Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic!

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 8
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3895
Legújabb tag: balazslaci16

Látogatók ma: 7862
Online látogató: 8
Látogatók a hónapban: 422716
Összes látogatók: 24869141

Reklám

  TÖRPZENE 1.
Feliratos anime letöltésekA hupikék törpikék nem csupán a belga-amerikai koprodukcióban készült rajzfilmsorozattal váltak világhírûvé, hanem a széria sikerét évekkel késõbb meglovagoló törpzenei albumok révén is. Többek között Németországban, Finnországban, Hollandiában, Norvégiában és Csehországban készültek lemezek héliumhangon éneklõ törpökkel, de ami a mi szempontunkból sokkal fontosabb, hogy Magyarországon eddig nem kevesebb, mint 14 Hupikék törpikék-zenei album került a piacra. Ebbõl az elsõ 11-ben nem más volt a fõ közremûködõ, mint Szandi férje, Bogdán Csaba, az Elsõ Emelet egyik alapító tagja, Törpillaként, Törpiriként, illetve Bibírcsókaként pedig a legtöbb albumon Szandi nõvére, Pintácsi Viki énekelt.

Minden 1996-ban kezdõdött, amikor is elõször csendült fel a német eurodance duó, a Captain Jack - minõ meglepetés! - Captain Jack címû, akkor még méltán népszerû számát törpösítve feldolgozó, Captain Törp címet viselõ sláger. A Buli van Aprajafalván! album (amely ötszörös platinalemezzé vált Bogdán Csaba hangmérnöki és stúdiómunkájának köszönhetõen) 1996-ban a MAHASZ TOP 40 albumlista egyik elõkelõ helyét érte el úgy, hogy az "Addig üsd a vasat, amíg meleg!" elvét követve onnantól fogva három éven keresztül évente két albumot is készítettek. 1997-ben jött ki a Törparty! és a Buli a hóban!, 1998-ban a Hajrá Törpök! és Az Apraja Nagyja, 1999-ben pedig a Hupi Birthday és a Hupikék Törpkarácsony címû album magnókazettán, illetve CD-n. Az EMI Quint 2000-tõl kezdve egy kicsit visszavett a kiadási tempóból, s öt éven át évi egy albumot jelentetett meg: 2000-ben a Hupikék hópihék, 2001-ben az Örökzöldek Hupikékben, 2002-ben a Hepi Hupileum, 2003-ban az Aprajafalva dalnokai, 2004-ben pedig - immár Bogdán Csaba nélkül - A törpikék meg a sztárok címû lemezeket. Öt év elteltével tettek egy kósza kísérletet a Hupikék Törpikék mint "zenei együttes" visszatérésére a Törpi party címû albummal, de ez csak arra volt jó, hogy két évvel késõbb, 2011-ben még egyszer bebizonyosodjon a TörpiZsúr címû kiadvánnyal, hogy a 90-es évek második felének zenei vonatkozású törphisztériája mára már jócskán alább hagyott.

Lehet, hogy egy idõben a mulatós muzsika mellett a gyerekeknek szánt ilyen jellegû produkciók is fix pontját képezték a lemezeladási rangsornak, napjainkban viszont már nem megy - vagy inkább nem menne - eseményszámba egy törpalbum megjelenése.

14 album, a 14 albumon pedig 169 szám a bizonyítéka annak, hogy egy idõben nagy volt a kereslet idehaza az ismert külföldi és hazai dalok törpös magyarítására, de ez érthetõ is, hiszen frappánsan, szójátékok és szóviccek ügyes felhasználásával jártak körbe nem egy törptémát nem egy népszerû szám alapjaira. Sokan ugyan idegborzolónak, vírusosan terjedõ képtelenségnek, vállalhatatlanul borzalmas blõdségnek tartják ezeket a kiadványokat, de nem szabad elfelednünk, hogy annak idején nem véletlenül hallgatta sok fiatal és nem véletlenül készült a megboldogult MSAT-csatornára az aktuális album párperces mixverziójához olyan videó, amelyet a rajzfilmsorozat egyes jeleneteibõl vágtak a zene alá.


  Hozzászólások
#1Dumet - 2015. 11. 07 13:26:55
Ó, és tényleg! Az a legelsõ kazetta (na igen, akkor még csak kazetta volt) nekem is megvolt, ráadásul eredetiben és emlékszem, hogy mennyit hallgattam gyerekkoromban. A címére emlékszem, ezért biztos, hogy az elsõ volt meg. Most így elõjöttek az emlékek. DDD Egy két apró dallam részlet még a fülembe cseng, most hogy megpróbálok visszaemlékezni, de már nem tudom mik voltak ezek, viszont való igaz, tényleg volt egy ilyenem. DDD
#2chandler81 - 2015. 11. 07 18:18:32
Hát igen! Az az elsõ kazetta, amit még én is walkmanen hallgattam a középiskolás éveim elõtti nyáron! :-) Ezek szerint benned is megmaradt ez a "klasszikus" darab. A Captain törp, a Bûvös csákó, a Makaróni és A nagy csata - mekkora számok voltak ezek annak idején! Aztán jött a Village People YAMC címû számának szándékosan kétértelmûre átdolgozott változata, amelyben Okoska többször is felteszi Törpillának a kérdést, mely szerint "Törpilla, mondd, neked hány centi kell?" :-) Vagy a Csinibaba törpösített változata, a Csilibab és mondjuk a Modern Talking, amely a Modern Törp-ing címet kapta :-)
Én tényleg azt szerettem az ismert számokat feldolgozó (és nem az albumokra gyártott eredeti, ezzel együtt viszont szerintem mellényúlásnak számító) törpdalokban, hogy kifejezetten tele voltak magyar nyelvi leleményekkel és törpös, de cseppet sem erõltetett szójátékokkal. Néhány dal esetében éppen ezért sokkal jobban emlékszem ma is a törpös verzióra, mint az eredetire. A törpalbumok egyértelmûen nálunk aratták a legnagyobb sikert, és belehallgatva pár külföldi változatba egyértelmû, hogy a legeredetibb és legszórakoztatóbb szövege a mi dalainknak van.
#3Dumet - 2015. 11. 07 21:36:21
Jaj, most már emlékszem... "Jájáje bûvös csákó..." meg a "Jönnek a törpök és követelik Hamit, még makarónit!"... fõleg... DDD Hát igen, csak akkor még nem tudatosult bennem, amikor egy-egy ismert szám feldolgozásai voltak hanem csak olyan ismerõsek voltak, mert rádióban nyilván hallottam az eredetieket. Aztán szerintem késõbb esett le, amikor még jobban emlékeztem, de akkor már nem hallgattam õket. DDD Na de így már szövegrészletek is a fejembe vannak, most hogy mondod DDD hát ez komoly...
#4BrollySSJ4 - 2015. 11. 08 21:03:06
Na ez a jájájee kokóódzsámbó nekem is rémlik, háhá DDD mekkora volt

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!