Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 11
Online tagok:
Sanjana

Regisztrált tagok: 3885
Legújabb tag: SkyBlondeHUN

Látogatók ma: 3365
Online látogató: 12
Látogatók a hónapban: 374270
Összes látogatók: 24820695

Reklám

  TÖRPÖS MEGLÁTÁSOK
Feliratos anime letöltésekAz esztendõ végéhez közeledve törpös vonalon a saját, külön bejáratú meglátásaimat szeretném közhírré tenni, hogy annyi információ és elemzés után egy abszolút dragonhallos vélemény is kikerüljön az oldalra.
Az elsõ dolog, amely a sorozat nézése, illetve a vele való munkálatok során feltûnt, hogy nem tartom kizártnak: Peyo a Hófehérke és a hét törpe címû mese törpéibõl merített ihletet akkor, amikor kiötlötte, hogy minden egyes törpje egy jellegzetes tulajdonság birtokosa lesz. A széria százegynéhány törpjébõl hét egy az egyben a Grimm-féle törpéknek feleltethetõ meg, hiszen Szende aprajafalvi alteregója Jajga, Szundié Lusti, Morgóé Dulifuli, Hapcié egyértelmûen Hapci, Tudoré Okoska, Vidoré Tréfi, Kukáé pedig könnyen lehet, hogy Ügyifogyi.
A másik szembetûnõ jelenség a sorozatban az általam csak "csókosoknak" nevezett mag jelenléte. A legtöbb epizódban jelen van az a szûk, általában 6-7 fõbõl (Törpillából, Okoskából, Ügyifogyiból, Törperõsbõl, Ügyibõl, Hamiból és mondjuk Törpojácából) álló csoport, akik egyértelmûen Törpapa holdudvarához tartoznak, s akik nélkül szinte elképzelhetetlenek az események. Valamelyik tagnak mindig jelen kell lennie az aktuális történéseknél, valamelyiküknek mindenféleképpen köze kell, hogy legyen az adott sztorihoz, hiába szól olykor más, mellék- vagy epizódszerepbe kényszerített törprõl (teszem azt Kertitörprõl, Nótatáról, Törpöltõrõl vagy olyan, csak egy-egy szezonban felbukkanó karakterrõl, mint Törperdész, a felnõtt Zöldõr, Gyengi vagy éppen Kéményes). Ezek a "csókosok" nem kotnyelesek, de mindig mindenütt ott vannak, s tulajdonképpen Törpapával és a gonosz Hókuszpókkal karöltve õk a sorozat fõszereplõi.
Ezzel függ össze az a tény, hogy közülük ketten, nevezetesen Ügyi és Hami ráadásul még a törptársadalom hasznos tagjai is, hiszen egyikük folyamatos szervizszolgáltatást végez a törpiekért, a másikuk pedig a napi minimum háromszori étkezést biztosítja a számukra. A háttérbe sodort törpök közül Kertitörp az egyik, aki még jelentõs mértékben szolgálja a törpnépséget, hiszen földet mûvel és zöldséget, illetve gyümölcsöt termel, Törpöltõ pedig a másik, mivel õ meg szab és varr rájuk. Bányásztörp a bányamunkájával, Törperdész a fakitermelésével járul hozzá a törpjóléthez, Hajbajnok meg a falu három, fején valahol szõrt viselõ törpnek, Törpapának, Törpillának és Törpirinek nyújt fodrász-szolgáltatást. Egy-két ilyen, a közösség javát egyénileg szolgáló törpön és a fent nevezett "csókosokon" kívül a legtöbb törp afféle közhasznú munkát végzõ, a törptársadalomba beleolvadó, onnan csak egy-egy epizód erejéig kiemelkedõ karakter, akik állandóan jelen vannak a gátépítésnél, a hídjavításnál, a törpbogyószüreteknél és minden törpösen hasznos munkánál. Magyarán szólva õk a háttértörpök, akik a sokaságot jelzik, s akik fáradhatatlan munkavégzésükkel lehetõvé teszik, hogy a fõszereplõ törpök kedvükre kalandozhassanak.
A harmadik fontos tényezõ, amellyel a széria nézése közben számolni lehet, a már sokat emlegetett vérfrissítés technikája, amely egy kilenc évad hosszúságú sorozatnál elkerülhetetlen. A kezdetben csak 99 fõbõl álló törpsereg a törpénetfolyam végére 105 fõsre gyarapszik, mivel idõrõl idõre újabb törpök bukkannak fel a sorozatban. Vagy messzire került törptársuk kerül elõ, vagy néhány törp törpifjonccá cseperedik, vagy gólyahozta Törpicur bukkan elõ váratlanul, ezek a megjelenések mindig új színt visznek a mesébe és dobnak rajta annyit, hogy újult erõvel, még lendületesebben folytatódjanak a sztorik.


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!