Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 5
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3889
Legújabb tag: Joci19930128

Látogatók ma: 14482
Online látogató: 5
Látogatók a hónapban: 385387
Összes látogatók: 24831812

Reklám

  TÖRPZENE 4.
Feliratos anime letöltésekHárom szegmenst érdemes még megemlítenünk a hupikék törpikék címû sorozat zenei vonatkozásában.
Az egyik az 1935-ös születésû Father Abraham, polgári nevén Pierre Kartner nevéhez fûzõdik, aki 1977 és 1991 között hat hupikék törpikék-témájú zenei albumot jelentetett meg legfõképpen német, illetve holland nyelven. 1977 májusában ugyanis arra kérték fel, hogy készítsen egy promóciós dalt a törpök csodafurulyás nagyfilmjéhez. 400.000 kislemezt adtak el belõle, így abszolút sikernek volt nevezhetõ az elsõ törpdalos album. Népszerûségét jelezte, hogy Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban és Svédországban is megjelent az In Smurfenland címû album, amit 1978-ban követett a Vader Abraham im Land der Schlümpfe és a Father Abraham in Smurfland, illetve az In Smurfenland svéd változata, a Smurferna och Fader Abraham, valamint a spanyol verzió, az En el país de Los Pitufos, amelyeket szintén a szakállas holland zenész énekelt fel. 1979-ben kiadták az El Padre Abraham y sus Pitufos címû lemezt, majd hosszú szünet után 1990-ben a Schlumpfenland Wunderland és 1991-ben a Neue Lieder aus dem Schlumpfenland címet kapott albumot is.
A már sok helyen emlegetett törp-alapfilmnek, az 1976-os Hupikék törpikék és a csodafurulyának hivatalos soundtrackje is megjelent annak idején bakelitlemezen, amely összesen 15 számot tartalmazott, köztük természetesen Michel Legrand mára már klasszikussá vált zenei betétjeit is. 1981-ben pedig megjelent Japánban egy két trackbõl álló kislemez Silly Little Song of the Smurfs címmel, amely már egy az egyben Hanna-Barbera sorozatához készült album volt, hiszen a széria openingjének japán változatát is tartalmazta.
Törpzenei eszmefuttatásunk harmadik szegmense az ún. Happy Little Song-ról, vagyis a Vidám Kis Dal-ról szól, amit hívhatunk egyszerûen "Lá, lá, lá -dal"-nak (La La la Song-nak) is. Érdekesség, hogy a sorozat kezdete óta jelen lévõ zenei alaphoz mindössze a második évadtól társult a "Lá, lá, la, lá, lá, lá..." - nevezzük így - szöveg, amely innentõl kezdve a törpök hivatalos védjegyévé és énekévé vált. A törpösen egyszerû dallammal és szöveggel rendelkezõ éneket a pár évvel ezelõtt mozikban is vetített nagyjátékfilmben is felhasználták a film készítõi, s a sorozatbeli funkcióját, mely szerint a törpök csak boldogságukban éneklik, itt is megtartották. E világszerte ismert dallamot 1981 óta törptémájú videójátékokban és különbözõ remixekben is "bevetették".  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!