Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Chip és Dale - A Csipet Csapat Praclifalva lakói Full Metal Panic! Full Metal Panic! Full Metal Panic! Óz, a nagy varázsló Batman - Új kalandjai Batman - Új kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Online Statisztika
Online vendégek: 9
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 3885
Legújabb tag: SkyBlondeHUN

Látogatók ma: 2825
Online látogató: 9
Látogatók a hónapban: 373730
Összes látogatók: 24820155

Reklám

  A TÖRPIFJONCOK SZÍNRE LÉPNEK!
Feliratos anime letöltésekMegszakítva Peyo és a törpök háttértörténetének ismertetését ezen a hétvégén az utolsó három epizóddal lezárjuk a negyedik évadot, hogy ezzel egy idõben a következõ szezonnyitó résszel elindíthassuk az ötödiket. Azt az évadot, amelyben a készítõk a harmadik szezonos Törpicur-antré után ismét a vérfrissítés módszerét vetették be annak érdekében, hogy új életet leheljenek az aprajafalvi krónikákba. Innentõl kezdve majd’ minden évadkezdés egy-egy új törp megjelenését jelenti majd, aktuális vérfrissítésünk viszont annyiban más a többihez képest, hogy négy plusz egy új vagy újnak mondható karaktert vezet be.

Az ötödik évad legelsõ részében nem megszokott módon lép majd színre három törpifjonc, a történet szerint ugyanis õk már eddig is a faluban éltek, csak éppen felnõttként. Zöldõrrel (eddigi egyes helyeken Natitörppel) nem egy korábbi fejezetben találkoztunk már, Törpörgõ és Törtyögõ ellenben csak a háttérben, a törptömegben létezett. A szezonnyitóban Törpapa egy homokórát bíz rájuk azzal a kéréssel, hogy vigyék vissza barátjához, Idõapóhoz, de mivel a szakállas öregúr nem tartózkodik otthon, a kíváncsi törpök garázdálkodni kezdenek az otthonában, s Zöldõr pillangója miatt az egyik állóórájába keverednek. Meghibásodása folytán az óra vagy ötven évvel visszatekeri belsõ idejét, így a három törpicsekbõl három törpifjonc válik.

A törpifjoncok megalkotásával a Hanna-Barbera Stúdió nem titkolt szándéka az volt, hogy további kis nézõket csábítson sorozatához, hiszen a törpgyerkõcök olyan üde színfoltot jelenthetnek eztán, amelyre a legkisebbek még fogékonyabbá válhatnak. A terv olyannyira bevált, hogy a törpifjoncok eztán a sorozat legvégéig a törpénetek fontos szereplõi maradtak.

A képregényes változatban, amelyben jóval ritkábban szerepeltek, mint a tévében, Idõapó idõvel állítólag mindhármajukat visszaváltoztatta felnõtté, a rajzfilmsorozatban viszont szerencsére erre nem került sor. Így a törpök létszámát nem gyarapító, de sok fontos törpénetet és kalandot generáló törpgyerekek a sorozatzárásig képviselhették kis nézõinek véleményét, világról alkotott nézetét.

Érdekesség, hogy míg a képregényben a törpifjonccá lett fiúk emlékeztek régi felnõtt életükre, a sorozatban ezzel kapcsolatos emlékeik egytõl egyig törlõdtek, így abszolút tiszta lappal indulva kezdhették el élni törpifjoncéletüket.

Zöldõr, akit néhány késõbbi fejezetben az akkori szinkronstáb Törpepének nevezett el, tulajdonképpen ebben az epizódban jelent meg utoljára felnõttként, de továbbra is természetkedvelõ, állatbarát törp maradt, aki kimondatlanul is a gyerekcsapat vezetõjének tekinthetõ. Barna, kantáros nadrágot és szalmakalapot kapott öltözékként, amelyet a képregényes Kertitörp viselete ihletett meg. A képregényekben és mesekönyvekben ugyanis mind a mai napig szalmakalapos törpként ábrázolják a sorozatban mindössze egy kapával megkülönböztetett földmûvelõ kékséget.

Törpörgõ, akit másutt Törpcinek szólítanak és Törtyögõ, akit pedig Törpincsnek, ebben a részben lépett elõ a fent említett törptömegbõl elõször és utoljára felnõtt törpként. A sárga, villámló felhõvel díszített pólót viselõ Törpörgõ sokak szerint a törpifjoncok önjelölt kis vezetõje, aki nagyon sokszor önfejû, akaratos, s ha nem az van, amit õ szeretne, képes bajba sodorni kis társait. A piros színû pólót, lankadt kalapot és patentos nadrágot hordó Törtyögõ ezzel szemben egy nyugodt vérmérsékletû, visszahúzódó természettel megáldott törpgyerek, akit elég laza hozzáállás jellemez, s aki az esetek többségében igyekszik elkerülni a bajt. Ifjonctársai sokszor különcnek tartják, legfõképpen azért, mert közülük egyedül õ szereti a zöldségeket.

Az évad második, jövõ héten bemutatásra kerülõ epizódjában a törpifjoncok csapata bõvülni fog, sõt az azt követõ kis fejezetben színre lép még egy, a késõbbiekben fontos karakterré váló figura. De hogy kik lesznek a vérfrissítési dömping további alanyai, az kiderül pontosan egy hét múlva…


  Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást

  Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

  Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték© DragonHall+ v3.0b | 2009-2020
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!