Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Végtelen vonat Végtelen vonat Végtelen vonat Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai Végtelen vonat Végtelen vonat Végtelen vonat Miraculous - Katicabogár és Fekete Macska kalandjai

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 7
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6443
Legújabb tag: Eszteralma

Látogatók ma: 14566
Online látogató: 7
Látogatók a hónapban: 14566
Összes látogatók: 49492544

Reklám

Kiemelt híreink

  GyIK: 03. Regisztráció, letöltések és feliratok
1. Hogyan tudok regisztrálni?

A fõoldalon található fõmenü jobb oldali "Regisztráció" címkével ellátott gombjára kattintva betöltõdött regisztrációs ûrlapot kitöltve lehet regisztrálni az oldalra. A regisztráció teljesen ingyenes, a regisztrációs ûrlapon leírtaknak megfelelõen véglegesíthetõ. A regisztrációt minden esetben egy Admin fogja aktiválni. Az aktiválást követõen, amelyet napi szinten végzünk, az oldal egésze elérhetõvé válik. A megadott regisztrációs adatokat a profilban lehet módosítani, részletek a "Profil használata" címû GYIK menüpontban! A regisztrált név megváltoztatása nem javallott, ám megfelelõ indoklás keretében egy alkalommal lehetséges, amelyet privát üzenetben lehet jelezni az egyik Adminnak (Fórumban nem!). A többszörös regisztráció ellenben semmilyen esetben sem engedélyezett, kitiltást vonhat maga után!


2. Hogyan tudok letölteni az oldalról?

Letölteni csak a véglegesített regisztrált felhasználók tudnak, akik ebben az esetben Tag ranggal rendelkeznek. A letöltéshez tehát elõször is regisztrálási eljárásra van szükség (lásd: elõzõ pont). Ezután a letöltések elérhetõek a megfelelõ menüpontok alól, a kiválasztott témákban (pl. Animék, Rajzfilmek, Mangák, Élõszereplõs filmek). A letöltések azonban csak addig érhetõek el, amíg a szerver megfelelõ támogatottságban részesül és fedezni tudjuk havi költségeit a támogatásotokból. Elõfordulhat tehát, hogy a letöltések a nem megfelelõ támogatás miatt zárolásra kerülhetnek.


3. Hol találom a letöltéseket?

Minden egyes letöltés a megfelelõ menüpontokon keresztül érhetõ el. Az egyes animékhez/mangákhoz/rajzfilmekhez/élõszereplõs filmekhez tartozó letöltéseket a "Letöltések" menüpontból az Animék, Mangák, Rajzfilmek ill. Live-Action lehetõségre kattintva érheted el a fõmenüben. Az ezután látható ABC menüben kattints arra a betûre, amilyen betûvel az általad keresett cím kezdõdik (mangáknál, live-actionnél nincs ilyen). Ezután válaszd ki a megjelenõ bannerek közül a keresett címet. Az adott cím adatlapjának alján találhatod a különbözõ letöltési funkciókat, ahol a megfelelõre kattintva kiválaszthatóak a keresett epizódok, filmek, opening-endingek, zenék stb. Minden letöltést a Letöltés gombra (vagy linkre) kattintva tudsz elkezdeni.
A letöltések egységesen a saját szerverünkrõl (Szerókáról) érhetõek el direkt letöltéssel.


4. Miért nem tudom letölteni a...?

Ha valamit nem tudsz letölteni annak két oka lehetséges! Az elsõ, hogy az 2. pontnak megfelelõen nem regisztráltál be az oldalra, így nincs jogod a letöltésekhez. A másik lehetõség, hogy az adott animéhez/mangához/rajzfilmhez nincs feltöltve még semmi, amit le lehetne tölteni. Amennyiben regisztrált tag vagy és nem találsz letöltést, az adott cím nincs feltöltve, vagyis kár tovább keresned! A fórumban érdeklõdhetsz a megfelelõ témában, hogy mikor készül el az adott letöltés, de elõbb alaposan olvasd át, mert lehet, hogy már említettük valahol!


5. Mi ez a saját szerver, "Szeróka"?

A saját szerver, vagy az általunk elnevezett "Szeróka" egy olyan számítógép, amelyet egy számítógépek folyamatos futtatására fenntartott, ún. szerver teremben helyeztünk el. Ez a számítógép itt állandóan áram alatt van, fut folyamatosan, és errõl a "távoli géprõl" érhetõek el az interneten keresztül a gépben levõ merevlemezekre (winchester) feltöltött tartalmak. Vagyis a gyakorlatban errõl a távoli géprõl tölt mindenki. Azonban a gépnek havonta fenntartási költségei vannak, mind a szerverterem helyért, mind az áramért, az internet kapcsolatért havidíjat kell fizetnünk. Érthetõ módon ezt nem tudjuk saját zsebbõl állni, így ez kizárólag rajtatok múlik, hogy havonta mekkora összeggel támogatjátok az oldalt, vagyis azt, hogy a szervergép a helyén maradhasson és továbbra is elérhetõek legyenek a letöltések róla.


6. Hogyan tudok letölteni és milyen jogi feltételeket kell betartanom?

A szerverrõl való letöltés teljesen direkt módon történik, a böngészõn kívül semmi nem szükséges pluszban hozzá (letöltés vezérlõ esetleg hasznos). A keresett cím letöltései között a "Letöltés" gombra kattintva érhetõ el. A legtöbbször ilyenkor felugrik egy jogvédelemrõl szóló üzenet, amelyet kérjük, hogy mindenki szívleljen meg!

Az oldalról letöltött anyagok mind a DragonHall+ tulajdonát képezik, vagyis engedély nélkül nem oszthatóak meg máshol (részletek a "Projektjeinkrõl, munkáinkról" címû GYIK menüpontban). Ennek a be nem tartása, vagyis az oldalról való "lopás" azonnali és örökös bannolást von maga után figyelmeztetés nélkül!


7. Miért nem indul a letöltés mégse?

Amennyiben nem indul el egy szerveres letöltés, az alábbi hibák okozhatják:
- A szerver épp nem elérhetõ valami miatt: Épp ki van kapcsolva; nincs internetkapcsolat valami hiba folytán; mi vettük ki, mert karbantartjuk éppen; egyéb technikai hiba.
- 202-es hiba: Vélhetõen tiltva lettetek a szerverrõl valami oknál fogva.
- 403-as hiba: A fájl valamilyen védelem hatálya alatt van, vagy a szerveren olyan címen/helyen jártok, ahol egyénként nem kéne.
- 404-es hiba: A link hibásan van megadva a letöltésben; véletlenül nincs feltöltve az adott fájl; a fájlnév el van írva a szerveren.
- A letöltés helyett egy videó ablak jön be: Ezt általában a VLC Player okozza, kapcsoljátok ki a böngészõben a VLC plugint, ezután már mûködni fog.

Amennyiben az elõbb ismertetett hibák valamelyike fellép, azt jelezzétek a "Hibajelentés" fórumtopikban! PÜ-ket NE küldjetek ilyen hibákkal!


8. A letöltött epizódokon miért megy egyszerre két hang is?

Ennek az oka az, hogy rossz lejátszó programot használsz, amely nem tudja a két hangsávot külön kezelni. Ajánlott lejátszó programok: VLC Media Player (tesztelve, mindent tökéletesen visz!)
Ha ezt használod, garantáltan jól fog mûködni minden, így azt tanácsoljuk, hogy szerezd be mindenképp. Nem kell az a duma, hogy a régi playerem jobb, mert úgyis bebizonyosodik az ellenkezõje, ezt szintén garantáljuk. A beszerzésrõl bõvebben a "Hasznos holmik, programok" címû GYIK menüpont alatt olvashatsz.


9. Honnan lehet letölteni az epizódokhoz mellékelt feliratot?
A feliratos sorozatok és filmek esetében igyekszünk magyar feliratot biztosítani minden esetben. Amikor van felirat egy letöltéshez, a bal oldalon a Letöltés gomb felett megjelenik a következõ:
Felirat: magyar

A letöltés lehetséges a "magyar" linkre kattintva, majd az adott böngészõvel a megfelelõ helyre elmentve. Amennyiben a felirat így sem tölthetõ le, jelezzétek a "Hibajelentés" fórumtopikban! Amennyiben a letöltött fájl egy "7z" kiterjesztésû csomagolt állomány, olvasd el a további teendõket a "Csomagolt állományok kezelése" c. GYIK menüpontban!

Az SRT formátumú feliratok lejátszásához csak annyit kell tenned, hogy az azonos nevû, nem átnevezett, már letöltött videóval egy mappába rakod (egymás mellett legyen tehát a felirat és a videó), így automatikusan felismeri a lejátszó program. A formázott feliratokkal kapcsolatos teendõk a következõ pontban olvashatóak.


10. Hogyan jelenítsem meg a formázott feliratokat?

Elõször is szükséged lesz egy megfelelõ videó lejátszó programra (némelyik régebbi program még nem tudja kezelni megfelelõen az ASS feliratokat).
Kiemelten ajánlott program: VLC Media Player

FONTOS! Mellékelt feliratok esetén ahhoz, hogy a feliratok megfelelõen jelenjenek meg, szükséged lesz telepíteni az ASS fájl melletti "Fonts" vagy "Fontok" mappában lévõ betûtípusokat!

Betûtípusok telepítése (Windows XP esetén):
1. Lépj be a Vezérlõpultba és keresd meg a Betûtípusok mappát!
2. Másold le a "Fonts/Fontok" mappában lévõ összes fájlt és illeszd be a Betûtípusok mappába.
3. Amint telepítette a betûtípusokat a rendszer, a formázott felirat ugyanúgy fog mûködni, mint az SRT feliratok (lásd: 9. pont).

Betûtípusok telepítése (Windows 7 esetén):
1. Nyisd meg egyenként a "Fonts/Fontok" mappában lévõ összes fájlt, és a megnyílt ablakok bal felsõ sarkában található "Telepítés" gombbal telepítsd õket.
2. Amint telepítette a betûtípusokat a rendszer, a formázott felirat ugyanúgy fog mûködni, mint az SRT feliratok (lásd: 9. pont).© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!