Rég írtam ebbe a témába, így szeretnék egy pár észrevételt megosztani.
Óvatosan csak az olvassa tovább, aki már látta a sorozatot, mert előfordulhat "spoiler".
És előre is bocsánatot kérek, ha rossz a téma vagy butaságnak tűnik.
Először ez egy nagyon jó sorozat. Nekem ez az egyik kedvenc sorozatom.
Egy kicsit szomorkás is, de összesítésben jó.
Amikor első ízben láttam még tv-ben, nem hittem volna, hogy ilyen vége lesz.
Spoiler tartalom:
Nem gondoltam volna, hogy pont a főszereplő a király leszármazottja azt hittem, hogy Jázmin a hercegnő, hogy a király Endon és a kovács Jarred szerepet cserélt és azt sem gondoltam, hogy az Árnyak Ura egy efféle valami. úgy gondoltam, hogy ő is egy emberforma személy lesz pl Dain. Az igaz lehetett volna, hogy Dain tényleg egy végső 3. szintű ol, de ezen felül az Árnyak Ura is lehetett volna.
Láttam már ilyen fajta sorozatot, ahol a főgonosz "ellenség" a főszereplőék barátja volt és valamiféle aura vette körül a végén.
Így az, amikor az Árnyak Urát mutatták úgy gondoltam csak kivetülés vagy hasonló.
Még a maradék részek híján is befejezettnek mondható, mert a történet lezárult.
Egy oldalon elég fura dolgokat olvastam, hogy ennek a sorozatnak van folytatása legalább is a történetnek.
Spoiler tartalom:
Ahol pl Barda megnősült és gyermekei lettek, miután palotaőr kapitány lett, Jázmin pedig királynő lett és a szüleik nevét adták a leszármazottaiknak pl II. Endon, II. Jarred és II. Anna.
Nem tudom vajon miért írtak hozzá folytatást, mikor csak leginkább a kövek összegyűjtéséről és az Á.U. legyőzéséről szólt?
Nem tudom mennyire hiba, hogy a hetedik őr kis kedvenceinek a nevei megváltoztak a két részt illetőleg.
Pl mohó=kapzsi és undok=gyűlölet.
De sokkal jobban nézett volna ki, ha ez nincs.
Ti mit gondoltok?
Szerkesztette: Dumet - 2020. 10. 10 18:49:31. Indok: Nincs gond a spoiler tartalommal, ha használod a gombot hozzá.
Én is jó rég írtam ide utoljára, érdekes látni, hogy akkor milyen terveim voltak. Az már kevésbé felemelő, hogy az elmúlt 9 évben semmi előrelépés nem történt, ami ezt a sorozatot illeti, de ez annyira nem meglepő, mert kevésbé ismert, Amerikában konkrétan megbukott, Japánban dettó, pedig jó kis sorozat ez, legalábbis ami a történetet illeti. A megvalósításnak azért vannak hibái, főleg a teljesen CGI szörnyek, azok nagyon illúziórombolóak elsőre, de egyébként még annak is van egyfajta videójátékos bája, arra emlékezteti az embert.
Ami a projektet illeti, mint írtam, nem történt változás, az utolsó epizódok fordítása viszont olyan szinten sokadlagos prioritássá vált, hogy lehet, hogy újabb ennyi év múlva sem lesz kész. A szinkronos epizódok HD-sítése is tervben van, de eléggé elkedvetlenít, hogy időbélyegzős HD videók vannak csak hozzá, ráadásul az első tízenakárhány részhez a képarány is 4:3-as csak, pedig a japán változat végig 16:9-es, de valamiért ilyen ez a HDTV változat. Szóval sok a gond, mostohán bántak ezzel a sorozattal, épp ezért lenne ideje kezdeni vele valamit, de egyelőre ez még várat magára...
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!