Szerintem csak ugyanazt mondta el, amit Toshirounak is elmondott az a másik arrancar, hogy 1-10-ig vannak az espadak. Az hogy a 10-es két számjegyű szám, és nem egy, szerintem nem sok jelentősége van. Én az ilyen apróságokat észre sem veszem, főleg amióta a Sailor Moonban tapasztalt szinkronbaki mennyiség teljesen meggyőzött arról, hogy felesleges erre odafigyelnem (és akkor a Bleach ehhez képest lényegében teljesen hibátlan).
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
A most következő mondanivalómat spoilerbe teszem azon egyszerű oknál fogva, mert az oldalon jelenlévők közül jó páran panaszkodnak arra, hogy nem tudják fogni az Animax-et, amelyen tegnap este 10-kor került leadásra a Bleach Movie 2.
Spoiler tartalom:
Magáról a movie-ról olvastam az e havi Mondóban, és az ott leírtak alapján érdekesnek ígérkezett a sztori és szerintem tényleg az volt. Már csak maga az ötlet is megfogott, ahogyan kitalálták, hogy valamikor régen Hitsugaya Toushiro és Kusaka Soujiro ugyanazt a lélekölő kardot, Jégförgeteget birtokolták, aminek örültek is, hiszen a Halálisten Akadémián (persze a movie története szerint) osztálytársak, sőt, legjobb barátok voltak, csak éppen a 46-ok Tanácsa ezt nem nézte jó szemmel. A Tiszta Lelkek Városának szabályzatában ugyanis az szerepelt, hogy két halálisten ugyanazt a lélekölő kardot nem birtokolhatja, ezért a 46-ok Tanácsa párbajra kényszerítette Hitsugayát és Kusakát Jégförgeteg megszerzéséért, amelyet végül Hitsugaya nyert meg. De amint eldőlt a harc sorsa, a Titkos Hadtest kivégezte Kusakát, Hitsugayának pedig végig kellett néznie az ő halálát, de tulajdonképpen az indította el a bonyodalmat, amikor kiderült, hogy Kusaka a Király Pecsétjének köszönhetően visszatért az életbe, Hitsugaya pedig őt akarta megkeresni és újból megküzdeni vele. Emiatt azonban Yamamoto főparancsnok arra az elhatározásra jutott, hogy házi őrizet alá helyezi a 10. osztagot, majd megvonja tőlük a lélekölő kardjaikat, adott esetben akár fel is oszlathatja az osztagot, ha rosszabbra fordul az eset. A Tiszta Lelkek Városa egyaránt akarta kivégezni Hitsugayát és Kusakát, de csak akkor jött rá mindenki, hogy Hitsugaya valójában csak vissza akarja szerezni a Király Pecsétjét, amikor Hitsugaya kardot emelt Kusakára, egykori legjobb barátjára, ekkor azonban már régen késő volt. Kusaka ugyanis egyesítette magát a Király Pecsétjével, majd egy külön dimenzióba zárta el Ichigót, Rukiát, Renjit, Hitsugayát, Matsumotót, Kenpachit, Ikkakut és Yumichikát, mivel ezen személyek éppen a közelében tartózkodtak. Erre azonban csak az utolsó 10-15 percben került sor, ennek is nagy része azzal ment el, hogy a bent rekedt halálistenek egy csapat lidércet öltek le, hogy utat nyerjenek Ichigónak. Végül Hitsugaya ismét legyőzte Kusakát, itt azonban vége is volna a történetnek.
Nagy vonalakban ennyiből állna a 2. movie. A történetvezetésben, a karakterek kidolgozásában, a háttérzenék kiválasztásában és az ötletességben ezúttal sem volt hiány, csak éppen a végét siették el nagyon, amit sajnálok is, de még így is azt tudom mondani, hogy élvezhető "filler" történetet találtak ki a sorozat mellé az anime készítői.
Utólag pedig annyit szeretnék közölni, hogy holnap már csak az utolsó két rész lesz látható 4:3-as képarányban, mert a következő adag már 16:9-es felbontású részeket fog tartalmazni, és az azt követő részekkel is hasonló a helyzet, valamint a 4. adag egy 22 részes filler évaddal nyit majd és csak a 190. résztől folytatódik az eredeti történet.
Előreláthatólag 2011. május 30-től (hétfő) várhatóak a Bleach 4. adagjának részei, amelyeket a 212. részig tutira megvettek.
Spoiler tartalom:
Mint azt korábban megfogalmaztam, a 4. adag egy 22 részes fillerrel nyit, amelyben a 3. osztag kapitányává egy Amagai Shuusuke nevezetű halálistent neveznek ki, akivel csak a filler évad utolsó részéig találkozhatunk, mivel ez a szereplő nincs benne a mangában. Aztán visszakanyarodik az eredeti történet a 190. rész közepe felé, mert az epizód első felében a 3. adag történéseit foglalja össze az anime, aztán jön az éles küzdelem a 8. espadával, Szayel Aporro Granzzal, a 7. espadával, Zommari LeRoux-val, illetve az 5. espadával, Nnoitra Jigurával, akik ekkor már a teljes erejüket beleadva harcolnak a Hueco Mundóba behatolt hősök, azaz Ichigóék ellen. Aztán lesz egy múltidézős évad a 206. és a 212. rész között, amely a Bleach története előtt 100 évvel játszódik. Ebből a hét részből fog igazán kiderülni, hogy mi hogyan miért következett be egészen pontosan.
Jelen pillanatban még tárgyalások folynak arról, hogy vajon a 12. évad epizódjait is megvegyék-e a magyar Animaxesek a japánoktól, amely a 229. részig szólna, vagyis szemtanúi lehetnénk annak, hogy a Karakurában állomásozó halálistenek miként veszik fel a harcot az Aizen által egyre erősebbé és vérszomjasabbá vált Arrancarok, illetve az első három espada, Coyote Stark, Barragan Luizenbarn és Tia Halibel ellen, valamint betekintést nyerhetünk Ichigo és Ulquiorra végső csatájának kezdetébe, mivel ezt a harcot a 230. résztől még egy filler évad szakítaná meg. Én nagyon szeretném, ha jövőre a 229. részig láthatnánk a halálistenek és az Arrancarok háborúját, de persze minden csakis a japánoktól és a magyar Animaxtől fog függeni.
Én nem bírom ki addig, úgyhogy inkább nézem felirattal, de majd ha lesz letöltöm azt is De úgy tűnik nagyon sok filler van és én azokat nem nagyon szeretem :S
húúúhh amióta elfoglalt vagyok melóval stb hanyagoltam a fórumot
na 1 kis téma
Spoiler tartalom:
Mit szóltok a Végső Getsuga Tenshou-hoz srácok? Jó' rész volt szerintem és valami gyönyörű volt a megrajzolása vagyishát nem úgy nézett ki ichigo kezén a getsuga meg a nadrágján mint az amit eddig használt hanem más világoskék árnyalatok stb *.*
és most 1 kis manga...
Spoiler tartalom:
végre kezd izgalmas lenni a manga ... amikor ichigo jelvényéből előtört a zangetsu keresztvasa reiatsu formában hátaz eszméletlen volt és shuriken-ként próbálta használni elösször xd
A Végső Égmetsző Holdagyart valóban rendesen kidolgozták, de tény, hogy Kubo ennek az alaknak a megrajzolásához a Prince of Persiát használta fel forrásként, és nagyon jól el lett találva. Csak azt az Aizen elleni harcot lehetett volna még izgalmasabbra csinálni, adott esetben akár még egy rész erejéig nyújtani is, mert így, hogy végig Ichigo volt fölényben, túlságosan is el lett sietve.
@chrono Betettem spoilerbe azt is, ami a legújabb anime részről szól. Itt sokan nem nézik csak a szinkronos részeket, szóval inkább ne lőjük le nekik a poénokat
Spoiler tartalom:
Egyébként elég furák szerintem a mangában a mostani részek... Ez az új csaj kiakasztó...
A "46-ok Központi Tanácsát" mikor alapították újjá?
Mert tudjátok a sorozat elején Aisen megölte őket.
De az első mozifilmben már elvileg újraalapították.
A sorozat második felében pedig az volt, hogy a főkapitány vette át a döntés hozást.
Volt egy tartalék 46-os tanács, vagy, hogy lett újra 46-ok tanácsa?
Szerintem nem alakították újra, de lehetséges, hogy ez kiderül a későbbi részekből, amiket még nem adtak szinkronosan. Azt viszont most mondom, hogy a mozifilmnek semmi köze nincs a mangához vagy a történethez, szóval így nem is illeszthető bele a sztoriba. Vagyis a mozifilmekre ne támaszkodj, mert sok ponton ellent is mondanak az eredeti történetnek.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
De a második mozi filmben szó esik Ichimaru Gin-ről.
Hogy Toshirou nem olyan, mint Gin.
04:21
És egyébbként a szinkronhangoknál miért van kitéve pl. Loly-nál magyarhangja Andrádi Zsanett. És utána oda van írva, hogy a 268. részben is és Luppi-nál Vida Péter, mint magyar hang, de a 266. részben is?
Honnét tudják előre. hogy az lesz-e majd a magyarhangja abban a részben?
Lehet, hogy lecserélik, mint a legtöbb szereplő hangját.
Mint már írtam, a mozifilmben lévő eseményeknek semmi közük az eredeti sztorihoz, ne keverd bele őket, teljesen függetlenek, mivel a mangában sincsenek benne, vagyis a filmek is fillernek számítanak, amiben nem derülnek ki olyan dolgok, amelyek befolyásolnák később a történetet.
Azért írtam ki a szinkronlistába ezeket mert feltételezek annyit róluk, hogy talán megtartják a hangokat, természetesen nincs rá garancia, de tegyük fel. Persze, ha nem így lesz mégse majd, akkor átírom.
Kikyou (InuYasha)
Hát ez jó kérdés, sajnos nem tudni azt se, hogy miért és azt se, hogy le fogják-e adni majd valamikor. Nem kizárt egyébként, hogy csak DVD kiadási jog van az OVA-kra, vagyis tévében ezért nem mehetnek.
Kikyou (InuYasha)
A 8. évad openingje magyar szinkronos lesz?
Mert elég jól hangzik magyarul.
Láttam, hallottam már.
Magyarul fog menni tévében is?
Vagy marad az eredeti japán hang?
Nem lenne rossz, ha magyar lenne.
Ti mit mondtok?
Ami a Youtube-on kering, az egy fan által írt és felénekelt változat, vagyis nem hivatalos. Ennél fogva nem is használható fel tévés vetítés esetén. Egyébként meg szerintem felesleges is, hogy magyar legyen, bár, hogy miért azt nem épp itt fogom kifejteni.
Kikyou (InuYasha)
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!