Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 4
Online tagok:
Sanjana

Regisztrált tagok: 3885
Legújabb tag: SkyBlondeHUN

Látogatók ma: 3347
Online látogató: 5
Látogatók a hónapban: 374253
Összes látogatók: 24820678

Reklám

  HUPIKÉK LOGIKÁTLANSÁGOK
Feliratos anime letöltésekA hosszú ideig mûsoron lévõ sorozatok esetében - legyen az akár animáció, akár élõszereplõs széria - elõ-elõfordulnak következetlenségnek számító baklövések. Ezek általában nem szemet szúróak, csak érdekességképp érdemes említést tenni róluk, ahogy azt most a végéhez közeledõ Hupikék törpikékkel meg is tesszük.

A legfontosabb "logikátlanságok" a törpök különféle generációihoz köthetõk. Elõször is Törpapa személyéhez, akinek - mint azt a hatodik évad óta tudjuk - még Törpszakáll volt a Törpapája. A sok száz év után visszatérõ aggastyán törp nevelte õt még törpifjonc korában, s az ezzel kapcsolatos meg nem válaszolt kérdés, hogy mindössze egy szem törpöt nevelt és oktatott hosszú idõn keresztül? Törpapának nem voltak társai? S miután felnõtt, Törpszakáll magára hagyta az akkor még kietlen Aprajafalvában?

A következõ nagy kérdõjel Nagyitörphöz köthetõ, akire a nyolcadik szezonnyitóban bukkan kedvese, Törpszakáll. Nem egyértelmû, mikor vesztette õt el, de mivel Aprajafalvában újnak számít, feltételezhetõ, hogy csak a vándorútja során találkozott vele. Akkor pedig felmerül a kérdés, hogy Nagyitörp honnan származik? Amikor Törpszakáll bemutatja õt a törpöknek, Törpapa a többiekkel együtt ledöbben, s ez is azt támasztja alá, hogy az idõs törphölgy sohasem élt a törpök falujában. De akkor mégis hol élt?

Elõfordulhat, hogy másutt is élnek törpök?

Ez a kérdés vetõdhetett fel bennünk a Törpicur megérkezését bemutató rész láttán is, mivel a rész felénél megtudjuk, hogy a Kék Hold fényében érkezõ gólya adminisztrációs okból kifolyólag véletlenül rossz helyre szállította le a kis törpólyást. Hol volt a jó hely, ahová eredetileg vinnie kellett volna, s ahová az epizód boldog befejezése szerint mégsem kellett elszállítania?

S ha már Kék Hold, a fiatal felnõtt korában Aprajafalvában egyedül éldegélõ Törpapa egyszer csak gólyák tömkelegét fogadhatta, akik közel száz kis törpifjoncot zúdítottak a nyakába? Merthogy Okoskától kezdve Törperõsön át Riportörpig Aprajafalva lakóinak 99%-a közel egyidõs, s ebbõl kifolyólag nagyjából egy idõben kellett érkezniük. Vagy gyakran volt azidõtájt kék a hold az égen, s gyors egymásutánban érkeztek a kis törpicsekek, hogy Törpapa aztán egymaga nevelje fel valamennyit saját erejébõl?

Másfajta logikátlanság bizonyos mellékszereplõk meg nem magyarázott felszívódása. A legérthetetlenebb karakterkiírás Kertitörp dzsinnjének, Gurdinak a szó nélküli eltüntetése, aki három epizódban boldogította csak a gazdálkodó törpöt, hogy aztán soha szóba se kerüljön. Omni apó hiába fogadott be magához egy tolvaj kisfiút, hogy aztán elkezdje nevelni, Dénesnek a felbukkanása óta se híre, se hamva. Az olyan idõszakos nagy barátok, mint a süket Lakónia, Woody vagy a tündérfüzi tündérek, egy idõ után észrevétlenül koptak ki a történetbõl, ahogy a sorozat szerintem legnagyobb melléfogásának számító mocsári ragyák is. A sokáig egyedül éldegélõ szellemi fogyatékos Melákon megeshetett a készítõk szíve, amikor megalkották mellé a nagy orrú Melát. Olyan szép párt alkottak, akik még az unokaöccsük nevelésébe is besegítettek, hogy érthetetlen, miért tûnt el egy idõ után Melák oldalbordája, hogy a kõlevesért rajongó óriás férfi ismét egyedül grasszáljon a törpök erdejében.

Ezek a sorozat minõségén és klasszikus mivoltán mit sem változtató apróságok azt mutatják csak nekünk, hogy miként egy végtelennek tûnõ sorozat, úgy a Hupikék törpikék sem TÖRPÉLETES.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!