Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 12
Online tagok:
Sanjana

Regisztrált tagok: 3885
Legújabb tag: SkyBlondeHUN

Látogatók ma: 4461
Online látogató: 12
Látogatók a hónapban: 375367
Összes látogatók: 24821792

Reklám

  A törpök és a drog
Feliratos anime letöltésekAnnyi elemzés és tanulmánynak beillõ írás után talán nem meglepõ, hogy a hupikék törpikéknek a kábítószerhez is van közük. Viccesnek szánt oldalak szerint egyrészt Törpapa szinte minden problémára ayahuascának, vagyis sátánfõzetnek beillõ varázsfõzetet készít, másrészt pedig nem lehet véletlen, hogy a törpök épp psylocibin hallucinogén gombákra emlékeztetõ gombaházakban élnek. Mivel a gomba használata hallucináció elõidézéséhez majdnem egyidõs az emberrel, nem meglepõ, hogy többen pont ilyesmire asszociálnak, s ennek kapcsán már drogprevenciós tanácsot is tudnak adni. E tanács szerint azoknak a 4-5 éves gyerekeknek, akik rendszeresen nézik ezt a mesét, amelyben a törpök legtöbbje a tudatmódosító hatásáról ismert légyölõgalóca-házikójában lakik, akár már el is magyarázhatunk néhány dolgot, hogy ezzel elkezdhessük formálni a gondolkodásukat.
26 évvel ezelõtt, 1990. április 21-én, a Hanna-Barbera sorozat vége körül a törpök egyszer már felléptek a kábítószer ellen. Az ABC, az NBC, a Fox, a CBS és az USA Network összefogásának eredményeképpen, a McDonald's és a Ronald McDolnald Chidlren's Charities támogatásával ezen a napon mutattak be egy drogprevenciós mûsort. A Cartoon All Stars to the Rescue tulajdonképpen egy crossover, vagyis 27 perces epizódjában az akkor népszerû rajzfilmsorozatok bizonyos karaktereinek közös megjelenését tette lehetõvé a jó ügy érdekében. A George H.W. Bush elnök és felesége, Barbara Bush ajánlásával sugárzott kisfilmben tiszteletét tette Tapsi Hapsi, Dodó kacsa, a Kacsamesék ikertriója, Tiki, Niki és Viki, a Micimackó legújabb kalandjaiból Micimackó és Tigris, Alvin és a mókusok, Simon és Teodor, a kisgyermekké tett muppetek, Breki, Miss Röfi és Gonzo, Slimer, az egyik szellemirtó, Alf, a Tanner családnál landolt ûrlény, Michelangelo, az egyik tini nindzsa teknõc, Garfield, na és természetesen néhány hupikék törpike, Törpapa, Törperõs és Okoska. Törpicur és Nótata egy villámgyors cameo erejéig tûnt fel a színen, a kisfilm VHS-kiadványának borítójára pedig Törpillát is kitették.
A sörrõl és marihuánáról egyaránt szót ejtõ televíziós speciált Amerikán kívül Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában és Mexikóban is bemutatták.
A törpök kapcsán érdekességképpen érdemes megemlíteni a két évvel ezelõtt magát feladó szerb kokainkirály, Darko Saric nevét. A Szerbia drogbárójának is nevezett Saric vagyonának mértéke felbecsülhetetlen volt, mivel szállodái, éttermei, üdülõi, lakásai, apartmanjai, mezõgazdasági birtokai voltak, s az élettársán keresztül hozzá köthetõ egy belgrádi magánóvoda is, amely konkrétan a Hupikék Törpikék nevet kapta. Ennek a ténynek ugyan csekély a drogos vonatkozása, de ha már egyszer a szerb kokainkirály/drogbáró birodalmának része volt, nem mehettünk el mellette említés nélkül.
Ahogy amellett sem, hogy az MDMA, mely a tömegkultúrában ecstasy néven terjedt el, olyan tabletták formájában kerül a piacra, melyek egyik oldalukon figurákat, logókat ábrázolnak. Ezek a figurák/logók gyakran vagy olyan divatmárkák, mint a Lacoste, a Gucci, a Phillip Plein és a Chanel, vagy autómárkák, mint a Mercedes-Benz, a Mitsubishi és a Bugatti, vagy pedig fiktív, videójátékokból és rajzfilmekbõl vett karakterek, mint amilyen Super Mario, Sonic, Superman és bizony a hupikék törpikék.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!