Tegnap kezdték el sugározni az Animaxen a Lovely Complexet. Mi a véleményetek róla?
Én a történetet szeretem, de a manga szerintem sokkal jobb, mint az anime. A mangát előbb is olvastam, mint ahogy az animét láttam, és én teljesen más hangot képzeltem el Risánat, mint ami a japán vagy akár a magyar szinkronban van. A magyar azért rosszabb >.< Nekem ez a hang Nodame marad. És ezek a kiabálós részek... Na mindegy, nem szapulom tovább. Egyébként mi volt az endinggel? (Az openinget nem láttam.) Miért nem volt benne szöveg?
Én csak később fogom elkezdeni a nézését, mert rossz mindig mindenre várni. Így hogy nem ismerem, semmi nehézség nincs abban, hogy ne nézzem. Majd a vége felé elkezdem, amikor már mondjuk a 20. rész felett járunk. Szóval ha meg is tetszik, akkor legalább egyben megnézhetem és nem fogok rá mindig várni egy hetet. Így vagyok a Harry Potterrel is. Kövezzetek meg érte, de nekem tetszik az a film. Eddig az első 4 részt láttam, és most már meg fogom várni a végét, ami 2011 júliusában jön elvileg. Másik példa az alkonyat. Ebből még egy részt sem láttam és nem is fogom megnézni, amíg meg nem jelenik az összes része.
A szinkronról meg láttatlanban annyit hogy, van néhány szinkronszínész, aki rengeteg szerepet kap. Nem említenék most neveket, szerintem egy animékedvelő úgyis tudja hogy kikre gondolok. A lényeg hogy attól, mert még egy pár másik animében is hallod azt az ismerős hangot, attól még lehet hogy illik a karakterhez az adott színész hangja.
Japán nyelven eddig egyetlen animét néztem. A Bleach volt az, amelyiknek esélyt adtam ilyen téren. Hozzáteszem hogy csakis azokba a részekbe tekintettem bele, amelyiket már láttam magyarul. Õszintén bevallom hogy tetszett a hangok túlnyomó többsége.
Bocs a sok dumáért, csak kifejtettem a szemléletemet.
Nekem nagyon bejött és nincs, kifogásom a hangokkal szerintem jól eltalálták mondjuk én több poénra számítottam azok az igazi kacajtatos poénokra, mert csak meg mosolyogtatót, de valahogy nem éreztem azt a humort, ahogy egyes leírások mesélik el
Már nem félek, nem fázom, és nem fáj semmim sem.
Meghaltam.
Nos, az első részt én is láttam már, csak ez alapján nyilatkozok most.
Ugyan nem ismertem előtte az animét, csak Mithriltől hallottam róla több mindent, de én se ezekre a hangokra számítottam, ami persze nem azt jelenti, hogy ne tetszett volna. Alapvetően én is úgy vagyok ezzel mint, ahogy Imi is írta feljebb, hogy attól még, hogy ugyanaz a hangja, mint egy másik animében, simán jó lehet, nem kell azt figyelni, hogy hoppá, ez Naruto hangja volt, a másik meg Nodaméé. Ráadásul én kivételezett helyzetben is vagyok most, mert éppen egy olyan anime releasén dolgozok, ahol a főszereplő hangja szintén Dögei Éva... vagyis az utóbbi időben állandóan az ő hangját hallgatom. A Narutót meg szintén nézem (éppen újra a 104. részig), tehát Előd Botit is hallom minden nap. Viszont ettől még nem lesz rossz a Lovely Complex szinkronja, én meg vagyok vele elégedve. Amúgy is már unom, hogy amikor kijön egy anime akkor csak fikázni tudja mindenki a szinkront (nem erre a topikra utalok, hanem az Animax Facebookra főként).
Ami magát az animét illeti, az már más tészta. Az első rész szerintem túlságosan pörgős volt, legalábbis nekem. Csak kapkodtam a fejemet a jelenetek után, olyan gyorsan követték egymást, én annyira nem kedvelem, amikor ilyen gyorsan mennek a dolgok. Mivel Mithril említette, hogy a mangából nagyon sok mindent kihagytak az anime készítők, van róla elképzelésem, hogy miért is lehet ez ilyen, de ennek ellenére azért reménykedem benne, hogy nem lesz mindig ilyen, mert mangát olvasni jó úgy, ha látod a képeket sorban, te osztod be az idődet, hogy meddig bámulsz egy-egy képet. De az animében ha csak egymás mellé rakják a manga képeit, ott az bele kell férnie 20 percbe, és ha sok ilyen jelenet van, akkor az már elég kevés, szóval gyors lesz. Szóval ennyi problémám volt eddig, ha végig ilyen gyors lesz, akkor vagy fel kell vennem ezt a gyors stílust, vagy nem lesz egy számomra jó anime, de erre az utóbbira még gondolni se akarok, mert sokszor már csak a szinkron miatt is megnézek egy animét függetlenül attól, hogy az milyen típusú. Meg különben is, amíg lehet rajta nevetni, és van persze valamiféle története, addig nincs baj.
Spoiler tartalom:
A lényeg, hogy ne bántsa senki Dögei Évit, mert az egyik legjobb szinkronszínésznőnk, tényleg a legtehetségesebbek között van többek között. Karácsonykor meglátjátok mennyire...
Ja és az Opening-Ending mizériáról nem tudom nyilatkozni, én csak olvastam róla, hogy más volt az OP-ED mint az eredeti, de mint tudjátok én nem láttam tévében, mert nincs Animaxem. Viszont Garurumon már az eredetinek megfelelően csinálta meg, úgyhogy ha eredetiben akarjátok élvezni, akkor töltsétek le az oldalról, jobbat nem tudok.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Nem szidom én Dögei Évát, csak nekem akárhogy is játszik a hangjával, mindig Nodame jut eszembe Nodaméhez baromira illett, és végül is hasonló a karaktere Risával (nem túl nőies nő), én Risához valami mélyebb, a kiabálásnál kevésbé elvékonyodó hangot képzeltem el
Viszont Ootani hangja tetszik (nem tűnt fel, hogy Naruto az xD Régen néztem szinkronos Narutót...) + Nobukóhoz is nagyon illik a hangja (Nakaóról nem tudok nyilatkozni, mert nincs sok szövege), sőt, ahogy elképzeltem, Seszták Szabolcs is jó lesz Harukaként^^
Nem lesz végig ilyen pörgős, szerintem csak kitűnő első epizódot akartak készíteni
Ennek örülök... már megijedtem. De akkor jó lesz. Ha csak az a baj, hogy nyávogós hangot ad ki Dögei Évi... szerintem ez nem baj, mert illik a karakterhez. Én valahogy nem tudnék mélyebb hangot elképzelni neki, max. Mezei Kittyt, de ő is rohadtul jól tud játszani a hangjával, ráadásul akkor meg Nana lenne és rá még külsőleg is hasonlít kicsit, szóval jobb ez így. Nodamére legalább nem hasonlít külsőleg. Meg nem lehet, hogy azért jut eszedbe Nodame róla mindig, mert azt nem olyan rég láttad? Én például már annyi animét láttam Évivel, hogy azt se tudom, melyikre asszociáljak elsőként, lehet, hogy ezért nem is zavart. Na nembaj, mostanság sokat fogja még hallani mindenki a hangját, aki figyelemmel követi a hozzánk felkerülő animéket...
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Szerintem annyira jól játszottak a szinkron színészek a hangjaikkal hogy elsőre nem nagyon tudtam, hogy ki kicsoda, de a vége felé rájöttem a felére a másik felét meg ti mondtátok el XD
és szerintem ez nekik plusz pont
Meghaltam.
Közben másodszorra is megnéztem az első részt, most már minden a helyén van, lehet, hogy tegnap éjjel amikor gyorsan megnéztem, már túl fáradt voltam és ezért nem tudtam fogni mindent. De így második nézésre az egész anime tetszik, ma még megnézem a 2. részt, aztán várom a folytatást.
Még a húgomnak is tetszett, vele néztem meg másodszorra, és ha neki tetszik valami, az tényleg jó...
Kikyou (InuYasha)
Hm, nem tudom, én mangaolvasás közben mélyebb hangot képzeltem neki Ezek szerint ezzel csak én voltam így. De nem baj, majd hozzászokom. Nem, a Nodamét láttam legelőször, amiben Dögei Éva szinkronizált (vagy észrevettem, hogy ő az), épp ezért maradt meg nekem ő örökre Nodame (A Soul Eaterben és a DGM-ben is végig arra gondoltam, hogy te jó ég, Nodame...)
Na jó, mindent visszavonok, ami negatívumot mondtam a LC-re...
Ha ez végig ilyen jó lesz, hogy szétröhögöm magamat a részeken, akkor kedvenc lesz... A második rész nagyon bejött, azután kellett volna írni véleményt, mindegy, nem bírtam magammal. De most ellenben azért nem bírok magammal, mert még 5 nap van a következő részig... Hogyan fogom kibírni?
"Mi ez, A farm ahol élünk?" XD
"-De hülye vagy... -Most meg miért sírsz? -Mert olyan hülye vagy..." XD XD
"-A té... a té... a té... -Mi az, tévét akarsz nézni?" XD XD XD
Kikyou (InuYasha)
Hát ez valami fantasztikus
Viszont múlt héten az Animax jó kis technikai bakit csinált, mert az 5. rész helyett az 4.-et adta ismét, majd utána a 6.-at. Hát ezen nagyon felhúztam magam, és amint vége lett rákerestem indán. Muszáj volt megnéznem a kimaradt részt, mert csüngtek a szálak...
Aztán annyira nem bírtam magammal, hogy egy éjszaka alatt végignéztem feliratosan az egészet XD Aztán értelemszerűen le is töltöttem feliratosan, japán hanggal. Amikor meghallottam Nakao magyar hangja után a japánt, majdnem összepisiltem magam XD
Viszont én is kicsit mélyebb fekvésű hangot képzeltem Koizumi karakteréhez, de Dögei Éva mindent megtett annak érdekében, hogy hiteles legyen, amiért köszönet neki
Azonban Otani hangja...hát nálam a japán hangja teljesen eggyé vált a karakterrel. Nem azt mondom, hogy nem élvezhető, de én picit jobb párosításra számítottam.
Na meg a fordításban is találtam néhol hibát, de ez betudom annak, hogy a japán nyelvjáráshoz és szóhasználathoz valóban nehéz munka hozzáigazítani a magyart, hogy még élvezhető és nevettető is legyen.
Nem akarok példálozni, mert az erőteljesen spoileres lenne, de ha végignézitek japánul, felirattal majd a szinkronost is, akkor rá fogtok jönni mire gondolok.
Spoiler tartalom:
Kedvenc szövegeim:
1. rész
"- Az én nevem Otani, te GYP-s, mozdulj arrébb troll!
- De hisz' segítettem neked töpszli, akkor meg mit szólsz be, he'?
- Hívjalak inkább Godzillának?
- Pofád lapos nyomi!
- Kell egy pofon, vagy mit akarsz?!
- Ha feléred a képem!"
4. rész
"- Másodikos lettél, és még mindig nem szoktál hozzá a koránkeléshez?
- Hagyj békén, ahogy a mondás is tartja, ki korán kel, kanalat nyel!
- Az nem kanalat nyel, hanem aranyat lel, te nagyon sötét!
- Így is lehet mondani...
- Hehehe, te sík hülye vagy!
- Pofád lapos totemoszlop!
- Oké. oké, nincs semmi baj, szegény Atsushi olyan pici, nem csoda, hogy az agya sem fejlődött ki..."
5. rész
- Szá...Százhetvenkettő?! Most viccelsz velem?!
- Két centi...két centit nőttem...
- Ez rettenetes!
- És veled mi a helyzet?
- Le fog esni az állad! 2 milliméter!
- Hát ez csodálatos! -.-"
- De rohadtul idegesítő vagy!!!
- Két millit még úgy is nőhetsz, hogy felveszel egy zoknit...-.-"
-
Ettől függetlenül kihagyhatatlan
Nem tudtok véletlenül egy oldalt, ahol le lehet szedni, vagy online olvasni a magyar mangát, valamint a folytatását, a LoveCom Plust?
hát most kicsit csalódtam a tv-ben, mert ismételtek...megint. Ugye a múltkor kimaradt egy rész, most leadták, majd újra játszották 6-t. De sebaj, most leglább helyben vagyunk, de így egy héttel később lesz vége a sorozatnak XD
Mithril írta:
Magyarul nincs hozzá fordítás, vedd meg a könyvesboltban
A Love*Com Plus meg még angolul, sőt még rawban sincs sehol... >.< Sajna...
Amúgy láttam már 3 oldalt magyar szöveggel Love*Com Plusból, ezért gondoltam, hogy valahol csak lehet olvasni... De akkor még mindig licensz védi, így jártam XD
Tegnap voltam olyan szerencsés, hogy megnéztem a Love*Com film változatát, igaz csak feliratosan. Bár azt sem bírtam kivárni, hogy az anime kijöjjön végig szinkronosan... Viszont nagyon értékelném ha megvenné az Animax és szinkronizálná, bár lehet csak elrontanák vele a feelinget...nem tudom.
Így is elképesztően tetszett, bár nem teljesen egyeznek a dolgok az animével, azért élvezhető volt. De valójában befejezetlennek érzem a történetet. Talán terveznek folytatást, bár sem Love*Comos oldalakon, sem pedig Koike Teppei fanoldalakon nem találkoztam erre való utalással. Utána olvastam, Otani Atsushi karaktere volt Teppei első főszerepe, de ettől függetlenül nagyot alakított szerintem
De mivel nem olvastam a mangát, talán csak én túlzok és a film vázolja hitelesen a történetet. Nem tudom
Spoiler tartalom:
De a filmben csak odáig jutunk el, hogy összejönnek... és utána???
Amit nagyon hiányoltam, az pl Haruka és Seiko volt, mert egyáltalán nem írták őket bele a filmbe, pedig nagyon is nagy szerepük van abban, hogy a szerelmeteseink egymásra találjanak. Viszont Maity sensei "YoroshiQUEEN"-je valami fergeteges XD Aztán ott van Risa születésnapja... a tűzijátékos szülinapi vallomást összevonták a yukatás-csábítós fesztivállal...hmm. Ez valahogy nem tetszett, de ez van Éppen ezért én félkésznek érzem a filmet, olyan, mintha akarnának egy folytatást, ahol Otani az egyetemre készül, Nobunak Hokkaidóra kell utazni a mamájával, meg ugye Risa állást vállal a suli mellett az étteremben, ahol majd rástartol Kohori-kun, valamint feltűnik a féltékeny kis szupermodell, Mimi is
lehet hogy tény leg lesz valami fojtatás de inkább azok lesznek bene amit még nálunk se ment le vagy ha láttad az egész történetet japul akkor nem tudom de az ilyen film adaptáció sosem úgy jön le mint az eredeti mű vagy ha mégis akkor meg pont az a rossz bene mondjuk az ilyen szerelmi történéseket jól szokták előadni meg már ilyenek bök van egy csomó filmlyuk szóval van tapasztalatuk ezért jó is nézne ki ha nem adnának bele mindent de az enim adaptációknál bele szoktak adni leg alábis amit edig látam
Spoiler tartalom:
Méz és lóhere, Nana, Death Note,
45:02
Ez nagyon ott volt
Spoiler tartalom:
A srác nem szívbajos az tény. Kíváncsi vagyok, hogy Risa hogy mászik ki ebből a katyvaszból
Meghaltam.
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!