OFF: Igen ez így igaz, és ez talán gond? Nézni nézni erről van szó. Egyébként milyen suliba jársz te, ha szabad érdeklődni, hogy az "anatómia" becses és míly szép hivatását tanulod, vagy próbálod XD?
Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.
OFF: Elsőéves pszichológushallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetemen. A pszichológia egyik része azzal foglalkozik, hogyan jutnak el a dolgok a tudatunkig, hogy észlelünk, érzékelünk, stb. (kognitív rész), és csak a másik kb. 50%-a (Szegeden kisebb az arány) foglalkozik a filmekből ismert bőrfoteles/ágyon fekvős, "kérdezz-felelek", egyszóval, tanácsadás résszel. Az anatómia a kognitív szakirányhoz tartozik; ahhoz, hogy valóban el tudjunk mélyedni ebben a tudományban, ismernünk kell az idegrendszerünket, az agyunkat, gerincvelőnket, az érzékszerveink működését, vagyis azt, hogy miképp nyerünk információt a környezetünkből. Nagyjából ez az anatómia dolga a mi szakunkon, elvégre mi nem orvosnak készülünk.
OFF: Jaa, én azt hittem már, hogy frankón orvosnak készülsz De akkor kellemeset tévedtem a pszihó jobb dolog, na ez aztán a jó téma régebben engem is érdekelt, de ennyire nem mélyültem el benne Na tök jó, sok sikert jó dolog az a téma.
Kihívás, kihívás hátán, mérgelődés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.
OFF: Köszi szépen! Egyébként az, amit mostanában tanulunk, nem igazán tudja lekötni a figyelmem. Engem a tanácsadói pálya érdekel (esetleg iskolapszichológia), de ez a sok kognitív cucc (anatómia, kísérleti és általános pszichológia, bevezetés a pszichológiába, statisztika) annyira távol áll tőlem, hogy csak na. Egyelőre csak próbálom átvészelni ezt a "pár" szemesztert, amíg el nem kezdünk végre személyiséglélektant tanulni.
OFF: személyiséglélektan, huh na az ám a bonyodalmak jégcsúcsa De egyben a legizgibb témák közé is tartozik, hm érdekes dolgok foglalkoztatnak, de na kinek mi jön be Bár izgi a lélektan is.
Brolly, ha lehet ne offoljátok már szét ezt a témát, ez egy játék topik, tessék a csevegőbe beszélgetni.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!