Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 6
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3918
Legújabb tag: megyesiedina

Látogatók ma: 7452
Online látogató: 6
Látogatók a hónapban: 572532
Összes látogatók: 25018957

Reklám

  HUPIKÉK TÖRPIKÉK - VÉGE!
Feliratos anime letöltésekKét esztendõ után a maratoni hosszúságú Hupikék törpikék-históriának ezennel vége. Hetente négy részt osztottunk meg veletek 2014 szeptembere és a Hupikék törpikék és a csodafurulya címû "nulladik epizód" óta. E nagyfilm, az alapsorozat és a 18 fejezetesre duzzasztott Janó és Bibice-széria mindösszesen 425 résznyi munkával látott el minket, benneteket pedig ugyanennyi tölteni- és néznivalóval.

Az USA-ban digitálisan felújított kép- és hangminõséggel kiadott DVD-kollekció Rip-jeinek nem egyszerû beszerzése után hónapokon át tartó (tévéfelvételes és mûsoros VHS-ekrõl kinyert) szinkronok gyûjtése kísérte projektünket, amelynek szinkronos felét Brolly kollégám vállalta magára, hogy hónapok munkájának eredményeképpen 222 epizód hangsávját illessze a megfelelõ DVDRip-ekre. A fennmaradt 203 rész magyar feliratának elkészítése volt a projekt rám esõ része, s ehhez német szinkronból dolgozva egész pontosan 15 hónap nap mint nap végzett munkájára volt szükségem. A DVD-gyûjteményre össze-vissza pakolt fejezetek közt menet közben rendrakást is voltam kénytelen végezni, hogy valamiféle kronológiát vigyek a minimális, mégis fontos egymásra épültséget figyelembe véve. Ennek köszönhetõen a lényeges momentumok nagyjából idõrendben követik egymást, így a hivatalos (valószínûleg csak a televíziós sugárzást követõ) epizódlistáktól eltérõen a dragonhallos epizódsorrend tekinthetõ az eddigi lehetõ legpontosabbnak.

Eleinte a hazánkban 2006 környékén 12 korongon kiadott törpepizódok fülszövegét emeltem át ismertetõként, hogy ezzel õrizzem meg a hivatalos kiadás emlékét. Miután ezek elfogytak, valami pluszt szerettem volna nyújtani, így jött az ötlet, hogy afféle törptanulmányként számtalan cikkben szedjek össze mindenféle információkat, elméleteket, híreket a hupikékek világáról. A legkülönfélébb szempontokból veséztem ki õket a hónapok alatt, így a téma legmélyére hatolva tárult fel elõttünk Peyo legismertebb figuráinak múltja, jelene és jövõje, na és persze a hozzájuk kapcsolódó megannyi (ál)tudományos értekezés.

15 hónap megállás nélküli feliratkészítése és két év folyamatos epizódmegosztása, valamint a törpök számtalan aspektusból történõ tanulmányozása után ma nehéz szívvel, mégis örömmel engedem útjára a Magyarországon elõször teljessé váló Hupikék törpikék-sorozatot. Itt szeretném megköszönni Brollynak, hogy törpös partnerem volt ebben a törpmérete ellenére is gigászi vállalkozásban, két családtagomnak, hogy segítettek mind a szinkronbeszerezés, mind a fordítás terén, az érdeklõdõknek pedig nagyon szépen köszönöm a két esztendõn át tartó figyelmet.

A HUPIKÉK TÖRPIKÉK CÍMÛ RAJZFILMSOROZAT MAGYAR VÁLTOZATA EZENNEL HIVATALOSAN IS ELKÉSZÜLT ÉS TELJESSÉ VÁLT.


  Hozzászólások
#1tomyx20 - 2016. 09. 30 20:39:16
Szép munka volt.
#2Yasushi-kun - 2016. 10. 03 13:46:56
Minden elismerésem, és tiszteletem, kollega, illetve neked is, Brolly, valóban, szép munka volt. Thumbup
#3Dumet - 2016. 10. 04 11:59:43
Jaja, szép volt, srácok, nem semmi menet volt ez a két év? Nem is tûnt ilyen soknak! Ohmy Szinte már megszoktam, hogy mindig van törp, meg mindenféle infó, amirõl még nem is hallottam. DDD Reméljük még lesznek sosem látott részek Vajna bácsitól, meg más valami jóféle retró is, mert abból azért még nem ártana, meg mert abból sosem elég. Smile
#4BrollySSJ4 - 2016. 10. 05 14:18:49
Köszönjük Smile Nem volt kis projekt... De végül meglett és jaja még várható egy-két finomság, remélhetõleg Vajnától DDD
Meg lesz más retró is tõle Smile
Jó szórakozást a törpék kis és nagy történeteihez!
Szép munka volt Chandler kolléga! Smile
#5chandler81 - 2016. 10. 05 23:38:31
Én meg egyébként hosszú ideig azt gondoltam, hogy itt mindenkinek tele van a törpje a törpökkel, a sok infóval, ami annyiszor árasztotta el az oldalt :-) Örülök, ha nem így volt.
Annak pedig még jobban örülök, hogy ennek az ultrahosszú projektnek hála valószínûleg a hupikékek melegágya, vagyis elsõ számú lelõhelye lettünk. Jelenhetnek meg újabb és újabb DVD-k itthon a széria töredékével vagy készíthetnek más csapatok pakkot, én azt gondolom, alapvetéssé, megkerülhetetlen forrássá váltunk azzal, ahogy ráncba szedtük a sorozatot, ahogy formát adtunk neki és ahogy sorrendet kaptak a részek a nagy összevisszaság után. Az oldalunk szlogenje mindenféle szempontból érvényesült ennél a kilenc évados históriánál, és még egyszer köszönöm, hogy megtisztelõ helyet kapott a DH mûsorán :-)
#6Dumbo89 - 2016. 11. 05 21:39:43
Van valakinek véletlenül, hogy hol lehet megtalálni a teljesen szinkronizált magyar változata "Hupikék törpikék és a csodafurulya" helyett az angol változat, magyar felirattal?

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!