Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Okko szállója Okko szállója Okko szállója A baseball tüzérség A baseball tüzérség A baseball tüzérség Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Okko szállója

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 8
Online tagok:
Matsu

Regisztrált tagok: 5244
Legújabb tag: tr18

Látogatók ma: 12850
Online látogató: 8
Látogatók a hónapban: 624938
Összes látogatók: 36968428

Reklám

  A WataMote jövõje...
DH+ hírekSziasztok!

Ha olvastátok tegnapi Facebook bejegyzéseinket, bizonyára már tudjátok, milyen események bolygatták meg a békés templomnapot. A megbékélés jegyében mi is töröltük a témára vonatkozó posztokat, elejét véve a továbbiaknak. Meg nem történtté azonban nem tehetjük a dolgokat. Ráadásul, ahogy arról már többször is tájékoztattunk titeket, nagyon sok fejlesztés folyt eddig is az online tévés adásunkon. Nagyon sok hibát kell javítanunk, ezt sosem rejtettük véka alá, ezért is vettük figyelembe ezt is a döntésünkben.

Ugyancsak téma volt még mindig a WataMote jogállása. Ugyan a hatályos törvények szerint a WataMote szinkronhangsávja valóban a tulajdonunkat képezi, még akkor is, ha ezt sokan nem hiszik el nekünk, mégis, az a tény, hogy sokaknak manapság az a legfõbb gondja, hogy megvettük-e a jogokat, kinél a jog, hol van róla a papír, felvet egy kérdést. Nem az lenne a fontosabb, hogy feltámasszuk együttes erõvel az animéket Magyarországon? Ennek a ténynek sajnos az az egyértelmû üzenete, hogy nem létezik egységesség az animések között sem. Az érdekek dominálnak és az irigység szakít szét bennünket. Ez pedig megakadályozza azt, ami elvileg minden animéket kedvelõ honfitársunk feladata lenne. Az összefogást.

Amíg ez nem történik meg, mi sem tudunk önmagunkban egy ilyen kezdeményezéssel bármit is elérni. Ezért mindenkit arra kérünk, hogy ha fontos nektek, hogy legyen ennek folytatása, ti is tegyetek meg mindent ezért! Használjuk fel ezt az idõt közösen arra, hogy felnõjünk a feladathoz! Akkor fogjuk mi is folytatni az adást, ha azt látjuk, hogy már van értelme. Kérjük, hogy aki úgy gondolja, hogy ezzel egyetért és számíthatunk rá, ne tartsa magában!

Tegyünk valamit azért, hogy már ne csak álom legyen az igényesség és egy összetartó animés közösség!


  Hozzászólások
#1Pingvin1998 - 2017. 01. 30 20:49:59
Én reménykedek,ezért irok.Mindenki irjón aki velem tart! Jelezük ezzel a dragonhall csapatának és ne más hol irogasuk hanem itt!!
#2gyshinobi - 2017. 01. 31 08:48:49
Mi volt? Én lemaradtam az egészrõl. Amúgy ez most azt jelenti, hogy addig lefújva míg nem lesz összefogás? Magyarán végtelen idõre, ugyanis én különösebb összefogásra nem számítok az animések körében. Ha létezhetne ilyen, akkor már legkésõbb az Animax megszûnése után létrejöhetett volna valami, próbálkozások voltak már rá. Elég végigolvasni az AA-ra beírt okádásokat, az jellemzi nem csak az "animés társadalmat", hanem egész magyarországi közéletet. Sajnos. De azért hajrá, én mellettetek vagyok Smile.
#3BrollySSJ4 - 2017. 01. 31 09:45:22
Semmi extra csak egy valaki volt oly rendes és feltöltötte egy nyílt közösségi playerre az elsõ két részt, majd azt vasárnap délután egy bizonyos csoport élõ (live) adásban újra vetítette (a facebookon) és kezdõdött a balhé, gondolhatod, de nem fontos.

Lehet, hogy nem létezik és nem is fog és igen jelenleg nem is létezik összefogás még a szinkront kedvelõk között sem, mert a féltékenykedés és az önösérdekek széthúzzák a csoportot. A szinkront nem kedvelõket meg amúgy se értettük, értjük mit irogatnak, menjenek lessenek fansubot Smile
Viszont értetlen itt mindenki és hülye, már bocs, megmondtuk, hogy levetítjük a 13 részt és igen tudjuk vannak hibák és rések, egy dolog miatt, aztán ha lement FELTÖLTJÜK IDE 1080-720-400p VÁLTOZATBA ÉS MINDENKI KIVE*** RÁ ÉS MASZ*** amennyit, amikor akar, de ha ilyen értetlen és türelmetlen a banda akkor... Smile

Amúgy te kellene, hogy a legjobban ismerj bennünket Wink Tudhatnád mi fog következni: egy foltozás, toldozás, amit a 3. fázis tartalmaz és már célegyenesben van, totálisan Béta változatként már megy és aztán ha a 3. fázis megvalósul? Akkor majd lehet mit keresnünk a piacon, csak ezt tudtuk is elõre, de a sok bolond türelmetlenkedõ miatt.... Smile
Szóval ha ez két hét, akkor két hét, ha két hónap akkor annyi, tart ameddig tart.

Amúgy csak itt válaszolunk ilyen kérdésekre, név és sértegetés nélkül FB és egyéb bolond helyeken nem.... Kérdés amúgy sincs eddig Smile Na, ennyi.

OFF:
Lestél már törpöket Gyshi? Smile Tongue
#4Ramen - 2017. 01. 31 22:15:45
Elõjáróban annyit, hogy az én részemrõl 100%-ig veletek vagyok! Mind az online TV nézés, mint a WataMote kapcsolatban. "WataMote szinkronhangsávja valóban a tulajdonunkat képezi" "az a legfõbb gondja, hogy megvettük-e a jogokat" Tényleg, most mit számít ez? Alapból mindnyájan (már akik benne vannak ebben a kultúrában, de ez más esetekben is igaz lehet) jogtalanul nézünk animét és olvasunk magát! Mert gondolom senki (bele értve magamat is) sem fizetett érte (kivétel azért ami pl. Magyarországon is elérhetõ kiadvány és stb.), de azért nem hiszem, hogy pl. valaki meg veszi a friss Jumpot, hogy elolvassa mondjuk a One Piece legújabb fejezetét. Akkor aki vagy akik felvetik a jogosságot, õk mivel is különbek? "Az vesse rá az elsõ követ, aki bûntelen közületek!” (János evangéliuma) . Nem akartam ennyire bibliai lenne, de igaz! Nekem ez a véleménye. Ja és ha valaki irigy, akkor inkább vegyen példát is csinálja utánatok (szabad a pálya) és egyúttal õ is bizonyíthat! Bocsánat, ha valakit megsértek eme erõs mondataimmal, de egy picit felhúzott az ügy!
#5gyshinobi - 2017. 01. 31 23:30:35
Vannak elképzeléseim, hogy mi zajlódhatott le, talán jobb is, hogy lemaradtam róla Smile. Azt láttam, hogy az Indavideóra feltöltötte valaki, de nem gondoltam, hogy ennyire el fog fajulni a dolog emiatt. Igazából én is onnan tudtam megnézni rendesen SmirksweatSmirksweatSmirksweat, mert a DH TV három percenként elment két percre, így egy csomó mindenrõl lemaradtam. Szerintem, amíg nem lesz tökéletes a vetítés, addig logikus a szüneteltetés, elõbb jöjjön a 3. fázis, legyenek kijavítva a hibák, legyen levédve letöltés ellen, aztán hadd szóljon. Smile

OFF:
A törpökbõl egy új részbe néztem bele, hogy milyen lett az új szinkron. Smile Szerintem egész jól sikerült, visszaadja a régi szinkron feelingjét, bár Okoska hangja nem volt az igazi.
#6szini - 2017. 02. 01 00:36:49
Ramen, amit mondasz alapvetõen jogos. De azt tudni kell, hogy te kb. bármit letölthetsz és megnézhetsz az EU-ban. Nem véletlen, hogy nyaa is EU-ban székel pl.
Az hogy ki miért fizet, arról csak annyit, hogy nekem pl. vannak angol nyelvû manga köteteim is újonnan vettek, sõt kemény borítású is, nyilván nem egy sorozat, de akkor is.

gyshinobi letöltés védetté nem lehet tenni a cuccot, mivel vannak olyan programok amik rögzítik azt amit képernyõ mutat, ezek a hangot is rögzítik. Én anno így vettem játékból egy kört mondjuk. De alapvetõen hangsáv elég, és az belehet pakolni egy videó alá.
Igazából a védettséget azt jelentené, ha DragonHall visszanézhetõvé tenné a részeket. Hisz pont az általad említett problémákat miatt is nem csoda, hogy kikerült az 1-2. rész. Amúgy engem személy szerint engem pont ezért nem is lepett meg a dolog.
#7Dumet - 2017. 02. 01 02:48:42
Nem is annyira az Indavideós kikerülésen volt itt a hangsúly, mert arra számítottunk. A forrás is fel volt tüntetve a leírásban, de ami egy szinkron esetén elõny, hogy a stábbemondásból is kiderül, kik készítették. Sokkal inkább arról a problémáról van itt szó, amit a hírben is feszegettem, illetve Brolly is megemlítette. Ezen ugyanis lehetne segíteni, ha az animés közösségek összetartóbbak lennének, nem pedig azt lesnék, hogy mikor tudnak keresztbe tenni a másiknak szimplán irigységbõl. Ha kivétel nélkül mindenki úgy gondolkodna, amilyen hozzászólásokat itt és a Facebookon is zömében kapunk azóta, akkor semmi gond nem lenne, nem itt tartanánk.

Itt az elitekkel van a gond, akik úgymond kisajátítják maguknak az egyes közösségi platformokat, azon versenyeznek kiknek a közössége a jobb és a szebb, balhéznak egymással, szidják a magyar szinkront divatból, nevetséges jogi csatározásokat folytatnak, és még sorolhatnám. Az ilyen helyekrõl indul ki bizonyos csapatok, kezdeményezések rossz hírének keltése, teljesen indokolatlanul, aztán ilyen akciókban csúcsosodik ki. Ami pedig szomorú, hogy olyan portálok is állást foglalnak ezekben, akiknek elvileg pártatlannak kéne lenniük. Így tulajdonképpen a mi kezdeményezésünk is a kezdettõl fogva szubjektív megítélésben részesült gyakorlatilag mindenki részérõl.

Na mindegy, nem akartam ennyire belemenni ebbe az egészbe, mindenesetre az, hogy relatíve felkészületlenül vágtunk bele az egészbe, talán jó táptalajt biztosított ezeknek a köröknek arra, hogy darabokra cincáljanak, ugyanakkor ha nem így történt volna, akkor is bekövetkezett volna mindez.
#8Rara_Avis - 2017. 02. 01 09:20:14
Üdv. Megmondom szerintem mi volt a gond.

Beharangoztátok nagy csinnadrattával, hogy ide süssetek, SZINKRONOS ANIME! PROFI SZINKRONOS ANIME VÉÉÉÉGRE VALAHÁRAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!....és aztán leadtátok egyszer egy bétateszt alatt álló online tv-ben, amit el se lehet érni. Nem hagytatok lehetõséget annak, aki lemaradt róla, hogy megnézhesse. Így azok, akik úgy érezték, hogy olyan ez, mint nyári zápor az aszály után, nem tudtak tovább várni, és kalózkodásra adták a fejüket.

Amúgy meg miért nem lehet lerendezni egy ilyen ügyet egy szívbõl jövõ bocsánatkéréssel, és a videó minden máshonnan történõ törlésével? Elmondok valamit. Az elsõ videót, amit feltettem indára egy hét alatt nyolcszázszor nézték meg. Anime volt, amihez elsõként én csináltam feliratot. Ha egy feliratost ennyiszer néztek meg, szerintetek mennyiszer szeretnék megnézni a ti szinkronosokat?

Tegyétek valahogy elérhetõvé a lassú bandának is!!!!!
És nem egy évvel késõbb, mert akkor megint ez lesz.

Hozzátok el nekünk azt az esõt, légyszi.
#9Dumet - 2017. 02. 01 11:30:22
Annyiban igazad van, hogy a visszanézhetõségen lehetett volna és lehetne mit javítani, habár az egyáltalán nem igaz, hogy nem adtunk rá lehetõséget. Szinte minden héten leadtuk ugyanazt a részt, az elsõ részt vagy 5-6 alkalommal lehetett látni. Persze nem úgy, ahogy te említetted, ez igaz. A kalózkodás viszont véleményem szerint akkor is elindult volna, ha mindenki látta volna. Ha csinálunk is visszanézhetõ playeres megtekintést, valaki akkor is felrakja az Indára, csak azért, hogy meglegyen neki a pillanatnyi hírnév adagja, vagy konkrétan kicsesszen velünk. Errõl szólt a korábbi irományom. Ha ugyanis csak arról lenne szó, hogy kizárólag amiatt került fel oda, mert nem volt visszanézhetõ, akkor mivel magyarázható az a töménytelen sok más anime sorozat, ami ugyan akármikor letölthetõ a készítõ csapatok oldaláról, mégis ott csücsül az Indán, mert valaki gondolt egyet és felrakta?

Azt tehát nem hiszem, hogy kizárható lenne a dolog. Javítható viszont nagyon is.
#10Rara_Avis - 2017. 02. 01 18:18:37
"akkor mivel magyarázható az a töménytelen sok más anime sorozat, ami ugyan akármikor letölthetõ a készítõ csapatok oldaláról, mégis ott csücsül az Indán, mert valaki gondolt egyet és felrakta? "

Egy: azokat általában maguk a készítõk rakják fel az indára reklámozva az oldalukat (különben lehet, hogy a kutya se tudna róluk). Az indán ugyanis NINCS letöltés-funkció.

Kettõ: Az fansub. Valaki magánszorgalomból készíti másoknak (pont, mint ti, teszem hozzá).

Vagy az A+-os és Animaxos szinkronos animékre gondolsz? Mégis hogy az ördögbe láthatnánk azokat, ha nem lennének elérhetõk a neten? Akkor a TI oldalatokon hogyhogy elérhetõk? Mutassátok a licensz-szerzõdést! Az nem is a ti munkátok!!!!

Csak vicceltem.

Viszont gondolj bele. Ha nem lennének ilyen fansuboló, jószándékú kalózok, akkor nagyon sok történetrõl lemaradtunk volna.

Megértem, hogy védeni akarjátok azt, ami a tiétek, de az, hogy két rész után megálltok vele (egy idõre, vagy végleg? ez a "statégiai visszavonulás"-ból nem derült ki) , sok animefan szívét össze fogja törni. Ez is jó nektek?
#11BrollySSJ4 - 2017. 02. 01 21:25:59
Rara_Avis: A képen írjuk, hogy taktikai visszavonuló. Plusz ha valaki követ régebb óta minket, meg amiket írtunk is a fórumba: Mi sose szoktuk feladni, félbe hagyni a sorozatok készítését, fordítását és megosztását, maximum idõ miatt megállunk vele pl. munka, családi élet stb közbe jön.

Itt nem ezek jöttek közbe, hanem más... Viszont folytatni fogjuk, csak idõt kérünk tõletek Smile Plusz a visszanézhetõséget is megoldjuk, nem a letölthetõ formával, az a levetítés után lesz.
Mindig az elsõ cucc a legnehezebb, hogy jól menjen a többi sorozatnál ilyen fennakadások nem lesznek!

Ja és nem az indiánvideón van a hangsúly, hanem a másik közösséget szolgáló vagy sem, döntse el mindenki maga, oldalon, hogy levetítették, kérdés nélkül.... Ami kicsit pofátlan Smile De hát mit is várunk... mindegy.
Tehát nem a védelmen van a hangsúly, hogy jaj kitették az indiánra... hanem a másik vasárnapi balhénál telt be a pohárka, szerintem jogosan.... és inkább akkor elég, álljunk le, nem hajt a tatár, mint 1241be, nem?

Folytatjuk hamarosan, ahogy kész a problémamegoldás Smile
#12Dumet - 2017. 02. 01 21:35:12
Rara_Avis:
Érdekes módon mi egyet se raktunk fel ezek közül, a szinkronos sorozatokkal pedig rajtunk és még egy csapaton kívül senki sem foglalkozik. Vagyis azt a közel 80 szinkronos animét olyanok rakták fel, akik lopják a munkánkat, mert nincs sajátjuk és más tollával akartak ékeskedni. Nem pedig a releaserek, mert azok mi vagyunk.

Ezt a jószándékú kalóz kifejezést nem tudom értelmezni. Mi hét éve osztjuk meg az oldalunkon a szinkronos animéket, hat éve a feliratos animéinket. Mindig minden elérhetõ volt az oldalunkról, ráadásul szervert is fenntartunk annak érdekében, hogy maximális sávszélességet biztosítsunk. Pénzt sosem kértünk a munkánkért, még ha egyesek ezzel is próbálnak befeketíteni. Na, most ebben a helyzetben mégis mit segítettek nekünk a kalózok? Fõleg úgy, hogy az esetek 80%-ában nem írták bele a leírásba, hogy ki készítette a release-t vagy a feliratot, hanem sajátként volt feltüntetve. Már megbocsáss, de én ebben semmi pozitívat nem látok.

Végezetül... Szerinted nekünk nem törte össze a szívünket az, hogy több százezreket, hónapok munkáját beleöltünk abba, hogy alkossunk egy ilyen minõségû szinkront azért, hogy aztán valaki fogja és ellopja? Mert ebbe senki se gondol bele ilyenkor. Te sem.
#13gyshinobi - 2017. 02. 01 22:27:34
@szini: Tökéletes letöltésvédelem nyilván nem létezik, de pl. Youtube-on is van olyan védelem, amivel pl. a Firefox videóletöltõ kiegészítõit blokkolni lehet.

A pofátlan lopkodóknak amúgy üzenem, hogyha ennyire frusztráltak és hírnevet akarnak, akkor õk is nyugodtan leszinkronizáltathatnak egy vagy akár több animét, aztán azt vetíthetik orrba-szájba. DDD
#14Rara_Avis - 2017. 02. 02 06:59:52
Dumet: Félreértettél. Pontosan tudom, hogy mennyi erõfeszítésbe került nektek az, hogy összehozzatok egy ilyen csodálatos dolgot. A megrendelõnek kell fizetni a stúdiót, a színészeket, az utómunkálatokat, stb. Amikor meghallottam, hogy mire vállalkoztatok, büszke voltam, hogy ismerhetem az oldalt, és sajnálom, hogy ilyen zûrzavar lett körülötte.

Az elõbbiekben én csak próbáltam a másik oldal szemszögébõl is látni a dolgokat. hogy miért tette azt, amit, és azt hangsúlyozni, hogy mennyire nagy szükség van az olyan projektekre, mint a ti Watamotétok.

Szóval, ha valamivel megsértettelek, akkor azért õszintén elnézést kérek. Nem az volt a szándékom.
#15Dumet - 2017. 02. 02 11:58:34
Semmi se történt, dehogy is. Smile Nyilván különbözõ szemszögbõl lehet látni az eseményeket, a dolgokat, ki hogy gondolkodik, vagy melyik oldalt ismeri jobban. Mi mindig a nehezebb úton haladunk, ezért van az, hogy sok minden akadály van, ami másnak nem feltétlenül az. Ezt választottuk, de mint láthatod az ilyen eredményért megéri folytatni. Hát még azokért, akik ezt értékelik. Smile
#16dimenso - 2017. 02. 04 12:20:59
Kitartást és sok szerencsét a csapatnak, én veletek vagyok. Köszönöm az eddigi munkátokat és a jövõbelieket is. Clap
#17Robzombi - 2017. 02. 04 15:45:40
Én is az Indas videókat néztem meg. Csodálkoztam is hogy kikerültek. A Face-n is írtam De én a szinkron mellett.
Azt hittem ti is hozzászóltok ezért is kérdeztem rá némi technikai információra. Az indara felkerült videó teljes egészében a tietek, vagy csak a hangot rögzítették aztán rá rakták rá videóra ? Mert apró csuszást észleltem, a szájmozgás és a beszéd között. Meg csak annyit jegyeztem meg, hogy az elsõ résznél láttam hogy a fõhõsnõ a stáblista alatt még dumál. És hogy esetleg halkítva nem lehetett volna e oda berakni amit mond ?

Amúgy szerintem jól sikerült.

Az AA-s fröcsögésrõl meg annyit, hogy nem az oldal fröcsög hanem akik oda írnak. Mivel nekünk is vannak szinkronos projektjeink így egyértelmû hogy szeretjük a jó szinkront. Bár inkább csak a magam nevében beszélek, mert nem akarok más helyett beszélni. Mindenesetre mi is kapunk hideget meleget szinkronos dolgoknál. Mindenhol vannak szinkron ellenesek. Csak azt tudnám miért zavarja õket, ha készül valamihez szinkron, nincs kötelezve senki hogy azzal nézze, és még így is több a feliratos anime. A legidegesítõbb duma pedig az hogy aki szinkronnal néz animét az nem tud , és nem szeret , lusta olvasni. Ez a legnagyobb hülyeség.
#18Dumet - 2017. 02. 04 17:36:18
Csak a hangot lopták le és idõzítették rá a BD kiadásra. Ezért is lehet, hogy csúszik a hang, mert a második résznél direkt megmókoltuk, hogy ne lehessen könnyen ráilleszteni. DDD

Elsõ részben a stáblista alatt? Ott csak a narrátor dumál a mi változatunkban emlékeim szerint. Lehet ott is valamit elrontott, aki feltette Indára, nem néztem végig, mert szarházi rakta fel, és nem bírom a szarháziakat. DDD Föleg ha lopják a szinkronunkat.

Az AA-s fröcsögés tudjuk, hogy nem annyira a csapat hibája, de valami oknál fogva nagyon sokan járnak oda a szinkron gyûlölõk közül. Én ezért is nem kommentelek oda sosem, mert nincs értelme.
#19Robzombi - 2017. 02. 04 18:34:51
Azért járnak oda mert ott olvasnak errõl arról, és ha már fent vannak akkor az utálatuk tárgyához is hozzá szolnak Smile

Nem tudom amit én láttam ott a fõszereplõ kis csaj a telefonokat rakosgatja amin ugyancsak ö van, aztán vakerol valamit Smile

De ez egy nagyon rövidke lehet hogy nem is beszélt csak sóhajtozott vagy tudom én. Mindegy igazából nem fontos.
#20Dumet - 2017. 02. 05 14:48:33
Jaa, az az ending, ami végig eredeti hanggal van, kivéve a végén, amikor beüti a fejét. Akkor csak nyög egyet Tamási Niki, ezt igazából a szinkronrendezõnk találta ki, hogy nyomjuk be oda ezt a nyögést, mert poén, hogy ha az is le van szinkronizálva. DDD

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2021
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!