Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 10
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3868
Legújabb tag: Sanyi88

Látogatók ma: 1538
Online látogató: 10
Látogatók a hónapban: 299709
Összes látogatók: 24746134

Reklám

  A törptáplálkozásról
Feliratos anime letöltésekA törpök legfõbb tápláléka a törpbogyó, amely egy bokron termõ, piros, kerek bogyó. Törpbogyóbokrok kizárólag a hupikék törpikék erdejében nõnek, illetve egy távoli szigeten az óceán közepén. Ezeket azonban egy tengeri boszorkány õrzi. A törpök törpbogyólevet isznak, a bogyóból pedig pitét és más süteményt készítenek, de legalább annyira szeretik a szárcsalián levelét és az áfonyát, mint amennyire a törpbogyót. Ezeken kívül esznek még mogyorót, gesztenyét és makkot is, õsszel pedig összegyûjtik a magokat, hogy a hosszú télen legyen mit enniük.
Aki pedig a napi minimum háromszori étkezést biztosítja számukra egy személyben, az Hami, aki könnyen felismerhetõ makulátlanul fehér kötényérõl és kuktasapkájáról. A háza környékén általában frissen sült kenyér és meleg sütemények illata terjeng. A törpök természetesen imádják a fõztjét, és bár a sorozat egyetlen epizódjában sem szerepel, sõt említést sem tesznek róla, de a képregényekben létezik egy Habzsi nevû törp is, aki Hami legfõbb tisztelõjének számít. Bárhová is megy a kuktasapkás kis szakács, Habzsi szorosan a nyomában jár, és csak az alkalmat keresi, mikor tud elcsenni tõle egy-két szem süteményt. A szériában Hamiba applikálták az õ legfõbb jellemvonását: megállás nélkül csak az evésre gondol, és bármit felfal, amit talál, legyen az áfonya, leves, sajt vagy gyümölcs. Igazán persze a Hami konyhájából kicsempészhetõ édességekre, süteményekre és tortákra fáj a foga, ez a fajta tulajdonsága pedig szintén tetten érhetõ a sorozat Hamijában, aki a legtöbb esetben ezekbõl az étkekbõl spájzol el magának titokban nem keveset.
A már említett erdei bogyókon és egyéb terméseken kívül a törpök saját termesztésû zöldségekhez és gyümölcsökhöz is jutnak a falu földmûvelõjének, Kertitörpnek köszönhetõen. Õ az a törp, akinek a bõre bár hupikék, de a szíve egész biztosan zöld. A képregényes eredetiben még szalmakalapot és zöld overált viselt, a sorozatban ezt a viseletet a törpifjonccá vált természetbarát törp, Zöldõr örökölte meg. Peyo képregényeiben azért nem fehér törpnadrágot hordott Kertitörp, mert csak csupa sár lett volna a földeken. Hannát és Barberát azonban ez egyáltalán nem zavarta, így csak egy állandóan a kezében tartott kapával különböztették meg õt a törpiektõl. Kertitörpöt alapvetõen nem nagyon érdekli, ami a faluban zajlik, és szívesebben beszél a zöldségeihez, mint a többi törphöz. A képregényalbumok kockáin elég csúnyán beszél, de a sorozatban is csak a karakter földmûvelõ mivolta köszön vissza valamelyest, méghozzá kizárólag a német szinkronban a szász akcentus ízessége révén. Mindenesetre sem a csúnya beszéd, sem a szász dialektus nem zavarja törptársait, hiszen fantörpikus salátát és káposztát termel.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!