Figyelem!
Ha 2013. május 14 és 2015. szeptember 12 között már regisztráltál, kérlek regisztrálj újra!


Ha régebb óta tag vagy, de mégsem tudsz belépni, jelezd nekünk e-mailben vagy Facebookon!

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése


Még nem regisztráltál? Ne késlekedj, katt az alant lévő gombra!

Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Szamurájok kora - Harc Japánért Kakegurui ×× Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Szamurájok kora - Harc Japánért Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Kakegurui ×× Bastard!! - Heavy Metal, Dark Fantasy Kakegurui ×× A szentjánosbogarak fényének erdeje

DragonHall TV - Online adás minden nap este 20:00-tól!

Támogatás
Támogass minket!

Online Statisztika
Online vendégek: 6
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 6868
Legújabb tag: botikaa

Látogatók ma: 17695
Online látogató: 6
Látogatók a hónapban: 288235
Összes látogatók: 52313009

Reklám

Kiemelt híreink

  Téma megnyitása
Felhasználónév:
Jelszó:  
Fórum - Animék és társaik - Animék
Téma megnyitása
Aktuális értékelés: (Összesen: 1 szavazat)  
Ikon 
Az Avatár
Fentre Üzenet nyomtatása #1
Postázva 2011. 05. 18 02:40:13
Avatar

Csapatvezetõ


Üzenetek: 2136
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 18.04.09
Ennyi napja tagunk: 5477
Neme: Fiú

Szidalmazás ebben az üzenetben 

Itt lehet beszélgetni Az Avatár: Aang legendája és folytatása, a Korra legendája c. anime-rajzfilm sorozatokról

Kihívás, kihívás hátán, mérgelõdés ide avagy oda, Rilézkedés te légy bántatom és örömöm.... avagy szerelmem.

Szerkesztette: Dumet - 2018. 12. 26 12:29:48
 Offline
 
Fentre Üzenet nyomtatása #2
Postázva 2018. 12. 26 12:51:53
Avatar

Csapatvezetõ


Üzenetek: 2412
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 14.04.09
Ennyi napja tagunk: 5481
Neme: Fiú

Szidalmazás ebben az üzenetben 
Ikon 
RE: Az Avatár

Sziasztok!

Elrajtolt ez a sorozat is, ami már nagyon régóta tervben volt, de egy elég komoly akadály merült fel az elkészítésében, ami talán magyarázatot adhat arra, miért nem fellelhető szinte sehol a mai napig ebből a sorozatból elfogadható minőségű release.

A fő ok az, hogy a neten eddig fellelhető videóforrások mindegyike egy olyan vágott, az egyes jeleneteket elválasztó áttűnéseket nem tartalmazó verzióban érhető csak el, ami nem kompatibilis a magyar változat hangsávjával. Egyszerűsítve, a magyar hang ebben az esetben hosszabb az eredeti angol videótól-hangsávtól, ezzel pedig nem tudott senki se mit kezdeni, mivel már az okára sem jöttek rá sokan. (A Korrára nyilván ez nem vonatkozott, abból készített is boldog-boldogtalan release-eket).

Én is emiatt raktam elsősorban félre, mert ugyan el tudtam volna készíteni így is, de rengeteg plusz munka lett volna és a magyar hangsáv is sérült volna nagyon sok esetben, ezt pedig el szerettem volna kerülni. Aztán idén jött a hír, hogy a 10. évforduló alkalmából Amerikában kiadják BD-n az egész sorozatot, így azóta újra figyelemmel kísértem és végül sikerült is beszerezni ebben a változatban, ami már használható volt, így neki is álltam az elkészítésének.

A magyar hangot a Nickelodeonról vettem fel, amikor még adták, végig saját felvétel, az első 13 rész pedig itthon kiadott DVD-ről van, amit szintén beszereztem. A BD videó saját újrakódolt változat, mivel 4:3 képarányra kellett optimalizálni és interlace mentesítésen is átesett. A képe nem a legszebb BD minőség, de a korábban fellelhető kamu HD verziókhoz képest ég és föld, jelenleg ettől szebb nincs és valószínűleg nem is lesz.

Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését, érdemes tenni vele egy próbát, mert nagyon jó sorozat és most már méltó verzióban is élvezhető. Aki gondolja, bátran ossza a véleményét, kérdését ide vagy az aktuális hírek alá, szívesen venném. Smile

Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou
(InuYasha)

Szerkesztette: Dumet - 2018. 12. 26 12:54:23
 Offline
 
Fentre Üzenet nyomtatása #3
Postázva 2018. 12. 26 18:20:21
Avatar

Csapattag


Üzenetek: 829
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 20.05.10
Ennyi napja tagunk: 5080
Neme: Fiú

Figyelmeztetések: 0

Szidalmazás ebben az üzenetben 
Ikon 
RE: Az Avatár

Köszi! Smile Már régóta a várólistámon van ez a sorozat, meg persze a Korra is, de eddig nem találtam normális minőségű videót. Most végre meg tudom majd nézni Smile.
 Offline
 
Fentre Üzenet nyomtatása #4
Postázva 2019. 08. 20 08:10:28
Avatar



Üzenetek: 35
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 08.04.16
Ennyi napja tagunk: 2930
Lakhely: Amestris
Neme: Lány

Figyelmeztetések: 0

Szidalmazás ebben az üzenetben 
Ikon 
RE: Az Avatár

Köszönöm, köszönöm, köszönöm a feltöltést! Ugyan anno nekiláttam a sorozatnak, de az első évad annyira bugyutának tűnt, hogy a felénél abbahagytam. Aztán mégis rászántam magam, és egyáltalán nem bántam meg. Fantasztikus történet, lehengerlő kalandok és remek karakterek találhatóak benne. Plusz, a magyar szinkron is nagyon jól sikerült, pedig köztudottan nem vagyok szinkronpárti. De itt a hangok és a fordítás is élvezhetőre sikeredtek.
A Korrát még nem ismerem, de szerintem ő lesz a kövi áldozatom. Remélem, azt is felrakjátok majd. Smile

37:44

Nos, tegnap este értem ennek a remekbe szabott rajzfilmsorozatnak a végére, de csak ma tudok értékelést írni. Egyrészt, mert tegnap annyi minden kavargott a fejemben az utolsó részek kapcsán, másrészt, mert fáradt is voltam egy hosszabb kritikát írni róla.
Bevallom, az első évad első fele számomra nagyon unalmas és kész kínszenvedés volt, így hosszú időre jegeltem is az egészet, mert nem érdekelt. Aztán pár hete, vagy egy hónapja vettem elő ismét, mondván, na, nézzük meg, hátha a többi rész jobb lesz. És jobb volt, epizódról epizódra egyre érdekesebb, tartalmasabb lett a sorozat, és egészen beszippantott. Ennek persze köze van ahhoz, hogy szeretem a keleti filozófiát, imádom a harcművészettel foglalkozó filmeket, meg a fantasyt. De ennél többet is rejtegetett Aang és a többiek története. Van mondanivalója, van tartalma és rengeteg igazság bújik meg a néha gyerekes, máskor nagyon is komoly történet mögött. Szó van benne a barátságról, a kitartásról, a világ megmentéséről, az önfeláldozásról, a bűntudatról és bűnbánatról, a család fontosságáról és persze a megbocsátásról. Igaz, hogy elsősorban a fiatalabb korosztálynak készült, de én felnőtt fejjel is csillogó szemekkel néztem végig az egészet, együtt izgultam a karakterekkel, hogy vajon Aangnak sikerül-e legyőznie a Tűz rettegett urát, békét hozva a világra.
Az eseményeket elsősorban a karakterek mozgatták, akik egyáltalán nem két dimenziós papírmasé figurák (hiába rajzoltak), mert mindenkinek van saját jelleme, van célja és vannak hibái, ugyanakkor mindenkiben van jó. Oké, ez talán egyedül Ozairól és Azuláról nem mondható el.

A kedvenc két karakterem egyértelműen Zuko és Iroh bácsi. Előbbi talán az a karakter, aki a legnagyobb utat járta be a karakterfejlődésben. Zuko az elején egy arrogáns, önző herceg, aki mást sem akar, mint elkapni Aangot, hogy visszaszerezze a becsületét. Lassan azonban változik, ellenségből baráttá lesz és segít Aangnak. Rengeteget változik a személyisége, míg felismeri és rájön, mi az ő igazi sorsa és mit kell tennie. Viszont ennek ellenére sem veti le a sokszor ellenséges viselkedését, mégis egy olyan antihős, akire fel tud nézni az ember. És kiderül, hogy nagyon is van szíve, csak ezt sokáig nem akarja megmutatni senkinek. És még mindig azt mondom, hogy ott volt a kémia közte és Katara között! Csak végül nem lett kijátszva, amit kicsit sajnálok Zutara shipperként.
Iroh bácsi a másik kedvencem, aki bár látszólag lusta, és a teázáson, meg a paisho-n kívül semmi sem érdekli, mégis sokkal több van benne, mint elsőre látszik. Nagy tudású ember, aki mindig Zuko mellett áll, próbálja őt a jó útra terelni kisebb-nagyobb sikerrel és sosem hagyja cserben. Kettőjük jeleneteit nagyon imádtam, mert bár Zuko látszólag lenézi a nagybátyját, de a tűzbe tenné érte a kezét. És nagyon is tiszteli az öreget, aki apja helyett apja a száműzetése alatt. Csak ezt nagyon ritkán mutatja ki.

Akit még nagyon megszerettem, az Toph, aki bár vak, de mégis jobban lát, mint a legtöbb ember. És vaksága ellenére egy vagány, nagyszájú csaj, aki nem fél odamondani senkinek és kimondani azt, amit mások nem mernek. Ő is nagyon belopta magát a szívembe.
De amúgy nagyjából mindenkit megszerettem, sőt a végén Ozait és Azulát is megsajnáltam egy kicsit. Igen, ez a sorozat elérte, hogy megsajnáljak két megalomániás, elmebeteg, szadista, pszichopata karaktert.

Nem tudom, mit mondhatnék, mert egy élmény volt a három évad, és csak azt sajnálom, hogy nincs több. Bár legalább nem húzták túl. A grafika szerintem animeként is megállná a helyét, bár a sorozat szigorúan véve nem anime, hiszen amerikai-kínai koprodukció. Szerintem sokszor újranézős lesz, mert bár a főszereplői tizenévesek, de a mondanivaló szerintem a felnőtteknek is tartogat dolgokat. Nálam legalábbis nagyon bejött úgy az egész.

"Élj az álmaidnak és soha ne add fel!"
 Offline
 
Fentre Üzenet nyomtatása #5
Postázva 2019. 08. 25 14:59:59
Avatar

Csapatvezetõ


Üzenetek: 2412
Megköszönve: 0 ideje 0 üzenet
Regisztrálva: 14.04.09
Ennyi napja tagunk: 5481
Neme: Fiú

Szidalmazás ebben az üzenetben 
Ikon 
RE: Az Avatár

Nem nagyon tudok mit hozzátenni ahhoz, amit leírtál a sorozatról, a karakterekről és úgy önmagában az egészről, mert remekül összefoglaltál mindent, amit az alapsorozat, vagyis az Aang legendája fel tud mutatni.

Eleinte én sem kedveltem, de amikor elcsíptem véletlenül a tévében pár későbbi évados epizódot, rögtön eldöntöttem, hogy ezt egyszer végig akarom nézni, aztán ez az elkészítése miatt meg is valósulhatott. Akkor már tudtam, hogy ez egy elképesztően komplex történet, és a fintorgók orra alá is be lehet dugni egész nyugodtan, mert animébb jó pár animénél, még ha egy amerikai-kínai produkcióról is van csak szó. Ezért mondom mindig, hogy nem kéne lebecsülni ezeket a műveket, mert hiába az animék jelentették sokunknak az egyfajta kitörést a nyugati rajzfilmek világából, azóta azok is rengeteget fejlődtek, ez a példa is jól mutatja ezt.

Még annyit, hogy nekem Toph volt az abszolút kedvencem ebben a sorozatban, de már te is említetted, hogy miért. Zuko karaktere meg pontosan olyan, amitől nem is kívánhatna jobbat az ember, ha az animékben annyira jellemző személyiségfejlődést szeretne végigkövetni. Ez is bizonyítja, hogy nem csak klasszikusan vett animékben vannak komolyabb témák vagy karakterfejlődés, habár ezt a Korra legendája még inkább bizonyítani fogja. De arról majd később. Smile

Tisztátalan lett a tiszta, tiszta lett a tisztátalan. A jó gonosz lett, a gonosz jó lett. Meghalt, hogy éljen, és élt, hogy meghaljon...
Kikyou
(InuYasha)
 Offline
 

 RSS Fórumra ugrás:

© DragonHall+ v3.0b | 2009-2023
Póvered báj PHP-Fusion


Anime, rajzfilm és sok más mese magyar szinkronnal, felirattal, manga, távol-keleti music video klipek, valamint online TV és player nézhetőség egy helyen!