Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 6
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3885
Legújabb tag: SkyBlondeHUN

Látogatók ma: 3323
Online látogató: 5
Látogatók a hónapban: 374228
Összes látogatók: 24820653

Reklám

  A törpök és az UNICEF
Feliratos anime letöltésekAz UNICEF 11 évvel ezelõtti, 2005-ben sok vitát kiváltó kampányának része volt egy plakát, amelyen a rajzfilmsorozat szereplõi, a törpök épp a falujukat bombázó repülõgépek elõl menekülnek. Az ENSZ Gyermekalapjának az volt ezzel a célja, hogy felhívják az iskolás gyerekek figyelmét a háború borzalmaira. A poszter alján olvasható francia felirat jelentése: „Ne hagyd, hogy a háború elpusztítsa a gyerekek világát!”. A gyerekkatonaság ellen kampányoló UNICEF egy kisfilmet is készített e plakáthoz, s ebben a filmben Aprajafalva egyértelmûen bombázás áldozatává válik. Ezzel akarták érzékeltetni, milyen az, amikor a gyerekeket egy háborúban lemészárolják.
A hupikék törpikéknek azonban nem ez volt az egyetlen kapcsolata az UNICEF-fel. Három évvel késõbb, 2008. október 23-án ugyanis a brüsszeli városházán egy jótékonysági akcióval ünnepelték Peyo népszerû figuráinak 50. születésnapját, s 1,20 méter magas és 26 kilogramm súlyú törpök eladásából tettek szert összesen 125 ezer eurós (nagyjából 32,5 millió forintos) bevételre, amit aztán az UNICEF javára ajánlottak fel a szervezõk. A bevétel teljes egészét az ENSZ gyermekalapjának oktatási programjaira szánták, mivel e törpturné keretében szerettek volna minél több pénzt gyûjteni annak a világszerte több mint 10 millió gyereknek, akik tanulás helyett dolgozni kényszerülnek. A turné alatt mindenképpen fel akarták hívni a figyelmet arra, hogy nemzetközi szerzõdés rögzíti azt, hogy minden gyereknek joga van iskolába járni és tanulni. A valóságban ugyanis több mint 100 millió gyerek sok esetben azért nem jár iskolába, mert kénytelen a családját eltartani és akár 3-4 éves kortól muszáj dolgoznia, akár egy felnõttnek.
A törpök már 2008 januárjában elindultak 15 várost érintõ európai körútjukra, a szervezõk pedig minden egyes helyszínrõl magukkal vittek egy-egy óriástörpöt, amelyet egy helyi híresség vagy sztár útmutatásai alapján dekoráltak ki. Budapestre június 20. és 22. között jutottak el: a Millenáris Parkot és a Gyermekszigetet keresték fel, miközben fehér, még kifestés elõtt álló törpfigurák népesítették be a várost. Nálunk Ördög Nóra mûsorvezetõ és Náray Tamás divattervezõ Törpijáca-szerûen ”öltöztette fel” a közkedvelt animációs figurát, amelyet aztán 1,3 millió forintért sikerült elárverezni. Vele együtt 16 figurát bocsátottak árverésre a brüsszeli városháza gótikus termében megrendezett jubileumi ünnepségen.
Ezen kívül az UNICEF számára legyártott sok millió kis törpfigurát is meg lehetett vásárolni, hogy az így befolyt összegekkel is a gyerekeket támogassák.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!