Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Kakegurui ×× Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy A szamurájok kora: Harc Japánért Kakegurui ×× (1080p) Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy A szamurájok kora: Harc Japánért Kakegurui ×× Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy A szamurájok kora: Harc Japánért Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 8
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6895
Legújabb tag: biriboraaaa

Látogatók ma: 27136
Online látogató: 8
Látogatók a hónapban: 539153
Összes látogatók: 52563927

Reklám

  Téma megnyitása
Felhasználónév:
Jelszó:  
Fórum - Animék és társaik - Animék
Téma megnyitása
Aktuális értékelés: (Összesen: 1 szavazat)  
Ikon 
Beck
Fentre Üzenet nyomtatása #1
Postázva 2009. 10. 15 22:55:17
Avatar



Üzenetek: 29
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 20.09.09
Ennyi napja tagunk: 5333

Figyelmeztetések: 0

Szidalmazás ebben az üzenetben 

Itt a Beck címû animerõl lehet diskurálni

2.bp.blogspot.com/_iZdEeinlNrI/SZ4NrmVXWWI/AAAAAAAAACo/2L2_4HjZN0Q/s400/beck.jpg


Forrás AnimeAddicts:

"Nagyon kevés olyan sorozat van, ami a kortárs zenészek életét akár csak megközelítõleg helyesen és hangulatosan be tudná mutatni. Bátran kijelenthetem, hogy ez az anime a legjobb ilyen témájúak között van, sõt valószínûleg a listavezetõ!

A történet Tokióban játszódik. Egy fiatal középiskolás fiú, Koyuki mint minden anime fõszereplõ, önmagát emészti egy lány miatt, akit gyerekkora óta ismer.
Azonban egyik nap találkozik egy külföldivel, aki egy nagyon különös kutyát sétáltat. Másnap egy kávézóban is összefutnak, de ott sem szentelnek egymásnak túl nagy figyelmet. Egészen addig, míg az idegen meg nem menti Koyukit és barátait egy "gonosz amerikai bandától".

Pár napra rá Koyukit új barátja, Ryuusuke elhívja egy koncertre. Ez az utolsó fellépésük az együttesével. Koyuki azonban ezzel már nem nagyon törõdik, ugyanis meglátja a színpadon Maho-t, akirõl nem sokkal késõbb kiderül, hogy Ryuusuke húga. Ettõl kezdve amikor csak teheti, náluk lóg, és hogy oka is legyen ott lenni, elkezd gitározni tanulni. Ebben segítségére van úszóedzõje, aki fiatalabb éveiben szintén gitározott egy együttesben.

Ryuusuke eközben elhatározza: megalapítja Japán legjobb együttesét, és elkezdi beszervezni a tagokat. Kis idõ múltán, mivel Koyuki szinte minden próbára elkíséri õket, beveszik néhány szám erejére, majd egy osztálytársát is, aki dobol. Ezzel meg is alapul Japán legjobb zenekara: a Beck.

Azonban a dolgok nem ilyen egyszerûek. Hiszen egy barátság sem csak boldogságból és ünneplésbõl áll, és Koyuki-tõl hirtelen gyermekkori barátnõje és Maho is egyre többet várna, és egyszerre mindkettõnek persze nem tud megfelelni. Ráadásul kiderül, hogy egy eléggé alvilági vonatkozású lemezkiadó cég üldözi Ryuusuke-t. Sõt, idõközben a sorozatban a leghíresebb amerikai együttesként emlegetett Dying Breed együttes is turnézik Japánban, akik mindenkivel valamilyen különös kapcsolatban állnak...

Az anime grafikája ugyan szinte semmilyen számítógépes elemet nem tartalmaz, mégis tartja magát a XXI. század elvárásaihoz. A zenéje pedig... asszem nem kell mondanom, hogy egy zenés animérõl van szó... Mindezekkel a hangulatát (ha kicsit lassú is a történet menete) nagyon-nagyon eltalálták!

Mint aktív és tapasztalt zenész, aki már nem egy bandát megjárt, nyugodt szívvel állíthatom, hogy a cselekménye a legnagyobb mértékben egyezik a való élettel.
(Emlékszem, én is két hónapig spóroltam az elsõ elektomos gitárom árára. És a világ végére is elmentem volna büszkélkedni az elsõ albumunkkal.)
És ami a legtöbb animében engem nagyon idegesíteni szokott: itt aki gitározik, nem csak szorongatja a gitárja nyakát, hanem ritmusra(!) lefogja a megfelelõ(!!!) akkordokat, és ennek megfelelõen(!) pengeti(!)!

Ennyire alaposan átgondolt, jól felépített, valósághû anime, aminek a megrajzolásával ennyit törõdtek, nem terem minden fán!
Ajánlom mindenkinek!
Fogadok, nem egy ember kezd majd zenélésbe az animén felbuzdulva! Wink"
 Offline
 

 RSS Fórumra ugrás:
Kiemelt híreink


© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!