, és tapasztalatból írtam azt amit. Éveken át reménykedtem, hogy az RTL ezt azt amazt folytatni fog, vagy újra műsorra fog tűzni. Közbe láttam az Animax dolgait is és a többi csatornáét. Meg tudnám magyarázni az Animax-el kapcsolatos álláspontomat is de nem teszem, mert már senki sem fűz hozzá reményt. Akkor az RTL-hez miért is fűztök több reményt, amikor kb. ugyanannyi az esély? Én is kérdezhetném ezt. Egészen egyszerűen csak annyiról van szó, hogy az RTL lassan egy évtizede játssza ugyanazt a játékot, és mindenki bekajálja, akármit is tesznek. Az Animax még csak egy éve haldoklik, de máris mindenki temeti. Hogy is van ez akkor? Na mindegy. Nem értem egyébként, hogy most miért kell egy bizonyos vélemény miatt megsértődni, amikor én is csak véleményt nyilvánítottam. Ha nem értesz vele egyet, akkor ez van. Nem kell mindenben egyetértenünk.
Kikyou (InuYasha)
Én meg más szempontból figyelem az RTL-csoport tevékenységét, és jó pár dolgot újra műsorra tűztek (más kérdés, hogy műsoridő-kitöltés miatt, illetve a válság okozta költséghatékonyságért), vagy épp folytatnak olyan dolgokat is, ami évek óta váratott magára. Az olyan premierekről nem is szólva, ami évek óta náluk volt, de nem tűzték műsorra. Ha a Pasikat, a Gálvölgyi show-t vagy a Szeszélyest (hogy csak aktuális példákat mondjuk) előszedték a süllyesztőből, erre ugyanannyi esély lenne, csak hajlandóság kell rá. Meg egy kis nézői "rásegítés", igény. Persze, hogy temetik az Animaxot, és igazuk is van. Csak azt ne felejtsük el, hogy a két csatornát nem szabad egymáshoz hasonlítani, mert az RTL még a legrosszabb reklámbevételi évben is színes, változatos műsort adott, míg az Animax egy kis negatív fuvallattól is összezuhan - hát még így? Nem mondtam, hogy nem értek egyet veled (bár nem mindenben, de ez tényleg lényegtelen), azt sem vártam el, hogy örömódát zengj. Majd a történelem valamelyikünket igazolja. De éppen azért, mert te is szeretnéd a folytatást látni (bár már ebben kezdek elbizonytalanodni), meg én is, inkább össze kellene fogni, nem a negtív hullámokat és a pesszimizmust sugározni. Egy halálos beteg embernek sem mondják a képébe, hogy neked kampó, pár nap, aztán csá, hanem biztatják, nyugtatják, próbálják jó kedvre deríteni. De mondom, ha neked ez a hozzáállás jobb, hát csináld. Ezen nem sértődöm be, de nem is fogok hozzá tapsikolni.
Ez esetben sajnálom, ha félreérthetően fogalmaztam, ez sajnos előfordulhatott. Mindennél jobban szeretném látni az InuYashát, efelől nem hagyok semmi kétséget, csak sajnos én már belefáradtam a reménykedésbe az RTL-t illetően. Én egy másik csatornában reménykedek már, hogy a DBZ-hez hasonlóan eljut hozzájuk és levetítik végre. Én erre több esélyt látok jelenleg, mint az RTL meggyőzésére. Az lehetséges, hogy elővettek műsorokat az utóbbi időben, de nem azokat, amelyekkel gondjaik voltak. Persze manapság ez már megoldható lenne, de mind a DBZ, mind az InuYasha olyan "problémás" műsor volt az RTL számára, amelyet nem biztos, hogy kockáztatnának. Persze erről is ők tehetnek, mert ragaszkodtak a 12-es karikához szimplán a nagyobb nézettség reményében és ezt azóta se tudtam igazán megbocsátani nekik, mert gyakorlatilag saját magukat lőtték ki ezzel. Sokan az ORTT-t hibáztatják itt is, de a csatorna is legalább annyira benne volt a dologban. Na ez az amivel nem szoktak velem egyetérteni az emberek, pedig ez így volt.
Na mindegy, ha sikerrel járnál, amit jelenleg kétlek, de azért szurkolok, valószínűleg csodának élném meg, az RTL-hez való hozzáállásomon ez nem változtatna vélhetően. Szóval ha csoda történne és mégis műsorra tűznék úgy elfogadnám az igazadat, mert ez nyilvánvaló, viszont az RTL-t továbbra se tekinteném olyan csatornának, amelytől akármit is várhatnánk. Több kell már ettől az én meggyőzésemhez, pedig alapvetően bizakodó ember vagyok. Ha más nem, az mutatja ezt, hogy talán én vagyok az utolsó, aki bízik az Animax feltámadásában.
Kikyou (InuYasha)
Lengabor írta:
Ha a Pasikat, a Gálvölgyi show-t vagy a Szeszélyest (hogy csak aktuális példákat mondjuk) előszedték a süllyesztőből, erre ugyanannyi esély lenne, csak hajlandóság kell rá.
Egy sorozatos példát is megemlítek ami nemrégiben történt: A Sorozat+ elkezdte leadni a Kaméleon 4.évadát amit az RTL már 2009 óta ígér. Úgyhogy tényleg ilyen erővel ezt is adhatnák Még nem adom föl a reményt hogy még lássuk valaha az új részeket.
Nekem még csak a 7. lemezig van meg az Inuyasha. de nem tudtam hogy kisebb vágások a DVD verzióban is vannak,mondjuk eredeti japán verziót nem néztem belőle. Bár nem meglepő mert minden anime amcsi közreműködéssel kerül hozzánk és valamiért kicsit mindegyikbe belevagdosnak.
Annak meg szerintem is semmi az esélye hogy az RTL műsorra tűzné megint.
Amúgy én is reménykedtem benne de aztán én is beláttam hogy felesleges. Nagyon szeretném én is látni de ez van. Magyarhonban élünk.
Lesz@rják ahogy a Dragon Ball z-t is. Tényleg csak abban lehet reménykedni hogy egy másik csatorna műsorra tűzné. Bár elég kevés ennek is az esélye vagy mire már öregek leszünk.
Az is csoda számba megy hogy a Viasat-on Dragon Ball Z van.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!