Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 9
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3885
Legújabb tag: SkyBlondeHUN

Látogatók ma: 3180
Online látogató: 9
Látogatók a hónapban: 374085
Összes látogatók: 24820510

Reklám

  Janó és Bibice története folytatódik
Feliratos anime letöltésekÚjabb három históriával folytatjuk Janó, a bátor apród és Bibice, a hamis hangon kornyikáló fegyverhordozó kalandsorozatát, amelyben az aprajafalvi törpnépség továbbra is rendre fel-felbukkan.

Az ugyan egyértelmû, hogy a Janó és Bibice-albumokból kivált hupikék törpikék messze híresebbek lettek világszerte, mint az alapsorozat, a két ifjút annak idején szerencsére mégsem kerülte el a merchandising szele. Hiába nem élvezhettek akkora hírnevet és népszerûséget, amekkorát Törpapáék, Dupuis már 1959-ben piacra dobta a legelsõ Bibice-figurát, hogy néhány év elteltével ugyanezt tegye Janóval is. A Bully and Sleich nevû cég az 1970-es években egy saját kollekciót gyártott a törpikék univerzumáról, amelybe természetesen Janóék is beletartoztak, így az apród és a fegyverhordozó is mûanyag figuraként kerülhetett sok gyermek törpgyûjteményébe. Nem sokkal késõbb hasonló eset esett meg velük, de akkor már mint plüssjátékok jelentek meg a játékboltok polcain.

Magára a sorozatra rátérve elmondhatjuk, hogy a soha meg nem nevezett európai királyságban játszódó történetek számos klasszikus, középkori históriákra jellemzõ elemet vonultatnak fel. A fantázia olyan szüleményei mellett, mint a boszorkányok, varázslók, óriások és szellemek rendszeresen megjelennek a színen árulók, tolvajok, betyárok, trónbitorlók és intrikusok. Janó és Bibice párosát minden történetben az adott ellenség elleni küzdelem heve hajtja, miközben sokszor valódi detektívregényként bontakozik ki elõttünk éppen aktuális kalandjuk. Azok a kalandok, amelyekbõl William Hanna és Joseph Barbera cége tizenhármat dolgozott fel közel 24 perces epizódok formájában. Ezen sorozat fõcímének magyar változatáról csak halvány emlékeim vannak, s igaz ugyan, hogy a Janó és Bibice itthon sem vált olyan népszerûvé, mint az alapszéria, e fõcímzene egy részlete - ha minden igaz - mégis megmaradt bennem. Eltérés persze lehet, de nagyjából így szólhatott:

"Janó és Bibice, a kaland szerelmese
együtt vágtat erdõn-mezõn.
Janó a Nagyfülén, Bibice Kecsegén
harcolnak halálmegvetõn..."


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!