Itt a Ghost Hound (Szellemvadászok) c. animéről lehet beszélgetni.
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Na kezdjünk is egy duplaposttal!
Mithrilnek hála sikerült bezsebelnem a Mirax legújabb kiadványát, vagyis a Ghost Hound 1-3. DVD-jét, és sikerült beletekintenem az első epizódba. A továbbiakban erről az epizódról illetve magukról a DVD-kről mesélnék egy picit (vagy inkább attól nagyobbat).
Szóval az eset úgy esett, hogy kezdetnek rögtön a csomagolásban a 3 DVD mellett volt még 3 DVD, ilyen papírtokos Tescós változatok... Természetesen nem komoly dolgokra kell gondolni, vagyis Eperke és barátai vagy épp Tesz vesz város valamint mellé még 3 gyerekmagazin... Hát a Miraxnak érdekes elképzelései vannak a reklámozásról, mindenesetre meglepett...
Na de nézzük a DVD-t. A DVD külseje szerintem rohadtul jól néz ki, a belső borító a szokásos Miraxos reklám cucc (nem csalódtam bennük ), a lemezen természetesen ugyanaz a kép van, mint a borítón.
Tartalom:
Indításnak rögtön 2 reklám mielőtt a menü bejött volna: egy sport boltos meg egy Port.hu-s. Az előbbi kicsit hosszabb, a másik rövid. Hát... az ilyenről megvan a véleményem, de üsse kő...
A menü elég egyszerű, az első részből van kivágva egy jelenet ami teljes képernyőn fut, háttérnek, alul pedig néhány lehetőség. Extra egy gramm se, dehát el se vártuk... valami Ajánló van, de azt meg nem volt kedvem megnézni.
6 epizód van az első lemezen, a többi lemezt még nem néztem meg.
Na és lássuk az első rész elemzését, szigorúan spoilerben:
Spoiler tartalom:
Az első 3 percben durván (az OP-et leszámítva) az az érzése az embernek, mintha valami művészfilmet nézne. Váltogatják egymást a jelenetek teljesen összefüggéstelenül, látszólag teljesen lényegtelen dolgokat mutatnak, ami később még lehet, hogy értelmet nyer. Ez alatt egy a hang kb. egy erőteljes recsegésben meg némi túlvilági hangfrekvenciában merül ki, ha a légyzümmögést nem vesszük
OP:
Gyakorlatilag mintha a részből lenne összevágva, de mégse (vagy lehet, hogy mégis, csak még nem voltak azok a jelenetek). De mindez nem rossz, főleg a zenéhez nagyon jól illik. Apropó zene... Rohadt jó. Már volt szerencsém fél füllel belehallgatni régebben, de akkor nem jött le mennyire jó ez. Most már igen. Semmi extra... nem az ütős rock zene, se nem nyávogós popzene, hanem egy szolid, jó ütemre tett fülbemászó dallam, és rajta egy nagyon visszafogott kis ének, ami valahogy illik is az anime hangulatához. Nekem nagyon tetszik (még mindig itt van a fülemben a dallama).
Ja és a címnél csak annyit mond be a főcímes bácsi, hogy Goszt Háund... szóval ez a Szellemvadászok cím csak a DVD-re kellett, hogy jól mutasson, és a hülye is megértse miről van szó... legalábbis úgy tűnik, mivel a bemondásnál híre hamva nincs ennek.
Na végre mutatják a főszereplőnket, Tarou-t, aki előbb csak hümmög, aztán jön a húú háá, vajon ki lesz a szinkronhangja? Nos hát vajon ki is lett a szinkronhangja? Na ki? Ki? Nem lövöm le a poént, de ő. Igen akire éppen gondoltok, pont ő. Szóval nincs új a nap alatt ugye... Na de nem baj ez, csak mondjuk az 5000-ik szerep után már az ember semmi újdonságot nem vár. Fantáziában nemigen múlnák felül egy mosórongyot.
Na szóval a srác látomásait láthattuk eddig, aki aztán szépen annak rendje és módja szerint kazira mondja az ''álmát''. Ugyanis mint kiderül, a csávó képes kilépni a testéből, és mindenfelé kóborolni, vagy épp látomásokat látni.
Kövi jelenetben egy csajjal beszélget a főhős, akit elsőre én 30 felettinek néztem, erre megszólal Kántor Kittyke hangján (ha jól hallottam)... Na mindegy, bogarat ültet a srác fülébe, aki a családi vacsora közben meg is kérdezi az apját, hogy ő fogja-e örökölni a családi szeszfőzdét... Hát... erre kibuknak az ősök (az apát ha jól hallottam Kapácsy Miki szinkeli), merthogy mint kiderült, a srác 11 éve rejtélyes körülmények között elhunyt nővére örökölte volna a bizniszt... Hát ez pech...
Srác kicsit túl sokáig marad fent, fél háromkor a következő ''ide való'' megnyilvánulással értékeli a helyzetet: A túróba...
Üdvözletem a fordítónak!
Jön az iskola, hősünk persze majd elalszik nyilvánvalóan. Megjelenik végre a másik két főszereplő... A beszédes barnahajú csávó, bizonyos Masayuki ha minden igaz... Valahogy vártam, hogy ő is olyan hangon fog megszólalni, aki már vagy ezer animében szinkronizált. Igen, ő a másik akire gondoltatok, de nem Előd Boti
Viszont hozzá illik is ez a hang, úgyhogy ezzel meg vagyok elégedve. A harmadik srác nem túl beszédes, nem is jöttem rá ki lehet a hangja, de majd még van rá lehetőség.
Na szóval jön az óra, a tanár úr hangja Szokol Peti lett. A srác elalszik és kilép a testéből, aztán folytatja azt a látomást, ahol abbamaradt a múltkor. Megint a halott nővérét látja stb. Aztán óra után jelenése van az igazgatóiba... Itt találkozik egy pszichológus bácsival, aki Láng Balázs hangján szólal meg. Itt derül ki, hogy 11 éve halt meg Tarou nővére és hogy rejtélyes módon (emberrablás is van benne ha jól hallottam az újságcikkek bemondását). Szóval Tarou ezért jár terápiára, bár ő akkor csak 3 éves volt, de ha jól vettem ki, akkor ő is részese volt a dolognak. De ha valaki már látta az animét, ha lehet inkább ne írja le akkor se, mert még elolvasom és a poénnak annyi...
Na szóval teráp után a srác összetalálkozik egy lánnyal, aki az álmában is bennevolt. Mivel néma gyereknek anyja se érti a szavát, ezért nem tudtam meg, hogy a lányt ki szinkronizálja, mivel rögtön elmegy. De előtte egy szellemnek látszó valamit bámult... Ez gyanús...
Gyakorlatilag ezzel vége is az epizódnak, jön az ED, ami már kevésbé tetszett, egy nagyon lassú szám, semmi extrával. A magyarhangokat nem mondják be (nehogy megtudjuk ), csak a készítőket. Tök ismeretlen mindegyik a számomra. A szinkront a Mirax megbízásából a Masterfilm Digital készítette... hát ez nem meglepő.
Na ennyi, nagyjából, akinek esetleg nem esett le, hogy ki Tarou és Masayuki hangja, azok a következő spoilerben megtalálják:
Spoiler tartalom:
Tarou - Szalay Csongor
Masayuki - Pálmai Szabolcs
Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou (InuYasha)
Neee! Amikor mondtad, hogy "igen, pont az, akire gondoltatok" elgondolkoztam azon, hogy inkább megnézem japán szinkronnal. NEE! Már komolyan elegem van szegénykének a hangjából... >.< Tudom, nem tehet róla, meg igazából jó szinkronszínész is, de már mindenhonnan ő folyik
Izzy:
16:9-es, vagyis DVD esetében ez 720x400 lesz ha minden igaz.
Mithril:
Hát igen... elsőre fura volt, de aztán ma megnéztem még 3 részt, és meg lehet szokni. Masayuki viszont írtó jó Szabi hangjával (bár mikor nem volt az XD), a harmadik sráchoz is illik a hang. Most már megszólalt a szentélyes kislány is, elsőre olyan volt, mintha Szabó Gertrúd lenne a hangja, de aztán úgy hallottam, hogy mégse. Na mindegy jó ez, nem kell rögtön a falnak menni csak azért mert megint ugyanaz szinkronizál... Én akárhányszor meg tudom hallgatni akármilyen szerepben, még ha unalmas is már, nem arra figyelek. Úgyhogy szerintem csak ezért felesleges rögtön a japán szinkront választani, hiszen éppen ez az újdonság benne, japóul meg már rég megnézhetted volna.
Kikyou (InuYasha)
A többiek hangjával nincs bajom, csak unalmas, hogy mindig ő van ott mindenhol... Természetesen azért várom a ripet (Csak tudnám, hogy miért csücsül a gépemen akkor a teljes sorozat már mióta... Még nem volt időm megnézni. De akkor szerintem nem is lesz.)
Mondjuk azt még hozzátenném, hogy elég kisfiús feje van a szereplőnek, és így valószínű, hogy illik is hozzá Csongor
Így van, illik hozzá végül is, úgyhogy azzal nincs baj. Ripet nem tudom mikorra tudom elkészíteni, de majd igyekszem. Annál is inkább, mivel gyorsan ki kéne rakni, amíg más oldal ki nem rakja, így mi lennénk az elsők. Úgyhogy a napokban lehet, hogy le is rippelem, aztán jöhet a szokásos esténként való konvertálgatás...
Kikyou (InuYasha)
Fúúu hát, köszi első fülre tök illik is hozzá de ha másocora ki elemezve a srácot szerintem kicsit mély neki ja és így időközben mér többet tudsz mondani a hangokról azaz mikor lesz kész a szinkron menüpont neki egyébként sehol nem írnak róla?
Már nem félek, nem fázom, és nem fáj semmim sem.
Meghaltam.
én arra lennék kíváncsi, hoyg ezeket a dvdket csak a miraxtól lehet megrendelni, vagy esetleg nagykerben, pl mediamarktban meg lehet e ugyanilyen áron vásárolni?
Én úgy tudom, hogy egyelőre csak a Miraxtól lehet megrendelni (csak az ő oldalukon van fent tudtommal), de vélhetően a későbbiekben bizonyára kereskedelmi forgalomba fog kerülni mindenhol, ahogy a többi Mirax kiadvány is.
Na közben pontosítanék a hangokat illetően. Kei-nek (a pálinkafőző-mester csaj) benéztem a hangját, ha jól hallom, akkor Tamási Nikolett szinkronizálja, de szerintem még így is eléggé fiatal a szereplőhöz képest. A másik pedig, hogy Oogami hangja szerintem Magyar Bálint lett, így már megvan a három főszereplő. A szentély papjának meg nagyon Endrédi Mátés a hangja (aki általában főcímeket szokott bemondani az SDI Sun Studiónál, de mostanában már szinkronizál kisebb szerepeket is, volt már rá példa nem olyan régen néhány animében). Egyébként annyira utálom amikor a hangokat nem mondják be, vagy írják ki, így tényleg csak a felismerésre hagyatkozhatok és ez nem jó.
Kikyou (InuYasha)
Sajnos csak a készítőket mondják be, ahogyan pl. a Full Metal Panic! esetében is. Tehát azt, hogy ki írta a magyar szöveget, ki volt a hangmérnök, szinkronrendező stb. A hangokat sajna nem mondják be... :S
Kikyou (InuYasha)
Ugyan miért járnának jobban? Hogy a néző nem tudja beazonosítani őket, vagyis gyakorlatilag csak az tudja meg ki szinkronizált ebben az animében, aki felismerte. Hát tényleg rohadtul megéri a szinkronszínésznek, hogyha eltitkolják, hogy ő ebben szinkronizált, így kevéssé ismerik meg a hangját pl. Lehet, hogy a szinkronizálás egy munka csupán, de az, hogy ki mennyit szerepelt, és hogy hogyan, az további munkákat ad a szinkronszínészeknek, mert pl. egy másik stúdió egyik szinkronrendezője is felfigyel rá, és máris lehet egy újabb munkája. Szóval azért marhaságot nem kell mondani. Nézd meg a szinkronhangos beszélgetést Izzy, abból elég sok minden kiderül erről a témáról.
Kikyou (InuYasha)
Nekem nagyon tetszik ez az anime, már legalábbis az első két rész alapján...
Szóval nagyon köszi, és epekedve várom a folytatást!!
Spoiler tartalom:
És nem csupán a szinkronszínészek miatt tetszik, sőt, inkább kicsit zavar, hogy eddig a teljes szinkron-lista megegyezik a Bleach szinkrongárdájával... de legalábbis 95 százalékban, ez tuti!
Szóval: a történet és a gondolatvilág az, ami megfogott!!
nem tudom letölteni a 3. és 4. részt. mindig azt írja a megaupload, hogy The file you are trying to access is temporarily unavailable. ez pontosan mit jelent, és mikor lehetlesz leszedni ezeket a részeket?
Ajánlom figyelmedbe a GYIK - Letöltések menete című cikkének 4. pontját...
Kikyou (InuYasha)
bartleby007 írta:
nem tudom letölteni a 3. és 4. részt. mindig azt írja a megaupload, hogy The file you are trying to access is temporarily unavailable. ez pontosan mit jelent, és mikor lehetlesz leszedni ezeket a részeket?
Spoiler tartalom:
Ezt sajnos mostanában mindenki tapasztalja... ugyanis nem a feltöltéssel van a gond, hanem azzal, hogy maga a Megaupload nem működik megfelelően mostanság...
Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!