Ritkán mondok ilyet, de a mostani két rész szinkronja valami szánalom volt. A #217 elején a visszaemlékezésbe milyen hangja volt már Kimimaronak, úristen , meg dettó más szöveget mondtak, mint annak idején, a különböző kifejezésekről nem is beszélve. Viszont, hogy valami jót is mondjak, Csongi meg Jutka jól nyomta, ők tetszettek, Jutkának lassan olyan hangja lesz mint a Cs.Katának, Csongi meg nagyon jól mélyítette a hangját.
De szerintem nagyon is gáz volt, egyébként szerintem Kimimaronak összekeverték a két szinkronhangját és a gyerekkorit rakták be, nem Pál Tamást. Ha megnézed a 124. végén, akkor rájössz, hogy mekkora gáz lett. A különböző kifejezéseknek meg már egész evolúciója van pl. nimpó --> technika --> nindzsa technika; Varjú --> Holló; Árnyékklón jutsu --> Klónhadsereg jutsu stb. Remélem azért a shippuudenre összeszedik magukat.
izzy írta:
Na halli kisé elöre rohantam fél vagy egy ével csináltam egy kis szöszenetet a sippuuden elsö részeröl ugyan ojan elmebeteg mint a töbi amvém
Na végre elkészültem a stábokkal, jó kis lista kerekedett, szerencsére kivételesen az utóbbi két részben legalább kiírtak minden hangot (majdnem mindet). Kimimarót elbaszták ez tény, bár már amikor egyszer valaki kérdezte a Facebookon is, hogy ki szinkronizálja, a munkatárs akkor is a gyerek hangját írta ki, szóval ordított a dologról, hogy fingjuk nincs, hogy ki kicsoda a sorozatban, max a főszereplőket tudják valamennyire, de a többit nem. Ezek után ne várja már senki azt, hogy majd nem lesznek ilyen bakik, már az is csoda, hogy pl. Ukont (Sakon ikertestvére aki harcolt Kibával a hangos négyesből) megjegyezték és Tokaji Csabát rakták most vissza (egy korábbi visszaemlékezés során még erre se voltak képesek). Úgyhogy egy-két ilyen baki belefér, már meg se lepődök rajta, mert ilyenek mindig is voltak és mindig is lesznek. Nekem egyénként bejött ez a két rész szinkronilag, nem volt különösebb gondom vele (a történet már kissé langyosabb volt). Ja elhangzott itt egy kérdés korábban, hogy Matsuri hangja ki lesz... Talmács Márta, aki az előző fillerben is annak a megszállt kislánynak a hangja volt, így a végére azt hiszem kicsit kezdenek spórolni a hangokkal, mert nem ő az egyetlen, aki már vagy 3-4-szer szinkelt egy-egy filler karaktert, bár szerencsére sok jelentősége ennek nincs, hiszen úgyse fognak szerepelni később nagyon (kivéve Matsurit bár a Shippuudenben kitudja ki lesz a hangja).
A félrefordításokat én meg észre se veszem, annyira megszoktam már. Tőlem aztán lehet bármi a neve, úgyse jegyzem meg, mi volt legutóbb, szóval mindig jó. A klónhadsereg jutsu néha engem is zavar, de a többivel nincs gondom. Egyébként nem hiszem, hogy lesz bármilyen változás a szinkron minőségét illetően csak azért, mert Naruto Shippuuden lesz a sorozet neve. Kurvára senkit nem érdekel, hogy ez egy fontosabb, ez meg egy kevésbé fontos rész, vagy sorozat, ilyen nem létezik. Ahogy a release készítésben sem ismerjük ezt a fogalmat, hivatalosan se létezik szelektálás, hogy ezt szarabbul csinálom meg mert nem érdekel annyira, ezt meg jobban mert ez jobb... Szóval ne számítson rá senki, hogy majd itt megváltják a világot a Shippuudenben.
Izzy...
Spoiler tartalom:
nem bántásból, de az előző AMV-d jobb volt... megnéztem ugyan végig, de a végén már ordított, hogy abszolúte nem a jelenetekre jön ki a zene... Na mindegy, ne vedd bántásnak, csak tanácsnak.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
nem az elején meg probáltam kais ra csinálni kis izzys beutésel vége meg téjeskudarc mert speed pulugin nélgul csináltam és így csak 15% enged gyorsitani
Már nem félek, nem fázom, és nem fáj semmim sem.
Meghaltam.
Aha... akkor azért, mert az eleje egész ígéretesnek indult, de aztán utána már látszott, hogy ez mégse az igazi... na mindegy majd lesz ez jobb is, lassan már nekem is kéne valamit alkotni, csak nincs időm rá manapság, de ami késik, nem múlik. Amúgyis gyakorlat teszi a mestert.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Igen jön hamarosan csak egy kis technikai probléma adódott a felvételnél, ezért nem lett kész időben, de mint tudod ha nem jön közbe semmi (Animax baki, nagyobb technikai probléma stb.) akkor már vagy aznap éjfél körül, vagy másnap esteig bezárólag (ahogy éppen az elfoglaltságaink engedik) ki szoktuk rakni a részeket, úgyhogy ne türelmetlenkedj.
Kikyou (InuYasha)
Na, ezzel vége az első adagnak, a két uccsó rész szinkronjával már elégedett voltam (az előző két rész hibái ezzel elnézve ), bár mintha Yashamarunak nem Kisfalusi Lehel lett volna a hangja. Amint mondtam a 220. részben már volt egy kis manga meg shippuuden. Öröm volt nézni az előzetest csak kár hogy most lehet várni több, mint fél évet a folytatásra.
Deidarát már hallhattuk egy pillanatra a 135. részben, lehet, hogy majd ő lesz a shippuuban is hangja, bár nem ismertem fel, hogy ki volt, talán Széles Tamás, de nem vagyok benne biztos.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!